MİLLİ OLAN NE VARSA SATIŞTA

MİLLİ OLAN NE VARSA SATIŞTA

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili olarak Ankara´da eylem düzenleyen Şeker- İş Sendikası Şeker vatandır vatan satılamaz sloganıyla satışa olan tepkilerini gösterdiler.

Şeker- iş sendikası tarafından düzenlenen mitinge CHP Milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanları ,Saadet Partisi üyeleri, Vatan Partisi ve İyi Parti İlçe Başkanı ve çok sayıda sendika üyeleri katıldı.

Konuşma yapan Şeker- iş sendikasının Genel Başkanı İsa Gök, 16 yıldır biz direniyoruz satılmasına yıllardır karşı çıktık karşı çıkmaya devam edeceğiz diyerek konuşmasına şöyle devam etti;

´´ Şekerin üretimi için fabrikaların geleceği için hiç bir şey yapmayanlar 16 yıldır şeker fabrikalarının özelleşmesi için çalışırken şeker işçisi üretim için elinden gelen her şeyi yaptı. 16 yıldır diyoruz ki böyle bir satışta 17, 18 fabrikamız kapanır, 25 milyon taşıma meydana getiren bu sektör,üretici,yöre halkı biter, göç başlar ve terörü de azdırır. Özelleşme idaresi şeker fabrikalarını bitirmek için elinden gelen her şeyi yapmaya devam ediyor.´´diye konuştu.

Şeker Türkiye´nin can damarıdır.

Gök:´´ Şeker- iş sendikası nişasta bazlı şekerlerle, ithalatla mücadele etti bizi yönetenler şeker ithal edilmesine müsaade ettiler.  NSB ürünler neden bu kadar fazla üretiliyor bizim üreticimiz yerli ve milli olan şeker üretsinler dedik, onların sesi yine çıkmadı. Biz bu fabrikaların üretime devam etmesi için elimizi değil gövdemizi koyacağız ve üretime devam edeceğiz. Uluslararası kartellerin pazarı olmayalım 10 milyon insanın ekmek yediği bu sektörde 3 milyar katma değeri paylaşan insanımız bir kez daha fakirleşmesin diye  elimizden gelen bütün mücadeleyi veriyoruz. Şeker fabrikalarını satmayın gerekirse biz ücretlerimizden indirim yaparız yeter ki bu ülkede şeker pancarı üretilmeye devam etsin´´ diye açıkladı.

Şeker İş Sendikası Genel Başkan´ı Ergün Atalay; ´´Kısa bir zaman önce şeker kotasını yüzde 5´e düşürdüler 2 gün önceki resmi gazetede NBS bazlı şeker Bosna´dan 20bin ton ülkeye geliyor. 1.8 milyon imzayı Başbakanımıza teslim ettik ve Cumhurbaşkanımıza bununla ilgili olarak gereğinin yapılmasını istedik. Şeker özelleşirse 4 tane fabrika çalışır onun dışında olanlarını çalıştıramazsınız. Bu fabrikaları alan insanların sektörle yakından uzaktan ilgisi olmayan kişiler para kazanmak için arsalara sahip olmak için alınmıştır daha sonrada kapatırlar işletemezler. Gereken revizyon ne ise yapılıp şeker fabrikalarının satılmadan daha verimli halde çalıştırılmak amaçlanmalıdır.´´dedi.

HABER: İBRAHİM ŞAHİN



Anahtar Kelimeler: MİLLİ OLAN VARSA SATIŞTA

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli