MEB’de skandal fişleme!

MEB’de skandal fişleme!

Öğretmenleri `Alevi militan`, `engellemeli ulusalcı` `çok tehlikeli` diye fişlediler

Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrolaşma sınır tanımıyor. Eğitim sisteminde yapılan değişiklikler, türban serbestisi, imam hatip sayısındaki patlamanın ardından tüm öğretmen kadroları da yeniden dizayn ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Teftiş Kurulları’ndaki kadrolaşmanın ardından sıra okul müdürlüklerine geldi. Atatürkçü, demokrat ve Alevi okul müdürleri tek tek ayıklanıyor. Sıra öğretmenlere geldi…
Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, konuyla ilgili olarak SÖZCÜ’ye konuştu. Demir, okul müdürlüğü mülakatlarının geçtiğimiz hafta itibarı ile tüm ülkede tamamlandığını, illerde kurulan mülakat komisyonlarında birçok hukuksuzluğun yaşandığını vurguladı. Demir şöyle konuştu;

Öğretmenler tek tek fişleniyor. Öğretmenler sadece sendikalarına göre ayrılmıyor. Aynı zamanda kendi içinde Atatürkçü, demokrat, solcu, Alevi olarak fişleniyorlar.
Son yapılan mülakatlarda da AKP’nin yandaş sendikası Eğitim Bir Sen üyesi olmayan hiçbir öğretmen mülakatta yeterli puan alamadı. Bu sendikaya üye öğretmenler ise 90 ile 100 arasında puan aldılar.

ÇOK TEHLİKELİ DİYE FİŞLEDİLER: Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde Eğitim Bir Sen şube başkanının müdürlük için başvuran öğretmenleri tek tek fişlediğini, bu öğretmenlerin isimlerinin karşısına “Kesinlikle değerlendirilmemeli. Alevi Militan biri….Her şekilde engellenmesi gereken biri, ulusalcı…kesinlikle değerlendirilmemeli, …..milliyetçi kesinlikle değerlendirilmemeli,….dengesiz tutarsız kesinlikle değerlendirilmemeli, …çok tehlikeli kesinlikle değerlendirilmemeli” gibi ibarelerin yazıldığını, kendi sendikasına üye olan öğretmenler içinse “…üyemiz…kesinlikle değerlendirilmeli” şeklinde ifadeler yazıldığını saptadık.

 

EŞİNE PUAN VERDİ: Örneğin, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16-17 Ekim 2014 tarihinde “Müdürlük Sözlü Sınavı” için 2 ayrı komisyon oluşturuldu. 2’inci komisyonda bulunan Diyadin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahadır Darakçı’nın eşi Tuğba Darakçı’ya 89 puan vererek sözlü sınavı kazanmasını sağladığını saptadık.

MAHKEME İPTAL ETTİ GÖREV DEVAM ETTİ: Eğitim Bir Sen şubelerinde yapılan listelere göre puanlama yapılıyor. Kurulan mülakat komisyonlarında bulunan şube müdürlerinin atamalarının mahkeme tarafından iptal edilmesi nedeniyle bu komisyonda görev almaları yasal değil. Muğla’da bir şube müdürü yapılan hukuksuzluğa dayanamayarak komisyondan çekildi.

GÖSTERMELİK GÖREVDEN ALMA: Eylül ayında başarısız oldukları gerekçesiyle göstermelik bir şekilde görevden alınan Eğitim Bir Sen üyesi müdürlerin geçtiğimiz hafta yapılan mülakatlarda 90 – 100 arasında puan aldılar. Bir ay gibi kısa bir sürede müdürlerin başarı grafiklerini bu kadar yükseltmeleri mümkün değil.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ: 12 Eylül Darbe döneminde bile öğretmenlere bu şekilde işkence yapılmadı. Tüm bu hukuksuzlukları yargıya taşıyacağız. Öğretmenleri fişleyen bürokratlar ve sendika yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.

AKP hükümetinin ‘Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Mart ayında TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kanun kapsamında dört yıl görev süresini dolduran tüm okul müdürleri görevden alındı. Geçtiğimiz Temmuz ayında ise tüm illerin yüzde 68′ine Eğitim Bir Sen üyesi teftiş kurulu başkanları atanmıştı.

 

 


Anahtar Kelimeler: MEB’de skandal fişleme!

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı