Mansur Yavaş`ın Yüzde 51 İddiası

Mansur Yavaş`ın Yüzde 51 İddiası

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanlığı`nın organize ettiği örgüt toplantısında, ilçe başkanları ve belediye başkan adaylarıyla tanıştı.

 Yavaş yaptığı konuşmada, "Geriye dönmek yok ileriye devam. Örgütümle iç içe çalışacağım. En az yüzde 51 ile iktidara gelme sözü veriyorum`` dedi.

CHP Genel Merkez toplantı salonu`nda gerçekleşen toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, PM üyeleri, Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı.

Yavaş partililer ile toplantılarda bir araya gelirken hafta içinde Alçın`ın istifa ettiği haberleri üzerine Bestekar sokakta açılacak olan seçim bürosu açılışının da ileri bir tarihe ertelenmesine neden oldu.

 "Daha Fazla Bekleyemezdik"

Zeki alçın genel merkezde gerçekleştirilen tanışma toplantısında yaptığı konuşmada süreçte aksamlar olmasına rağmen, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş`ın açıklanmasıyla bu toplantının yapılması zorunlu hale geldiğini belirterek, “Ankara İl örgütümüzü saygı ile selamlıyorum. Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı, İlçe Belediye  Başkan Adaylarımızı, sadece örgüt yöneticilerine tanıştırmayı uygun görerek bu toplantıyı düzenledik. Büyükşehir Adayımızın belli olmasıyla örgütte bir ihtiyaç doğdu, daha fazla bekleyemezdik’’ dedi

Alçın, “Farklı düşüncelerin olması, özellikle CHP gibi çağdaş ve demokratik partilerin en çok yararlandığı yöntemler arasında yer alır. Yine bu partilerin uyacaklar çok önemli bir ilke vardır şimdi sıra oraya geliyor. Aday belirlediğimiz yerler için ifade ediyorum, bugüne kadar düşüncelerimizi örgüt ile dile getirdik.  Yöntem ne olursa olsun partimizin hiyarişik iradesi kararını verdiği andan itibaren bütün örgüte düşen bir tek görev var; geçmişteki bütün tartışmaları unutup, alınan karar doğrultusunda yola çıkmaktır. Örgütümüz bugün tamamı ile bu noktadadır. Partimiz kararını vermiştir. Adayını belirlemiştir. Bütün örgüt partinin bu iradesine  saygı duymaktadır.’’ İfadelerini kullandı.,

EN AZ YÜZDE 51        

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da, Ankara`da seçimi en az yüzde 51 oyla kazanacağını iddia ederek başladığı konuşmasına, "Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmam, geride kalan bütün tartışmaları bitecektir. Örgütle birlikte, el ele çalışarak Ankara`yı kazanacağız. Daha sonra Ankara İl Örgütüyle Ankara`yı yönetmeye ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz`` dedi. 

Yavaş, konuşmasını "Adaylığım konuşulmasından itibaren, bir yandan çok üst düzeyde kişilerden, bir yandan üstlerine vazife olmayan kişiler bana geldiler. Tehditle, şantajlar hepsi birden başladı. Her türlü kötülüğü yapmaya hazırlar. Demek ki korktukları bir şey var. Yakında korktukları başına gelecektir. Ama korkunun ecele faydası yoktur.`` diyerek sürdürdü ve şöyle tamamladı: 

 "SEÇİMDEN SONRA TEŞKİLATLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIM"

"Diğer adaylarımızın tespiti ile birlikte Ankara’da yapılacak bir organizasyonun ardından çok hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacağız. İl teşkilatının, il örgütünün bu buluşmayı tercih etmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ama her şeyden önce, biraz önce gençlerimiz çok iyi söylediler, “Birleşe birleşe kazanacağız’’ diyerek, buna bende katılıyorum. Birleşe birleşe Ankara`dan sonra Türkiye`de kazanacağız. Ankara’da başkan olarak kazanmam ve Atatürk’e yakışan bir başkan olmaktır. Bu sorunu çözmek için sizle birlikte başarıyı yakalayarak, bu kötü yönetime son vereceğiz. Sizlere çok çok güveniyorum. Kendime güveniyorum. Bundan sonra birlikte yöneteceğiz. Birlikte çalışacağız. Seçimden sonra teşkilatla birlikte çalışacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

 EN AZ YÜZDE 51

2009’da yüzde 27 oranda oy aldık ama, bu sefer size ve kendime güveniyorum gerçekten en az yüzde 51 diyorum. En az yüzde 51 oy alacağız ki, inşallah bundan daha fazlasını alacağız. Bu sefer ne yaparlara yapsınlar oyunlarını bozacağız. Stratejide arkadaşlar bize gösteriyorlar, birinci ayda size Melih Gökçek görmeyecek,  ikincisinde küçümseyecek, üçüncüsünde kızmaya başlayacak, dördüncüsünde sizi takdir etmeye başlayacak. O zaman zaten siz seçimi kazanacaksınız. Ama ben görüyorum ki, birinci ikinci aşama çoktan geçilmiş, anketleri gördükçe,  her türlü karalamayı yapmaya başlıyorlar. Sadece karalama yapsalar iyi ama, birçok şeyi paylaşmıyorum. Şu anda kimseye faydası yok ama, adaylığım söz konusu olduğundan itibaren, bir yandan çok üst düzeyde kişilerden, bir yandan üstlerine vazife olmayan kişiler bana geldiler. Tehditle, şantajlar hepsi birden başladı. Her türlü kötülüğü yapmaya hazırlar. Demek ki korktukları bir şey var. Yakında korktukları başına gelecektir. Ama korkunun ecele faydası yoktur. ’

Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı