Milyonlarca emekliye müjde

Milyonlarca emekliye müjde

Çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 15`lik primin kaldırılması gündemde.

Bakan Çelik`in açıkladığı sistem gerçekleştiğinde, işyeri olan emeklilerin maaşına direkt yansıyacak. Bir işyerinde çalışanlardan yapılan kesinti de ortadan kalkacak

Çalışan emekliye yüzde 15 zam

Çalışan emeklilerin maaşından kesilen yüzde 15`lik primin kaldırılması gündemde. Bakan Çelik`in açıkladığı sistem gerçekleştiğinde, işyeri olan emeklilerin maaşına direkt yansıyacak. Bir işyerinde çalışanlardan yapılan kesinti de ortadan kalkacak

Çalışan emekliye yüzde 15 zam Çalışan ya da işyeri açan emeklilerden yapılan prim kesintisinin kaldırılması ya da sınır getirilmesi gündemde. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kesinti için "Olmaması gereken bir katkı payı" diye konuştu.

Bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Faruk Çelik, "Emekli maaşı bin lira olan bir kardeşimizden 150 liralık kesinti yapılıyor. İlk etapta baktığınız zaman bunun haksız bir uygulama olduğunu görürsünüz" dedi. Çelik, üzerinde çalıştıkları projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Türkiye emeklilik sistemiyle çok fazla oynamış. Dolayısıyla sistem bozulmuş. Bozulan bu sistem bizi 38 yaşında emekliliğe kadar getirmiş. Genç yaşta emekli olunca sistemin sürdürülebilirliği tartışılmaya başlanmış. O günün hükümeti tarafından `1991-1999 arasında yaklaşık 8 yıl içerisinde bozulan sosyal güvenlik sistemini nasıl toparlarız` diye ele alınmış. 

YAŞ KRİTERİ VAR 
Bazı kurallar konma zorunluluğu gelmiş. Deniyor ki, madem insanlar 40 yaşında emekli oldu, bu genç yaşta emekli olanları evde oturtmak mümkün değil. Bu insanlar çalışacaklar, çalışırlarken bunlardan bir destek primi alalım böylece çocuklarına ve torunlarına bir pay almış oluruz anlayışından ortaya çıkmış bir durum. 40 yaşında emeklilik, gelecek nesillerden çalışıyorsunuz demek. Hükümet olarak biz bunu tartışıyoruz. Acaba bi yaştan sonra almasak mı, 60`dan sonra almasak mı ya da yüzde 15`i düşürsek mi gibi bu tartışmaları biz Çalışma Bakanlığı bünyesinde yapıyoruz. Bu konuda bir çözüm gelirse sayın Başbakanımız tarafından açıklanır."



Anahtar Kelimeler: Milyonlarca emekliye müjde

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli