Mehmet Akif Konutları son şeklini alıyor

Mehmet Akif Konutları son şeklini alıyor

Yenimahalle Belediyesi?nin insan odaklı kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşılıyor.

 Hak sahipleri, gecekondularının bulunduğu yerde,  sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş modern konutlarla buluşacak.

Bin 92 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 3 bin 500 konutluk modern binalar dış cephelerinin tamamlanmasıyla birlikte dikkat çekmeye başladı. 22 bloktan oluşan yerleşim alanındaki çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı.

Kabası bitti incesi kaldı
 

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte 221 bin 13 metrekarelik alanda yükselen apartmanların tamamlanan dış cephe çalışmaları göz dolduruyor. 22 dev bloktan oluşan projenin inşasının kabasının bitirilmesi üzerine çevre düzenlemesi, altyapısı ve sosyal alanların oluşturulması çalışmalarına hızla başlandı. Yenimahalle Belediyesi hak sahiplerine kira yardımı yaparken yüklenici firma ile yaptığı anlaşmada ise daire teslimlerinde hak sahiplerinin önceliklerini korudu. 

Bölgede oturan gecekondu sahiplerinden imarlı tapuları olanlar, arsanın yüzölçümüne göre daire sahibi olacak. 145 metrekare alana sahip olanlara 2+1, 195 metrekare alanı olanlara 3+1, 245 metrekare olana 4+1, 250 metrekare alanı olana ise 2 daire verilecek. Proje kapsamında parklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları gibi sosyal donatı alanları da en ince ayrıntısına kadar planlanarak çağdaş bir yaşam alanı oluşturulacak. Gecekondu sahipleri, 7 bin 500 liradan başlayan bedeller ödeyerek, 48–120 ay taksitle 500 günde oturdukları evin sahibi olacaklar.

Göç ettirmeyen kentsel dönüşüm

Yenimahalle Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdığı proje ile kentsel dönüşüm yapılacak olan alanlarda oturanları başka bir bölgeye taşımak yerine kendi yerlerinde ev sahibi yapıyor. Yaşar, “Projede bölgenin yıllarca kahrını çeken gecekondu sahibi vatandaşlarımızı mağdur etmeden onların da haklarını korumayı hedefledik. Mehmet Akif Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün Türkiye’ye örnek olması gerekir. Bu proje kentsel dönüşüm çalışmalarında eksik olan sosyal yapıyı da sağlıyor. Ayrıca konutları depreme dayanıklı, modern, çevre düzenlemesi ve altyapısını da tamamlayarak teslim etmeyi amaçlıyoruz. Vatandaşlarımız da konutlarına yerleştiklerinde bu farklılığı görecekler” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı