Mansur Yavaş İlk Sözü Verdi

Mansur Yavaş İlk Sözü Verdi

Ankara`daki haksızlığı ortadan kaldıracağım? diyen Yavaş, ?Belediye, halkın sırtından bütçeaçıkları kapatılan bir işletme olmaktan çıkarılacak, sosyal devletin vatandaşınahizmetten başka önceliği olmayan saygın birkurumuna dönüştürülecektir? diye ekledi..

ANKARALILAR BELEDİYENİN  AÇIKLARINI  KAPATIYOR

Belediyeciliğin varoluş nedeni kentteki  insanlara  “EN  TEMEL  İNSAN HAKLARI” sayılan  temiz   hava , temiz   ve   ucuz   su , düzenli  ve   ucuz   ulaşım   hizmetleridir . Oysa  günümüz   büyükşehir   yönetiminde başarısız, savurgan  ve  denetimsiz belediyeciliğin  maliyeti  kentte  yaşayan  yurttaşlarımızın, vatandaşlarımızın sırtına  yüklenmektedir . Bu nedenle;  özellikle   su   ve  toplu taşım  hizmetlerinin  zarar etmeyecek  şekilde   kar  amacı güdülmeden  halkımızın   hizmetine   sunulması  gerekirken, bu  hizmetler maliyetin  çok üzerinden  halka  satılmaktadır.

Şu anda bu en  temel  insan hakkı dediğimiz insan  ihtiyaçları ; belediyenin diğer  açıklarını  kapatma vasıtası olarak görülmekte  ve  bu nedenle zaten geçim darlığı içindeki kesimlerin üzerine Ankara belediyesinin bütçe  açıklarını  kapatma görevi olarak  yüklenmektedir .

İLK SÖZÜM BU HAKSIZLIĞI ORTADAN KALDIRMAK

Ankaralılara ilk sözüm; bu haksızlığı  ortadan  kaldırmaktır. Artık belediye,  halkın  sırtından bütçe açıkları  kapatılan bir  işletme  olmaktan çıkarılacak,  sosyal  devletin vatandaşına  hizmetten  başka önceliği olmayan saygın bir  kurumuna   dönüştürülecektir .

SU  VE TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNDE İNDİRİM

Bu amaçla ilk neşter,  su   ve  toplu  taşıma   hizmetlerine  vurulacak,  oranlarını   ve   ayrıntılarını   seçim kampanyasında   açıklayacağım   indirime  gidilecektir. Görevi Ankaralıların  hayatını   kolaylaştırmak olan bir belediyenin  halkı   müşteri  gibi görme dönemi son bulacaktır.  Su   parası , otobüs  ve   metro hizmetlerinden  başlamak üzere  uygulayacağımız   indirimlerle  belediyeyi; kentteki  insanları   müşteri gibi gören belediye olmaktan çıkarıp,  kamu   hizmeti   sunan  gerçek belediyecilik  anlayışıyla yöneteceğiz.

ANKARA BİR AVM DEĞİLDİR

Ankara bir AVM, Ankaralılar da  müşteri  değildir.  Sosyal  devletin  sosyal  belediyeciliğinin bir gereği olarak işe  su   ve  toplu  taşıma   ücretlerinde   indirimle  başlayacağımızı  tekrar  vurguluyorum. Bu benim Ankaralılara ilk sözüm olsun!

 Bu  vesileyle  Ankara’mız için  değişim  yılı olacağına inandığım 2014’ün,  ülkemiz  için  sağlık ,  mutluluk ve   huzur dolu  bir  yıl  olmasını temenni ediyorum.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı