Milli atlete vefa örneği

Milli atlete vefa örneği

Yenimahalle Belediyesi, Türk atletizminin efsane isimlerinden Aydın Onur´un ismini verdiği spor merkezinin açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi.

Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri içerisinde bulunan merkezin açılışına başta Aynın Onur olmak üzere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Cumhuriyet Halk Partisi Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, meclis üyeleri, CHP Yenimahalle İlçe Kadın Kolları, Gençlik Kolları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

“Bu ülkeye hizmet edenleri yaşatmaya kararlıyız”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde konuşma yapan Yaşar, Değerli hemşerilerimiz diye başladığı konuşmasında Yenimahalle´de uzun yıllar yaşamış milli atlet Aydın Onur´un ismini spor merkezine vermekten onur duyduklarını söyledi.

Konuşmasına devam eden Başkan Yaşar, “Biz Aydın Onu Spor Merkezi´ni açılış yapamadan faaliyete soktuk. Çünkü o zaman Sayın Aydın Onur´la açılış yapmak istemiştik, ancak Onur´un sağlık problemleri nedeniyle yapamadık. Bugüne nasip oldu. Ona bugün kedi adını verdiğimiz merkezin kurdelesini kestirerek, merkezi gezdireceğiz. Belediye olarak ister sanayici, ister sporcu, ister bilim adamı, ister sanatçı olsun bu ülkeye hizmet edenleri yaşatmaya kararlıyız. Sporcunun, sanayicinin, sanatçının, bilim adamının ahlaklısını örnek alarak yeni sporcuları, sanatçıları, sanayicileri, bilim adamlarını yetiştirmek Cumhuriyet çocuklarının görevidir” dedi.

“Karanlığa karşı AYDIN´dınlığı koruyalım”

Ocak ayı içerisinde milli güreşçi Ahmet Ayık´ın isminin verildiği bir de park açılışı yapacaklarını belirten Yaşar, “Biz bu ülkeye sahip çıkmış, hizmet etmiş, hangi düşüncede olursa olsun herkese sahip çıkacağız. Gazilerimize sahip çıkıyoruz, şehitlerimize sahip çıkıyoruz. Biz birliğimizi korumak zorundayız. Zor günlerden geçiyoruz ama ben Türk halkına güveniyorum, inanıyorum. Türk halkı bunların da üstesinden gelecektir. Karanlığa karşı aydınlığı korumanızı diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra Onur´la birlikte açılış kurdelesini kesen Yaşar, Aydın Onur´a spor merkezi hakkında bilgi vererek, fitness ve jimnastik salonlarını gezdirdi.



Anahtar Kelimeler: Milli atlete vefa örneği

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli