Mansur Yavaş Örgütle Tanıştı, Bürolar Açıldı

Mansur Yavaş Örgütle Tanıştı, Bürolar Açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP il örgütüyle bir araya geldi.

 Yavaş, seçimi alacağıma söz veriyorum diyerek iddiası ortaya koyarken ziyaretin ardından ilk seçim bürosu açılışına gerçekleştirdi. Yavaş`ın basın açıklamasında basın mensuplarının sorularını yanıtlamazken Beyaz TV`nin neden kaçıyorsunuz sorusuna "siz neden kaçıyorsunuz" diyerek  tepki gösterdi.

Kamuoyunda MHP`den adaylığı beklenirken CHP Ankara adayı olarak açıklanan Mansur Yavaş, CHP`liler il ve ilçe örgütleri ile bir araya gelmeye başladı. Yavaş Ankara`yı Melih Gökçek`ten kurtaracağız iddiası ile alanlarda yerini alırken kendi web sitesinde ve twitter sayfalarında geçmiş döneme ait tüm yorum ve açıklamalarını sildi.

CHP Ankara İl Başkanlığı`nı ziyaret ederek tanışma toplantısı yapan Yavaş, yaptığı konuşmada, "Bugün ilk defa tanışma fırsatı buldum. Çünkü seçim kampanyasını hep birlikte yürüteceğiz. Temel felsefe olarak genel seçimlerde iddia ettiğim gibi bir belediye başkanı vatandaşın tümünü kucaklamalıdır. Herkesin belediye başkanı olmalıdır, bu nedenle sadece CHP`nin değil tüm Ankara`nın belediye başkanı olacağımı herkesin belediye başkanı olacağımı vaat ediyorum. Başka türlü bir kenti yürütemezsin. Ankara bugün kendisine küsmüştür. Çünkü yok sayılmıştır alınan kararların hiç birine katılamamıştır. Oysaki yerel yönetimlerin temel şartı hep birlikte yönetmektir. Ankara`mızın layık olduğu yerde bulunmadığı kanaatindeyiz" dedi.

`SEÇİMİ ALACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUM`

Yavaş, öncelikle marka kent olması açısından çalışmalara başlayacaklarını belirterek şöyle konuştu: "Kentteki bütün katmanların insanların problemleri neyse hepsini birlikte çözmeye çalışacağız. Ben seçimi alacağımıza söz veriyorum. Ankaralılara da şu sözü veriyorum, işçisinden memuruna, yoksulundan zenginine herkesin başkanı olacağıma yeni bir yönetim anlayışı getireceğime söz veriyorum."

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın da, "Ankara il örgütümüz seçim kampanyasına önem vermektedir. Büyük ve detaylı bir çalışma içerisindedir. Birkaç gün içinde büyük bir seçim koordinasyon merkezi açmış olacağız. Buradan 25 ilçemizle birlikte büyük bir seçim kampanyası örgütlemeye çalışıyoruz. Ankara il örgütünün seçimlere büyük bir hazırlık içerisinde olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

 

İLK SEÇİM BÜROSU AÇILDI

MELİH GÖKÇEK’İN BALONU SÖNDÜ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ilk seçim bürosunu açarak faaliyete geçirdi.  Burada konuşan CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, “Melih Gökçek’in balonu söndü’’ derken Mansur Yavaş da “30 Mart’ta bir imparatorluğu yıkacağız’’ dedi.

 

Mansur Yavaş’ın Konya Yolu üzerindeki ilk seçim bürosunu CHP Ankara İl Yönetim Kurulu ziyaret etti. Yavaş, Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kapıda karşılayarak “Hoş geldiniz’’ dedi.

“AKP adayı tweet İ.Melih Gökçek’in 10-20 gün önce ‘CHP’nin şu ismi gelsin, falan isim olsun’ diye hava atan, mesajlar yazan, keseden bol bol atan bu kişinin birkaç gündür sesi soluğu çıkmıyor. Çünkü morali bozuldu, havası söndü’’ ifadelerini kullanan Alçın, şunları kaydetti:

 

“Tweet İ.Melih Gökçek’in, partisinin, bunun yerine başkasına bakalım, daha iyi bir aday çıkartalım arayışları moralini bozdu, demoralize oldu. Morali sıfır. CHP bir rüzgar yakaladı. CHP - Mansur Yavaş rüzgarını Ankara’da kimse durduramaz.  Bu hareketi, bu dalgayı durdurmaya, bu rüzgarı kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Yeter ki, biz hata yapmayalım. 30 Mart’ta beklediğimiz başarı gelecektir.’’

 

İMPARATORLUĞU YIKACAĞIZ

 

Mansur Yavaş da yaptığı konuşmada, “30 Mart’ta bir imparatorluğu yıkacağız’’ diyerek, şöyle devam etti:

 “Twitter üzerinden insanlarla tartışan ve sonra onları mahkemeye veren bir yaklaşım ile twitter hesabını kullanan değil, twitter’da Ankaralılarla diyalog kuran ve burada sorunları paylaşan insanlarla iyi bir diyalogla mesajlaşan anlayışla kullanacağız. Ankara’nın başkanı olacağım. Belli kesimlere hizmet götüren değil Ankara’nın en ücra köşelerine ayırım yapmadan hizmeti taşıyan anlayışla yöneteceğiz. Ankara`yı, Başkentlilerle birlikte yöneteceğiz. Ankara bir marka başkent olacaktır  ‘’  

 

Haber: Beril Çuhadaroğlu

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

19.05.2024

  • İMSAK 03:37
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 20:07
  • YATSI 21:45
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.6 ° / 9 ° Güneşli
  • Salı 25.8 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı