Meclisten ´Olumsuz´ kararı

Meclisten ´Olumsuz´ kararı

Büyükşehir Meclisi, Keçiören´de Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı´na ait 300 dönümlük arazide 2 emsalle 600 bin metrekarelik inşaat alanı öngören imar plan değişikliğiyle ilgili Çevre Bakanlığı´na ‘olumsuz görüş´ verilmesini kararlaştırdı.

Hürriyet ankara´nın gündeme getirdiğiçevre ve şehircilik bakanlığı nın keçiören Gümüşdere Mahallesi´ndeki kara kuvvetleri lojistik komutanlığı na ait 300 dönümlük arazide 2 emsalle 600 bin metrekarelik inşaat alanı öngören uygulama imar plan değişikliğine ilişkin görüş talebine ‘olumsuz´ yanıtı veren İmar Bayındırlık Komisyonu Raporu, Büyükşehir Belediye Meclisi´nde oy birliğiyle karara bağlandı. Bakanlığa bağlı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, 8 Ağustos 2016 tarihinde 1011 Kavşağı´nın yanı başındaki kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı´na ait 294 bin 355 metrekare büyüklüğündeki alanla ilgili imar çalışması başlatarak plan değişikliğiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi´ne ‘görüş´ sordu. 

OY BİRLİĞİYLE OLUMSUZ GÖRÜŞ

8 adet plan notu düzenlenerek 2 emsalle 600 bin metrekarelik inşaat alanı öngörülen plan değişikliğine ‘olumsuz görüş´ bildiren İmar ve Şehircilik Dairesi, yazıyı İmar ve Bayındırlık Komisyonu´na havale etti. Komisyon üyeleri de hazırladıkları raporda uygulama imar plan değişikliğine ‘olumsuz görüş verilmesi´ yönünde karar aldı. Önceki gün Meclis oturumunda görüşülen rapor, tüm parti gruplarının oy birliğiyle kabul edildi. Komisyon Raporu´nda karar ile ilgili şu gerekçelere yer verildi:
“Şehir merkezinde kalan askeri alanların inşaat alanı arttırılarak yeni inşai faaliyetlere kaynak ayrılmasının rasyonel olmayacağı. Söz konusu askeri alan içinde yer alacak kullanımların alansal olarak dağılımı yapılmadığı, bu nedenle bölgeye gelecek nüfus ve gerekli altyapı alan miktarı tam olarak tespit edilemediği. Ayrıca alanın tamamının lojman olarak değerlendirilmesi halinde Keçiören bölgesine yapılacak olan şehir hastanesi projesiyle artacak olan trafik yoğunluğu daha da artacağı. Gelecek olan nüfusla birlikte yetersiz olan sosyal ve teknik altyapı dengesinin bozulacağı.”

ÜLKE GÜNDEMİNDE OLDUĞUNDAN

Raporda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın yazısında eksik bilgi ve belgeler olduğuna da dikkat çekilerek, “Eksik bilgi ve belgelerin Milli Savunma Bakanlığı tarafından tamamlanması halinde anılan uygulama plan değişikliğinin yeniden değerlendirilmesinin daha uygun olacağı” görüşü de yer aldı. ‘Olumsuz görüş verilmesi´ yönündeki raporda ayrıca “Kent içi askeri alanların yeniden irdelenerek şehir dışına çıkarılmasının ülkemiz gündeminde olduğundan bahisle bu aşamada verilecek görüşün olumsuz olması gerektiği” vurgulandı.



Anahtar Kelimeler: Meclisten Olumsuz kararı

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli