MHP Adayı Aslan`dan, Çankaya İçin Çılgın Projeler

MHP Adayı Aslan`dan, Çankaya İçin Çılgın Projeler

Milliyetçi Hareket Partisi`nin Çankaya`da aday gösterilen Sadık Aslan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek Çankaya projelerini açıkladı.

 Aslan`ın projeleri arasında  dikkat çeken ise dere yataklarının tekrar üzerlerini açma ve yazın soğutmalı kışın ısıtmalı duraklar yer alıyor.

Mevcut CHP`li belediye Başkanı Bülent Tanık`ı da eleştiren Aslan vatandaşların CHP`li Bülent Tanık`tan rahatsız olduğunu iddia ederek yılın 158 günü yurt dışında olan değil halkın içinde olan bir belediye başkanı istediklerini söyledi.  İktidarın ötekileştirdiği CHP`li belediyenin ihmal ettiğini savunan Aslan Çankaya Projelerimiz ile buna izin vermeyeceğiz diyerek iddialı çıkışta bulundu.     

MHP’li Aslan, kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. Çankaya’ya olan sevdasını anlatan Aslan, “İlkokula giderken anlatırlardı. Mustafa Kemal, Ankara’da Türkiye Cumhuriyetini kurdu. Çankaya’da çalışma arkadaşlarıyla birlikte Türkiye ve Türk milletini modern bir millet olarak kurdu. O günden beri Çankaya’yı merak etmişimdir” dedi.

“ÇANKAYA BİLİNÇLİ OLARAK GERİLETİLİYOR”

Bir zamanlar Çankaya’nın Ankara’nın en gelişmiş yerlerinden biri olduğunu belirten Aslan, “Hanımla gezip, alışveriş yapacağımız yer; Kızılay, Köroğlu, Cinnah, Atakule olurdu. Dükkanlar tıklım tıklımdı. Parklara gitmek icap ettiğinde Kuğulu Park, Potanik Parka gidiyorduk, oralar tertemizdi. Fakat son 15 yıldır görüyorum ki Çankaya gerilemiş bir bölge. Şimdi gezmek için ya Göksu’ya ya da Gölbaşına gidiyoruz. Çankaya bilinçli olarak geriletiliyor. Ben de bu milletin evladı olarak Çankaya’nın bu gerileme durumuna üzülüyorum” diye konuştu.

“İktidar milleti ikiye böldü, bir kısmını ötekileştirdi, bir kısmını da kendine inananlar olarak ayırdı” eleştirilerinin yapıldığını vurgulayan Aslan, Çankaya Belediyesi’nde de aynı yöntemin uygulandığını savunarak, “Çankaya yönetiminde de kendinden yana olan, birde öteki taraftan olanlar olarak ötekileştirilenler var. Onun uyguladığı politika iktidarın uygulandığı politikadan çok da farklı değil” dedi.  

“ALEVİ OLDUĞUM İÇİN DIŞLANMADIM AKSİNE DAHA ÇOK SEVİLDİM”

 Aslan, öğrenciyken birçok dernekte görev aldığını, Alevi olduğu için dışlanmadığını aksine daha çok sevildiğini belirtti. MHP davasının Türklük ve Türk milletçiliği davası olduğunu kaydeden Aslan, “MHP şuan da yer yüzünde yaşanan Türk nüfusunu siyasi, iktisadi ve kültürel anlamda birlik içinde tutma sevdasında olan bir partidir. Böyle bir sevdayı taşıyan parti nasıl olur da Alevi diye bir farklılığı bir kenara iter” dedi.

Aslan`ın Proje Başlıkları Arasında

Sadık Aslan`dan Yayalaştırma, Park şeridi, ısıtmalı Durakların dışından Çankaya`ya akarsular gibi yaratıcı çalışmalar yer alırken Kızılay meydan oluyor ve trafiğe kapatılıyor. Büyük cadde ve bulvarlarda Brüksel, Viyana gibi Avrupa şehirlerinde sıkça rastlanan park şeridi uygulamasına geçilecek. Kış ve yaz mevsimi için ısıtma ve soğutma donanımına sahip akıllı duraklar vatandaşın hizmetine sunulacak. Kızılay canlandırılacak. Trafiğe kapatılan Kızılay Meydanı aynı zamanda Ankara’nın turistik şehir meydanı olacak. Akarsular ve dere yataklarının üstü açılacak.Gençler  için girişimcilik projeleri, emekliler için projeler yer alıyor.

Haber:Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli