MHP`den Keçiören`de Dev Miting

MHP`den Keçiören`de Dev Miting

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "30 Mart seçimleri iktidar değişikliğini öngörmez ama işaretini ve yol izini belirler. Vatandaşlarım 30 Mart`a gitmeliyiz, iktidar değişikliğinin izini ortaya koymalıyız" dedi.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Keçiören`de düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, üçüncü bir kuvvetin yargı olduğunu belirterek, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2010 yılında 28 maddelik bir anayasa değişikliğini hiçbir siyasi partiyle istişare etmeden TBMM komisyonuna ve Genel Kurulu`na getirmiştir. Bunların içerisinde vatandaşlarımızı ilgilendiren birkaç madde bulunmaktadır ama Recep Tayyip Erdoğan`ın MHP`nin gündemine göre iki gizli gündemi ve tuzağı vardır. Bugün bunlar açığa çıkmıştır, MHP`nin hakkı ortaya koymuştur. Bu tuzaklardan bir tanesi Anayasa Mahkemesi`nin yapısı ve sayısını ilgilendiren değişikliktir. İkincisi ise, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`nun oluşturulmasıdır" dedi.

Bahçeli, 11 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında açlık ve adaletsizliğin Türkiye`nin manzarası haline geldiğini öne sürerek, "Kaos, kriz, kutuplaşma, kamplaşma ve çatışma Türkiye`nin her an gerilime kaynaklık teşkil edecek unsurlar olarak görülmektedir. Böyle bir durum karşısında Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye`ye vatandaşın kendisine vereceği desteği bekleyecek durumda kalmadan Türkiye`nin meselelerini çözememiştir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yasamada ve yürütmede olduğunu, medyaya sahip olduğunu ve yargıyı ele geçirdiğini savunan Bahçeli, "Bu güç, Recep Tayyip Erdoğan`ı güç çılgınlığına sürüklemiştir. Recep Tayyip Erdoğan yoldan çıkmıştır. Her konuda `Ben, ben` demeye başlamıştır. Tek adam olmaya heveslenmiş, demokrasiden kıvrılarak diktatörlüğe doğru gitmek, oradan da bir diktatör olma noktasına doğru bir ihtirasa bürünmüştür" dedi.

Bahçeli, "30 Mart seçimleri iktidar değişikliğini öngörmez ama işaretini ve yol izini belirler. Vatandaşlarım 30 Mart`a gitmeliyiz, iktidar değişikliğinin izini ortaya koymalıyız. Bunu yapabilmek için de sandığa gitmeyi başarmalıyız, oylarımızın korunmasını, hilesiz ve çalıntı olmayan bir sayımla bu seçimleri sonuçlandırmalıyız" diye konuştu.

"SANDIKTA RECEP TAYYİP ERDOĞAN`A `HAYIR` DEDİĞİNİZDE `ABBAS YOLCU OLUR"

Seçmen sayısı hakkında bilgi veren Bahçeli, "Sandığa gittiğiniz zaman düşünce birliği içinde hareket ettiğiniz zaman, Recep Tayyip Erdoğan`a `Hayır` dediğinizde `Abbas yolcu olur`. Herhangi bir partiye `Evet` dediğinizde yeni bir siyaset, gelecek ortaya çıkar. Onun için değerli gençler, milletimiz bu dinamizmi bekliyor. Bunu iyi değerlendirmenizde yarar vardır. Sokaklar cazibeniz olmasın, sokaklar karanlıktır, kim kimdir bilinmez. Sokaklar kanlıdır, sizi kim sokağa davet ediyorsa sizin ve ailenizin, dolayısıyla milletimizin düşmanıdır ama gençler olarak demokratik hakkınızı kullanabilirsiniz" ifadelerini kullandı. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı