MHP Mamak`ta Aday Polemiği

MHP Mamak`ta Aday Polemiği

Mamak MHP`de Mamak belediyesine aday adayı olan bir adayın afişlere kendini kesin aday gibi gösteren broşür ve panolar hazırlamasına ilçe yönetiminden cevap geldi.Siyasette bu tür basit oyunların kimseye bir şey kazandırmayacağını söyleyen MHP Mamak İlçe

 Mamak`ta hiç bir adayın kesinlik kazanmadığını özellikle ifade eden Çakı,  İlçe teşkilatı olarak tüm  adaylara eşit mesafede olduklarını belirterek ülkücü camianın ve taban`ın şuan aday adaylarından teşkilatın içinden gelen ve hizmetlerine inandıkları Doç.Dr.Muharrem Çetin ve Naci Bayanlı`dan yana inisiyatif kullandıklarını teşkilata ilettiklerini belirtti.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan MHP Mamak İlçe Başkanı Av. Tamer Çakı iddiaların asılsız olduğunu kaydetti.

Ali Rıza Çalkan’ın adaylığının kesinleştiği yönünde haberler yayınlandı? Broşürlerde neden Aday adayı değil de aday yazıyor ?

"Kimse Kesin Aday Değil"

Milliyetçi Hareket Partisinin ciddi, mazisi olan köklü bir parti olduğunu kaydeden Çakı ;" Partimizin teamülleri vardır.Aday açıklanması sosyal medya üzerinden yapılmaz.Dolayısıyla bunlar aslı olmayan haberlerdir.Aday aday- lığı süreci devam etmektedir.Bizim için partimizden aday olmak üzere müracaat eden her isim kıymetlidir.Aday açıklandıktan sonra da diğer aday adayı arkadaşlarımızın aday etrafında toplanarak partimizin seçim zaferi için canla başla çalışacağına inanıyoruz.Değerli aday adayı arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettirmektedirler.Şu an itibariyle henüz resmen kararlaştırılmış bir adayımız yoktur" dedi.

İlçe Başkanı  Tamer Çakı yapmış olduğu açıklamada ilçe başkanı olması nedeniyle tüm adaylara eşit mesafede olduğunu belirterek, 18 Mayıs 2013 tarihinde yaptıkları ilçe divan toplantısında  MHP Mamak Belediye Başkan Adayında aranması gereken asgari  15 maddelik kriter koyduklarını çıkan sonucu tutanağa geçirdiklerin, beklentilerinin de bu kriterleri taşıyan adayın 2014 mahalli seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisini Mamak’ta aday olarak temsil etmesi olduğunu  söyledi.İlçe Başkanı Av.Tamer Çakı devamla şöyle dedi: İlçe başkanı olarak bütün aday adaylarına eşit mesafedeyim.Çalışmalarını dikkatle izlemekteyiz, bölgeden gelen olumlu olumsuz tepkileri de alarak üst makamlara raporumuzu sunacağız.Daha önceden yaptığımız taban çalışmalarında;  ülkücü tavır ve duruşuyla, saygın kişiliğiyle sayın Doç.Dr. Muharrem Çetin lehine bir temayül belirdiğini gördük.Yine saha çalışmalarıyla göz dolduran eski ilçe başkanlarımızdan sayın Naci Bayanlı da bölgede büyük teveccüh görmektedir.”

Doç.Dr.Muharrem Çetin ve Naci Bayanlı’nın Hiç Bir Şahibeleri Yoktur

Doç.Dr.Muharrem Çetin ve Naci Bayanlı’nın hiçbir şaibeleri olmadığını belirten Av.Tamer Çakı, “Bu iki arkadaşımızın her biri ülkücü, teşkilatı bilen, hem ülkücüleri hem de Mamaklıları kucaklayarak camianın dışından da oy alabilecek ,vakur,ilkeli, dürüst,mert,idealist, en küçük bir şaibeleri olmayan arkadaşlarımızdır "dedi.

Mamak`ın Farkındayız 

Çakı; "  Biz,  bölgeyi iyi bilen, teşkilatımızla bağlarını hiç koparmamış, her zaman her faaliyetimizde yanımızda olan, ülkücüler dışında da geniş seçmen kitlesine hitap edebilecek vizyona sahip bu iki Ankara’lı adayla da Mamak’ta arzu ettiğimiz tarihi seçim zaferini yaşayacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı  Tamer Çakı, her iki partilinin ülkücü tabanda kabul gördüğünü belirterek; “Partililerimizin bize ilettiği temennilerde Doç.Dr.Muharrem Çetin’in aday olmasıdır, ancak herhangi bir sebeple sayın Muharrem Çetin aday gösterilmeyecek olur ise bölgemizde aynı şekilde ülkücü tabanın ve seçmenin teveccüh gösterdiği Sayın Naci Bayanlı’nın adaylığı da ülkücü tabanda aynı sıcaklıkta hüsnü kabul ve memnuniyet bulduğu ilçe teşkilatımıza gelen temenniler içinde yer almakta.

"Son Söz Genel Merkezin"

Elbette partimizin yetkili kurulları en doğru değerlendirmeyi yapacağını söyleyen Çakı ; " Kararını verecektir.Bizim görevimiz kanaat ve tespitlerimizi bildirmek, bildiklerimizi söylemektir. Çıkacak her karara da ülkücü teamül ve teşkilat hiyerarşi ve terbiyesi gereği saygı duyarız.Elbette son söz  liderimiz ve genel başkanımız sayın Dr.Devlet Bahçeli’nindir.”

İlçemizin Kabul Göreceği Aday Kriterleri Belli

Mamak ilçe teşkilatının koyduğu 15 maddelik kriterler ise şöyle:

Aday; Ülkücü iradenin kabul edebileceği bir aday mıdır? Siyasi, özel v.s bir şaibesi var mıdır? Bölgede tanınıyor mu? Seçmenlerin bütününe hitap eder mi? Ekonomik durumu, Meslek ve Eğitim,Vizyon sahibi midir?,Sempatik midir?,İyi bir hatip midir?,Misyon sahibi midir?,Teşkilatla uyumlu mudur?,Liderlik vasfı,Dış görünümü,Davada geçmişi,ülkücü harekete katkısı,Güvenilirlik

Haber: Beril Çuhadaroğlu/Özel Haber 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli