MHP?de adaylar açıklanıyor ilçeler istifalarını veriyor

MHP?de adaylar açıklanıyor ilçeler  istifalarını veriyor

İlk olarak MHP Mamak ilçenin Mamak Adayı Ali Rıza Çalkan?ın açıklanmasına tepki olarak Mamak İlçe Başkanı Tamer Çakı bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifalarını açıklamamışlardı.

İkinci istifa depremi bugün Kayseri’de açıklanan Keçiören Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Tanrıverdi’ye tepki istifaları oldu. Ardından Sinanlı ve Gökler beldesinden üç meclis üyesi ile

Keçiören ilçe yönetimi İlçe Başkanı Selim Deniz ve 25 yönetim kurulu üyesi, 20 yedek üye ile birlikte 46 kişilik parti yönetimi istifa ettiklerini öğrenildi.

MHP’de Adaylara neden tepki var ?

Mamak, Ayaş, Keçiören istifaları veren ilçeler

Milliyetçi Hareket partisinin Başkent’in Mamak ilçenin istifası ardından Keçiören ilçesine  açıklanan Mehmet Ali Tanrıverdi verdi ismine de Keçiören parti yönetimleri tepki vererek istifalarını sundu.

Mamak İlçe Başkanı Tamer Çakı’nın yazılı basın açıklamasını disiplin kuruluna sevk eden MHP yönetimi Mamak ilçe yönetiminden istifa eden yönetim kurulu üyelerini parti disiplinine sevk ederek partiden ihracını istemekte. Mamak İlçe Başkanlığına henüz İlçe Başkanı atanmazken Keçiören yönetiminin istifa gerekçesinin Mehmet Ali Tanrıverdi’nin bugüne kadar Keçiören İlçe Başkanlığına Başkanlık müracaatı olmaması ve ilçe yönetiminin Kayseri mitingi öncesi aday konusunda bilgilendirilemeyerek yok sayılması gerekçesi ile istifaların verildiği öğrenildi. İlçe Başkanı Selim  Deniz Gazetemiz sorularını yanıtsız bırakırken şimdi istifa eden parti yönetiminin  disipline sevk edilip edilmeyeceği ve ilçe yönetimlerine atamaların ne zaman yapılacağı sorusu gündeme geliyor.

Öte yandan Keçiören için ismi parti içinde tartışılan Turgut Altınok içinde son nokta konmuş oldu.

Ayaşta’da İstifalar Var

MHP’nin Ayaş Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Kirazdibi’nin açıklanmasının ardından Ayaş Teşkilatı’nda tepki istifaları geldi.

2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde, Mehmet Kirazdibi’nin aday gösterilmesine tepki gösteren ve çoğunluğu ilçe Yönetiminden olmak üzere 40’a yakın Mhp`li partisinden istifa etti.

Oltan kasabası belediye meclis üyelerinde üç kişin ve yönetim kurulu üyelerinin tamamının,Sinanlı ile Gökler yönetim kurulunun da istifa ettikleri edinilen bilgiler arasında. Ayrıca Ayaş MHP eski ilçe başkanı Hasan Korkmaz’ında istifa edenler arasında olduğu belirtiliyor. Meclis üyelerinden Oltan’da meclis üyesi Ramazan Pembeci, Mikail  Gençdoğan, İbrahim Ayan istifa eden meclis üyeleri.  

Kayseri mitinginde Ankara için açıklanan İki İsim

Keçiören Mehmet Ali Tanrıverdi ve Güdül Nurettin Yiğitel

Angara Gazetesi olarak İki hafta önce manşetimizden duyurduğumuz Keçiören adayı Tanrıverdi açıklamasında sorumluluğumun farkındayım diyerek Ankaramız’ın en güzide ilçesi olan Keçiörenimiz’i yaşanılabilir bir kent, bir cazibe merkezi haline getirmek için siz değerli hemşerilerimin bizleri yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum” dedi.

Tanrıverdi adaylığının açıklanması ile ilgili olarak şunları kaydetti ; “ Kıymetli gönüldaşlarım, değerli dava arkadaşlarım, Milliyetçi Hareket Partisi’nin inanmış mensupları, sevgili Ankaralı hemşerilerim, geleceğimiz, gözbebeğimiz sevgili gençlerimiz, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde partimiz tarafından Keçiören Belediye Başkanlığı için aday gösterilmiş bulunuyorum. Aziz dava arkadaşlarım, Partimizin adayı olarak çıktığım bu yolda, sizlerle birlikte, hak ettiğimiz başarıyı birlik beraberlik içerisinde yakalayacağımıza, Bunun için yorulmak bilmeden, bütün Keçiören’i kucaklayarak çalışacağımıza söz veriyorum.Türkiye’nin dört bir yanından gelmiş ve Keçiören’de yaşamlarını sürdüren esnaf, işçi, memur ve öğrenci kardeşim, sizin aranızdan çıkmış bir kardeşiniz olarak, beni ve çalışma arkadaşlarımı bağrınıza basacağınıza inancım tamdır. İşte bu yüzden sizlerle kucaklaşmaya geliyorum.Ailelerinizle birlikte huzur ve güven içerisinde bir Keçiören’de, hep birlikte yaşamaya devam ederken, kendinizi memleketinizde hissedeceğinize söz veriyorum. Sevgili Ankaralı hemşerilerim; Gazi Mustafa Kemal’in başkent olarak emanet ettiği Ankaramız’ın en güzide ilçesi olan Keçiörenimiz’i yaşanılabilir bir kent, bir cazibe merkezi haline getirmek için siz değerli hemşerilerimin bizleri yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. Bize güvendiğinizi biliyorum. Sizlere layık olmak için var gücümüzle çalışacağımıza, gözbebeğimiz evlatlarımıza “geleceğin kenti”ni bırakacağımıza söz veriyorum. Talip olduğumuz emanetin kıymetinin farkındayız. Allah utandırmasın, Allah yardımcımız olsun, Sizden aldığım güç ve Canab-ı Allah’ın izni ve yardımıyla en güzelini hep birlikte yapacağımıza inanıyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum”

Haber: Beril Çuhadaroğlu- Orhan Aydan 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

18.05.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:44
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.6 ° / 9 ° Güneşli