MİLLİ TESİSE YERLİ PAZAR

MİLLİ TESİSE YERLİ PAZAR

Kazan Belediyesi, yaklaşık bin ailenin yaşadığı TAI-TUSAŞ uçak fabrikasını lojmanlarında kalanlar için yerli ürünlerinde satıldığı kapalı pazar yeri açtı. Konuklar, bölgede ve çevre ilçelerde yetiştirilen ürünlerin de satıldığı pazar yerini gezdi. Belediy

Kazan Belediyesi, yaklaşık bin ailenin yaşadığı TAI-TUSAŞ lojmanlarında kalanlar için kapalı pazar yeri açtı. Atak helikopteri, Anka insansız hava aracı, Hürkuş eğitim uçağı gibi yüzde yüz yerli araçlar üreten TAI-TUSAŞ´a yerli ve organik ürünlerin ağırlıkta satıldığı kapalı pazar yeri açtı. Açılış törenine Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, TAI-TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Köksal Liman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar eşliğinde açıldı. Konuklar daha sonra kapalı pazar yerini gezdi. Pazarcılarla tek tek tokalaşan Lokman Ertürk ve Muharrem Dörtkaşlı alış veriş yapmayı da ihmal etmedi. Pazar alış verişinin ardından Belediye Başkanı Lokman Ertürk konuklarına, yüzde yüz doğal olan petek bal hediye etti. Pazar yeri haftada bir gün kurulacak ve Kazan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından düzenli olarak denetlenecek.    

“Hükümetimizin önderliğinde TAI-TUSAŞ´ta ve bu bölgede milli savunma alanında çok büyük açılışlar gördük” diyen Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk “Organik temel yaşam malzemelerinin satıldığı pazar yeri de en az onlar kadar önemlidir. Ak Parti´nin göreve geldiği ilk yıllarda kapanması gündemde olan TAI tesisleri, Ak Parti Hükümetimizin çalışmaları sonucu yeniden milli bir tesis olarak Türkiye Cumhuriyetine kazandırılmış ve Türkiye´nin Savunma sanayi konusunda çok büyük eksiği olan birçok hava aracını yapar konuma gelmiştir.  TAI-TUSAŞ, savunma sanayine yaptıkları katkıların yanında sosyal sorumluluk projeleri konusunda da üzerine düşeni yapmaktadırlar. Biz de sosyal belediyecilik gereği, insan odaklı hizmetlerimizi yerine getirmek adına burada bulunuyoruz. İnşallah yerli ve milli bir tesiste yerli ve organik ürünlerin satılmasına olanak sağlayarak güzel bir hizmeti hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”dedi. 

TAI-TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı “Kazan Belediyesi´nin sosyal sorumluluk çerçevesinde bir hizmetini daha yerine getirmiş olmasına tanıklık ediyoruz. Arı gibi çalışkan Belediye Başkanımız Lokman Ertürk, bir günde bir çok yerde bulunarak çok sayıda hizmetin hayata geçmesi için çabalıyor. Ertürk, bal arısı gibi gittiği yere hayır götürüyor, güzellik götürüyor. Sağ olsun bugüne kadar hiçbir isteğimizi geri çevirmemiştir. Kapalı pazar yerinin de TAI-TUSAŞ lojmanlarında kalanlara hayırlı olmasını diliyorum”dedi.  



Anahtar Kelimeler: MİLLİ TESİSE YERLİ PAZAR

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı