Milli bayramların vazgeçilmez adresi Yenimahalle

Milli bayramların vazgeçilmez adresi Yenimahalle

Yenimahalle´de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sabah saatlerinde Belediye Hizmet Binası önünde başladı. Atatürk Anıtı´na çelenk koyan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar törenin ardından Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Y

Binler meşaleli yürüyüşte buluştu

 Yenimahalle Belediyesi tarafından günler önce başlatılan 29 Ekim coşkusu akşam Ragıp Tüzün Parkı´ndan başlayan meşaleli yürüyüşle doruğa ulaştı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Eşi Azize Yaşar´ın ev sahipliğinde düzenlenen yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara Milletvekilleri Levent Gök, Nihat Yeşil, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve binlerce Yenimahalleli katıldı. Ragıp Tüzün Parkı´nda bulunan Atatürk Anıtı önünde kalabalığa seslenen Yaşar, "Cumhuriyet bizim en büyük bayramımızdır, varlık nedenimizdir. Kıymetini bilen herkes Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerine sahip çıkmaktadır, sonsuza kadar da sahip çıkmaya devam edecektir" diye konuştu.

  Bizim cumhuriyetimiz başka cumhuriyetlere benzemez

 Yaşar “Biz bu devleti zor kurduk, saltanatı, padişahlığı, diktatörlüğü 1923´de tarihe gömdük. Mustafa Kemal Atatürk´ün cumhuriyetini ise çok sevdik, demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü, eşit yurttaşlığı sevdik, bundan da asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

Bizim tutkalımız Gazi Mustafa Kemal´in kurduğu cumhuriyet ve onun değerleridir diye sözlerine devam eden Yaşar “Bizim cumhuriyetimiz başka cumhuriyetlere benzemez. Bizim cumhuriyetimiz milletin iradesini millet kendi tayin edecektir diyen Atatürk´ün cumhuriyetidir. Atalarımız sahip çıktı. Bizler de sahip çıkıyoruz. Torunlarımız da sahip çıkacak. Nice 93 yıllar cumhuriyetimizi koruyacağız ve bu bayrak altında, müdafaa-i milli sınırlar içerisinde hep beraber, kardeşçe muasır medeniyetler seviyesine mutlaka ulaşacağız” diye konuştu. 

Ankara Kulübü Seymenleri ve Vosvosların da renk kattığı meşaleli yürüyüş, 10. Yıl Marşı ve sloganlar eşliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi´nde sona erdi.  

 



Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu