Memura 880, Müdüre 7500 lira TALTİF !

Memura 880, Müdüre 7500 lira TALTİF !

Emniyet teşkilatında taltif adaletsizliği..Memura 880,Müdüre 7500 lira TALTİF verilecek..

 Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif (Ödül) Komisyonu`nun, Taksim Gezi eylemlerine 5 kentte müdahale eden sadece Çevik Kuvvet biriminde görevli polislerine moral vermek için 24`er taltif maaşı ödül vermesi,teşkilat mensupları arasında tepkilere yol açtı..

Çoğunluğu yeni polis memuru olan, 24 maaş taltif alan Çevik Kuvvet polislerinin taltif maaşlarının düşük olması nedeniyle eline ortalama 880 lira,Emniyet Müdürü rütbesindeki personelin eline ise,7 bin 500 lira geçecek..

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, 5 il dışındaki kentlerde görev yapan Çevik Kuvvet polisleri ve diğer birimlerde görev yapan personelin de taltif alabilmesi için yeni bir taltif komisyonunun toplanacağını bildirdi..

Taltif Komisyonu’nun kararının il emniyet müdürlüklerine ulaşmasının ardından polislerin özellikle internet üzerinden şikayet mesajları attığı kaydedildi..

TALTİF ADALETSİZLİĞİ`ne ilişkin tepkilerini sosyal medyada polisler şöyle dile getirdiler :

M.Gezer : SADECE ÇEVİK 12/12 ÇALIŞIYOR.. BİZLERDEN TAKSİM`E GİDİP MÜDAHALEYE KATILAN OLMADI..

K.Özkara Pekcan :O zaman sadece çevik gitsin görevlere olay oldu mu.. çalışılıyor ama boş zamanda çevik ne yapıyor biz polis merkezlerinde olay olsun olmasın çalışmaya devam 24 saat esasına göre olaylar baş gösterdi mi hem karakol hizmeti yürüyor hem göreve gidiyoruz..Bu bir adaletsizliktir..Tamam onlara 24  taltif, kadrodakilere de 10 taltif ver değil mi  ? Onlar çalıştı biz yan gelip yattık mı.. ? 22 gün geceye geldim 12/12 de neymiş Ankara`da genel müdürlük de taltif istemiş onlar isteyince ona da yok size de yok.. gülen mi.. ağlan mı.. nasıl bi yönetim, nasıl bi anlayış..? askerlik gibi birinin yaptığı işe herkes dahil ediliyo.. ))))  ama bu vebal bizleri yönetenlerden bu dünyada da öbür dünyada da çıkacak.... buna adım gibi eminim... rabbim ıslah etsin...

T.c. Tut Elimi : Tüm polislere verilsin.. 2 aydır hiç bir polis arkadaşım evine gelemiyor.. uyku uyumuyor ailesini göremiyor..polis polistir.çeviği normalimi var..

Atalay  : Görevden sonra ek göreve gelerek bir ay ben gece 01.00 de eve gittim.Bize neden yok kadroyu keriz yerine koyuyorlar.. EMniyet müdürlüğü kendi personeline ADALET GETİRMEDİ NE ZAMAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE ADALET GELECEK ?..

T.C Ülkü Oz : Müdürler 99/24saat görev yapsalardı kesintisiz daha iyi olurdu.. vicdansız genel müdür allahtan korkun... müdür oturdüğu yerden bilgi edinirken polis ve cevik kuvet kaç saat ayakta ve evine gidemedi.. hic mi allahın yok senin ?  bu taltif helal degil.. istersen müftüyü ara hak ve helal degil.. haram haram.. birde imanlıyız dersiniz ..yazık acıyorum size..  hat da yetmiyorsa polise o 800 tl vermeyin.. belki eşinizin evladınızı gezi parası olur... haram olsun hak yiyenlere..

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

07.05.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:28
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli