MHP`den Başbakan`a suç duyurusu

MHP`den Başbakan`a suç duyurusu

MHP, çözüm sürecinde atılan tüm adımların, tüm girişimlerin ve tüm tekliflerin gayri hukuki ve gayri meşru olduğu gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

  MHP çözüm sürecinde atılan tüm adımların, tüm girişimlerin ve tüm tekliflerin gayri hukuki ve gayri meşru olduğu gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı hükümet üyeleri, emri yerine getiren, suçluyu kayıran ve kollayan kamu görevlileriyle Akil İnsanlar Heyeti hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulundu. MHP, süreçte anayasal suç işleyen, konusu suç olan emri uygulayan ve görevini kötüye kullananların cezalandırılmasını istedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, çözüm sürecinde sorumlluklarını yerine getirmeyenlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bölücü terör örgütünün, 2012 yılında verdiği ciddi kayıpların, örgütün şehir yapılanmasına karşı emniyet güçlerinin özverili çalışmalarının ve adli mercilerin yasaları uygulayarak verdiği tutuklama kararlarının, terör örgütünün çöküşe doğru gitmesine neden olmaya başladığını belirten Büyükataman, mağlup olmaya başlayan ve ciddi bir mücadele ile dağılacak terör örgütüne hükümet eliyle can suyu verildiğini savundu. Türk Devleti mağlup olmuş gibi uygulamaların başlatıldığını iddia eden Büyükataman, "Bir taraftan terörist başı ile doğrudan müzakereler başlatılırken, diğer yandan örgütün şehir yapılanması olan KCK mensupları yargı paketleri ile cezaevlerinden çıkarılmaya başlanmıştır. Meydanlarda terörist başının resimleri ve PKK bezleri önünde sürekli açıklamalar yapan BDP milletvekilleri, devleti tehdit ederek PKK mensuplarına tek kurşun sıkılması ile iç savaş çıkacağını söylerken, diğer yandan devletin haber ajansının başını çektiği medya organları, Kandil dağında üst aramasından geçirilip bekletilmiş, adeta örselenmiş şekilde adı ile müsemma karayılanın devlete tehdit savuran açıklamalarını bildirme yarışına girmişlerdir" dedi.

 

Reklam

 

-TARİHE NOT DÜŞMEK ÜZERE-

Öcalan`ın Hükümet tarafından bir anda barış güvercini haline getirildiğini savunan Büyükataman, "Devletin anayasasında ve yasalarında hiçbir değişiklik yapılmadan, bebek katilleri, sırtında silahı ile ülke topraklarında başbakanın talimatı ile dokunulmaz kişiler haline getirilmiştir. Terörle mücadele ile görevli olan kamu görevlileri konusu suç olan emri yerine getirerek suç işlemişlerdir. Hem Başbakan ve benzer talimatı veren hükümet mensupları anayasal suç işlermişler hem de konusu suç olan emri yerine getiren, suçluyu kayıran kamu görevlileri ile görevlendirilen 63 kişi suç işlemiş ve halen işlemeye devam edilmektedir" dedi.

 

Örgüt mensuplarının cezasının müebbet hapis cezası olduğunun ceza kanunlarında yer aldığını belirten Büyükataman, teröristlerin adeta ülkeyi baştanbaşa silahları ile adımlayarak sınır dışına çıkmasına seyirci kalmanın suç olduğunun altını çizdi. Teröristlere dokunmayın talimatı verenlerin Anayasal suç işlediğine dikkat çeken Büyükataman, şu değerlendirmede bulundu:

 

"Bunları yakalamayan, elini kolunu sallayarak çıkmasına izin veren kamu görevlileri de suç işlemektedir. Kamuoyu önünde açıkça cereyan eden süreçte anayasal suç işleyen, konusu suç olan emri uygulayan, suçluyu kayıran, görevini kötüye kullanan, kamu görevinin terk veya yapılmaması, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, tutuklu, hükümlü veya suç delillerini bildirmeme, terör örgütüne yardım ve yataklık eden kamu görevlileri ve diğer şüpheliler hakkında kamu davası açılması içi MHP adına "tarihe not düşmek üzere` suç duyurusunda bulunuyoruz."

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı