MHP Altındağ Adayı Nedim Ağaç "Altındağ?a Üvey Evlat Muamelesi Yapılıyor"

MHP Altındağ Adayı Nedim Ağaç

Yerel seçime doğru karışan siyasi ortamda Ankara?nın önemli ilçelerinden olan Altındağ?a kulak verdik ve MHP Altındağ Belediye Başkan Adayı Mimar Nedim Ağaç ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Ağaç Altındağ?ın durumunu çalışmalarını ve projelerini gazetemi

 Altındağ’a Üvey Evlat Muamelesi Yapılıyor

Altındağlı olduğunu, lise yıllarının burada geçtiğini ifade eden Ağaç Altındağ Ankara’da komşu ilçelere nazaran geri bırakılmış bir ilçe olduğunu ifade ederek ; " Büyükşehir’in ürettiği katmadeğerden hiç kar almamış,  Büyükşehir’in imkanlarından en az faydalanmıştır. Teknik alt ve üst yapı ve sosyal-kültürel yapılar diğer ilçelere göre minimum düzeydedir. Bunun birinci sebebi, şehri idare edenlerin ilçeler arasında ayrım yapmasıdır" dedi.

Nedim Ağaç  , Cumhuriyetin Altındağ’da kurulmasına rağmen Cumhuriyet nimetlerinden en az faydalanan ilçe olduğunu ifade ederek; " Tarihi ve kültürel dokunun en yoğun olduğu ve en güzel şekilde muhafaza edilmesi gereken tarihi ve kültürel değerlerimizin korunmadığı, korunmadığı gibi tahrip edilmeye yönelikte çok ciddi gayretler var yöneticiler tarafından. 25 sene önce ulus ve civarında bir koruma planı yapıldı. Bu planda şehircilik ilkelerine, ilmin ve fen’in gerektirdiklerine hiç itibar edilmedi. İtibar edilmediği gibi, gecekondulaşma da özellikle teşvik edildi. İçerisinde büyük bir sanayi sitesinin bulunmasına rağmen, Üniversitelerin ve öğrencilerin yoğun olduğu bir ilçe olmamıza rağmen bunların ürettiği katmadeğerden faydalanamayan bir ilçe konumundayız.’’

Uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi İnsan Haklarına Aykırıdır

 Aynı zamanda mimar olan Nedim Ağaç kentsel dönüşüm projelerine de değindi ve Altındağ’daki durumu anlattı: ‘’Altındağ’ın en büyük sorunu kentsel dönüşümdür. Ama hükümetin uyguladığı kentsel dönüşüm projelerinin, bu işin teknik ve ilmi mantığına uygun değildir. Kentsel dönüşüm kanalıyla yerlerinden olan insanların başka yerlerde ikamet ettiği görülmüştür. Bizim MHP olarak belediyecilik anlayışımız, kentsel dönüşüme tabi tutulan bölgenin insanlarının, o bölgede üretilecek binalarda iskan edilmesidir. Taşıma ve dönüşüm olmayacak, insanlar hak kaybına uğramayacak bugün olduğu gibi mahkemelerde sürünmeyecek. Bugün yapılan kentsel dönüşüm uygulaması insan haklarına aykırıdır. Ellerinden malları alınan insanlar, ya bodrum katlarında iskan edilmeye zorlanmıştır ya da başka bölgelerde kendilerine yer verilmiş, hakları yenmiştir"dedi.

Devlet Eliyle Hırsızlık Yaptırılıyor

 Altındağ’ın  sorunlarından güvenlik konusuna da değinen Ağaç şöyle devam etti: ‘’Altındağ’da güvenlik problemi vardır. İnsanlarımız sokaklarda çok rahat dolaşamamaktadır. Bunun sebepleri de uygulanan yanlış ikamet programlarıdır. İnsanlarımız özellikle yoksulluğa ve yolsuzluğa sürükleniyor. Türkiye’de devlet eliyle hırsızlık yaptırılıyor. Polis hırsızı ancak yatak odanıza girdiği zaman tutukluyor. Hırsız yakalanıyor sabah tekrar serbest bırakılıyor. Peki bu devlet eliyle hırsızlık yaptırma değilde nedir? Hangi hırsız yakalandıktan sonra pişman olup bu işi bırakmıştır? Bütün hırsızların 10-15’nci yakalanmasıdır. İşte bu devlet eliyle hırsızlık yaptırıldığının ispatıdır. Bunu çözeceğiz, herkes istediği gibi gezemeyecek. Yani köpeksiz köy bulup, değneksiz kimse gezmeyecek.

Altındağ’ın İnsanları Ötekileştirilmiş

 Altındağ’ın imaj sorunu vardır diyen Ağaç ; " Altındağ’ın insanları ötekileştirilmiş, ayrıştırılmaya tabi tutulmuş. İnsanları kent yaşamıyla bütünleştirmenin yolu, komşu ilçelerde yapılan hizmetlerin, medeni nimetlerin Altındağ insanına da reva gösterilmesi noktasında bir irade ortaya koyabilmektir"şeklinde ifade etti.  Ağaç ; "’Belediye imkanlarını ve nimetlerini bunun için seferber etmek zorundayız. Tarihi dokuyu mutlaka korumak zorundayız. Altındağ’a belediye tarafından yapılan yardımları asla kesmeyeceğiz, aksine kullanma tarihi dolmuş gıda maddeleri yerine, vatandaşların kendilerinin istediği yerden alışveriş yapabileceği bir ortam yaratacağız. Milliyetçi Hareket Partisinin kurumsal kimliği altında seçime girdiğimizde, belediye başkanı olduğumuz gün rozetimizi çıkarıp herkesin belediye başkanı olacağız. Belediyenin kapısı 7 gün 24 saat açık olacak. Vatandaş hafta sonu bile gelip, işlemini yapabilecek. Bütün kurumları açık tutacağız" diyerek ifade etti.

"Siteler Mobilyası Marka olacak "

Vatandaşın en kolay şekilde bana ulaşabileceği bir yerde oturacağım diyen Nedim Ağaç  ; Siteler şuanda üretim kaybına uğramış teşhire yönelik bir hal almış durumda. Siteleri rehabilite edip bir fuar şekline dönüştürüp, burada yapılan üretimi Altındağ’ın dışında daha ciddi daha rahat bir üretime dönüştürme projemiz var. Esnaf 100-150 metrekarelik alanlarda üretim yapmaya çalışıyorlar, onlarında bu tür sorunları var. Bunları da vatandaşlarla beraber daha modern bir üretim alanına çekip, Ankara’nın sanayisi ile birleşmiş bir yapıya dönüştürme projemiz var. Oradaki esnaflar ile de görüştük projemiz bayağı heyecanlandırdı" dedi.

Ankara Kalesine 3 Hilal’i Dikeceğiz 

Ankara`yı Ankaralılar Yönetecek

Milliyetçi Hareket Partisi olarak Altındağ’daki seçim şanslarını değerlendiren Ağaç sözlerini söyle noktaladı: ‘’Biz geçmişteki oy oranlarına takılı kalmıyoruz. Biz inançlıyız, iddialıyız. Tek hedefimiz Altındağ’da seçimi kazanabilmek, Belediye meclisine 3-5 üye sokmak değil. Türk milliyetçiliği ekseninde politika yapıp bu millete en yakın olan biziz. Mutlaka millet tarafından karşılığını göreceğiz. Çünkü biz milletin içinden çıktık. Ankara’yı Ankaralılar yönetecektir, düşüncemiz bu yönde. Ankara iktidara ve onun belediye başkanlarına mahkum değil. Bu seçimde sonuç alacağız. Ankara kalesine 3 hilali dikeceğiz. Allah bize nasip edecek bunu, buna inanıyoruz

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

07.05.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:28
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli