MHP Neden Suskun, CHP Ne Bekliyor , Ak Parti`de Son Durum !!!

MHP Neden Suskun, CHP  Ne Bekliyor , Ak Parti`de Son Durum !!!

Angara ve Haber Angara Gazetesi olarak dünden bugüne sizlere ulaştırdığımız doğru bilgiler ışığında Ankara yerel siyasetinde ki gelişmeleri yakından takip ederek sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

 Yaklaşık 6 ay önceden hareketlenen ama ülke gündeminde ki gelişmeler ile yerel siyasete çevrilmeyen okların artık hızlı bir ivme kat ederek adayların belirlenmesi ile Ankara`nın soğuk günlerinde oldukça hareketli ve hararetli geçeceği kesinleşmiş durumda.

 MHP Neden Suskun ?

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara`nın 25 İlçesinin adayını açıkladı. MHP suskun bir tavır içinde olduğu algısı yaratılmaya çalışılsa da aslında değil.  MHP bu seçim dönemin de hiç bir siyasi kavga ve polemiğin içinde yer almayacaklarını belirtiyor. Kavgalar ile değil madem halkımız yıllardır bize çözüm sunun diyor bu yerel seçimde projelerimizi halka anlatmak ile mükellefiz imajını çizme çalışmasındalar.  Şuan için kamu oyunda ve bazı partililerden en çok  Turgut Altınok ve Mansur Yavaş`ı aday göstermedikleri için tepki alan MHP`liler bunun çok geçerli bir nedeni olduğunu gerekçesi ile bu konu üzerinde de tartışmalara girmemekte. MHP bu yerel seçimde Ankara ve ilçelerin de aday gösterdikleri siyasilerin projelerini halka anlatması hiç bir polemik içine girmeme konusunda da oldukça kararlı. Sorun değil çözüm yaratan halkın bizden istediğini kendilerine sunacağız diyerek alanda yer alan MHP`liler öte yandan Ankara`yı Başkentli adayların yönetmesini istiyoruz diyerek tüm adaylarını Başkentli olarak belirlemiş durumda.  Prof. Dr. Mevlüt Karakaya henüz halkın beklediği çıkışı göstermese de alan çalışmalarında Ankara projelerinin başlıklarını vatandaşlar ile paylaşarak vatandaşın kaygılarını gidermeye çalışmakta. Beyfendi kişiliği ile bilinen Karakaya`nın  Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile seçim hızlandığı zaman karşı karşıya gelmesi  ve karşılıklı diyalogu ise merak edilenler arasında. Sonuç olarak bu yerel seçimde MHP barışçıl bir seçim anlayışı ile kavga ve gürültüye meal vermeden  hizmetlerini anlatan bir seçim propagandası yürütmeyi hesaplıyor. Seçim stratejisini ilçe adayları ile birlikte "Karakaya Gelmezse Gökçek Gelecek" sloganı ile Ankara adaylarına destek vererek  zincirleme ekip çalışması düşünüyor. Yani bu hafta açıklanan tüm ilçeler ile MHP`de Ankara için hareketli günler başlıyor.    

 CHP Ne Bekliyor ?

Cumhuriyet Halk partisi bazı ilçe örgütlerinde  partililerine  kimi aday görmek istediklerini sormasının ardından parti içindeki hareketlilik devam ediyor. Öte yandan Ankara il başkanlığı MYK ve parti meclisinden hiç bir isim açıklanmamasına karşın kendi istediği adayları kamu oyuna aday gibi tanıtarak parti genel merkezi ve  il, ilçe örgütlerinde ki gerilimi de kamu oyuna yansıtıyor.

 Yıllardan bu yana sessiz kalan il örgütü yerel seçim nedeni ile sessizliğini Temmuz ayında 2 ayyaş tartışması, gezi eylemleri ile bozmuş durumda. Son günlerde genel merkezden kesin aday ilanı yapılmamasına karşın il başkanlığının  kendi talebi doğrultusunda açıkladığı  aday adayları alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Genel merkezden farklı  isimler açıklanırsa hem CHP Ankara il örgütü halka "pardon" demek zorunda kalacak ya da seçim öncesi istifa etmek durumunda. Öyle ki CHP Ankara il başkanlığı Ankara adayı konusunda oldukça hırslı açıklamalar içinde bulunuyor. 5 yıl içinde Ankara  belediye meclislerindeki partili seçilmişlerin çalışmalarının takibi, farklı siyasi parti belediyelerinde ki yaşanan yanlışları hiç bir şekilde gündeme getirmezken, Ankara için geliştirdiği varsa projeler ve kamu oyunda olumlu olumsuz hiç bir haberin yer almaması suskunluğun seçim nedeni ile bozulduğunun da en büyük kanıtı.

Sonuç olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu Ankara adayını kendi belirleyeceğini tavırları ile ortaya koyarken 5 yıldır suskun olan İl örgütünü şuan için dinlememekte.  Bu yerel seçimde CHP Ankara`da mevcut belediyelerini arttırması söz konusu ama bu il ve ilçe örgütlerinin çalışmasından ziyade (Çankaya Örgütü Hariç )sağ partilerin oylarının bölünmesinden kaynaklı olacak gibi görünmekte. Çünkü henüz adaylarını belirlemeyen CHP`de Ankara nüfusu ve parti içinde ki aday olabilme hırsı ile başlayan kavgalar baz alınırsa halka derdini anlatmakta zorlanacak. Bunun en güzel örneği de Çankaya ve Mamak için 20`nin üzerinde aday adayı çıkarken Pursaklar`da bir aday adayı, bazı ilçelerde aday bile bulunamaması kendi tablosu içinde halkın güvenini kaybetmekte.

Ak Parti`deki Sessiz Sinema Oyunu

Ak Parti Ankara`da  parti içinde kamu oyuna lanse edildiği kadar huzurlu değil.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Melih Gökçek`in açıklanmasına rağmen diğer ilçeler ile ilgili henüz bir açıklama yapmaması  genel merkezden gazetemizin edindiği bilgiler ile isimlerinin belirlendiğini söylediğimiz adaylar ve aday adayları arasında sessiz sinema gerginliği yaşanmakta. Siyasettin demokratik bir yarış olduğunu savunanlar ve biat kültürüne hakim olanlar sessiz sinema filmi oynar gibi hareketleri tavırları ile parti genel merkezine siyasi beklentilerini aktarmaya çalışmaktalar. Biat kültürün benimsendiği Ak Parti`de mevcut partili belediye başkanlarının yönetimlerini beğenmeyen ve yanlışları olduğunu savunan bir çok aday adayı basın ve kamu oyu demeçlerinde "Demokratik bir yarış hepimiz için hayırlısı olsun" derken genel merkeze ve yerel yönetimlere ellerinde dosyalar ile gitmekte. Yıllarca  ilçe teşkilatlarında başkanlık ve çeşitli görevlerde bulunmuş olan Ak partililer yerel yönetimlerde söz sahibi olmak istedikleri konusunda sessiz ama kararlı bir tavır sergilemekte. Hatta  istenilen sonuca varılmadığında küskünlükler ve buna bağlı kopmalarında yaşlanacağı parti teşkilatlarında iyice dillendirilmekte. Sonuç olarak Ankara`da  Ak parti içince partili cemaat tartışmasından ziyade parti isminin getireceği garanti başkanlıklar ve meclis üyeliklerini kapma yarışı oluşmakta. Başbakan Erdoğan`ın ise tavrı net adayları ben ve ekibim belirleyecek...

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı