“MHP´yi Arkalarına Alarak Başarılı Olacaklarını Sandılar”

“MHP´yi Arkalarına Alarak Başarılı Olacaklarını Sandılar”

Cumhuriyet Halk Partisi Mamak İlçe Yönetimi, İl Başkanlığı ile düzenlediği ‘Anayasa Değişikliği Süreci Değerlendirme Toplantısı´nı gerçekleştirdi.

Oldukça geniş bir katılımın gözlendiği programda, yer kalmayınca katılımcılar programı dışarıdan dinlemek zorunda kaldı. Mamak Alyans Düğün Salonu´nda gerçekleşen programa İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve pek çok ilçe başkanı ve parti üyesi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CHP Mamak İlçe Başkanı Adnan Demirci; “Bu Cumhuriyeti; padişahtan alıp halka veren, meclisin duvarlarına ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir´ yazan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kurdu ve bizlere emanet etti. Biz onun mirasına sahip çıkacağız. Bugün geldiğimiz noktada Cumhuriyet tarihinin en büyük siyasi krizi ile karşı karşıya. İzin vermeyeceğiz” dedi.

Demirci´nin ardından söz alan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen´de anayasaya karşı olduklarını belirttikten sonra sözü Ankara İl Başkanı Adnan Keskin´e bıraktı.

Keskin, Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti ve şunları ifade etti; “Ne zamanki kendilerini güçlü gördüler, o zaman hiç kimsenin, halkın, milletin kabul edemeyeceği bir anayasa teklifini gündeme getirdiler. Kendi çoğunluklarına ve tabanının karşı olmasına rağmen Milliyetçi Hareket Partisinin Yönetimini ve Devlet Bahçeli´yi arkalarına alarak başarılı olabileceklerini sandılar.

Onlar ne yaparsa yapsın bu yasa meclisten geçse bile halktan geçmeyecek. Cumhuriyetçi Hareket Partisi olarak doğruları söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Bugün geldiğimiz nokta kabul edilemez, hazmedilemez bir nokta. Şu an milletvekillerimiz mecliste haklı mücadelemize devam ediyorlar.

Dün bir maç İstiklal marşımızla başladı. Sonra bir anda bütün salon ‘Mustafa Kemal´in Askerleriyiz´ diye bağırmaya başladı. Binlerce insanın açtığı pankartta İngilizce olarak yazdı ‘Mustafa Kemal´in Askerleriyiz´… Bütün dünyaya bir mesaj yolladık o gün… Biz haklı mücadelemize devam edeceğiz. Bunu biz organize etmedik. AKP´lisi, CHP´lisi, MHP´lisi oradaydı. Ve herkes biliyor ki burası Kuvay-i Milliye´nin ülkesi” dedi .

 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı