MERAL AKŞENER´DEN ERDOĞAN´A: HODRİ MEYDAN

MERAL AKŞENER´DEN ERDOĞAN´A: HODRİ MEYDAN

İYİ Parti lideri Meral Akşener; "Hanımefendinin kaçacak deliği de yok. Çünkü o milletvekili de değil. İftiraları nedeniyle onunla hemen hesaplaşacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan´a "Hodri meydan" diye yanıt verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun´da yaptığı konuşmada, "Sayın Erdoğan açık açık dedi ki ´Seni tutuklatacağım´. Elinden geleni ardında koyma. Senden toz zerresi kadar korkarsam namerdim. Yahu muhterem, ben bunları daha evvel yaşadım. Belinde silah olanlar, elinde tank, tüfek olanlar bastıramadı da o günlerde onlardan korkanlar mı beni korkutacak? Hodri meydan" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Samsun´da Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlediği mitinge katıldı. Akşener, burada vatandaşları selamladıktan sonra konuştu.

Kendisinin milletvekilli olmadığını ve özellikle milletvekilliğine aday olmadığını söyleyen Akşener, "Hiçbir dokunulmazlık olmadan seninle, senin zulmünle mücadele etmek için milletvekili olmadım. Ama kendi milletvekillerine hakaret ediyorsun sen, milletvekillerini kaçacak deliği olan insanlar olarak mı gördün? Hiç değilse bari rol icabı ´Suç duyurusunda bulundum´ de, bırak sonra senin talimatınla hareket edenler tutuklasın. Elinden geleni ardında koyma. Bunların tamamı ne biliyor musunuz, bunların hepsi korkaklık belirtisi. Ben ´Ecel ne bir nefes evvel ne bir nefes sonradır´ deyişine iman etmişim. Allah bir musibet verecekse, seni vesile kılmışsa, ne gam buyur gel! Musibetin vesilesi sen ol. Ölümse ölüm, hapisse hapis, bir milim geri adım atmam. Varsa fıtratımda kanım kurusun" diye konuştu.

"KUZEY IRAK´ BİLE DEMEZDİK, ´IRAK´IN KUZEYİ´ DERDİK"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin İçişleri Bakanlığı yaptığını hatırlatarak, "Televizyonlarda dedi ´Benim kim olduğumu iyi bilir´ diye, el hak iyi bilirim. Bana ´Meral Hanım Türkiye´de Kürdistan var mı?´ diye soruyor. Bu nasıl bir anlayıştır, önüne geleni Irak´ın kuzeyine kovuyorsun. Ey Erdoğan, beri bak efendi. Bu ülkede ben İçişleri Bakanlığı yaptım. Biz ´Kuzey Irak´ bile demezdik, ´Irak´ın Kuzeyi´ derdik, coğrafi bir tanım olsun diye, siyasi bir tanım olmasın diye. Irak´ın Kuzey´ine ´Kürdistan´ yok, Türkiye´de ´Kürdistan´ yok. Senin ´Kürdistan´ dediğin yer kadim Türkmeneli´dir ilk önce bunu öğren. Orada 2,5 milyon Türkmen yaşardı, nereye gitti sayın Erdoğan?" dedi.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli