Mimarlar Odası: Gökçek Şov Yapma!

Mimarlar Odası: Gökçek Şov Yapma!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Gökçek´in Ankara Bulvarı´nı kapatma kararının, "meslek odaları ile halkı karşı karşıya getirme" taktiği olduğunu söyledi. Candan, "Mahkeme kararına göre tüm AOÇ imar planı iptal edilmiştir, Gökçek

AOÇ´de Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı´nın iptal edilmesinin ardından, planı iptal ettiren meslek odaları ile halkı karşı karşıya getirmek isteyen Melih Gökçek´in bu politikasına karşı, ortak bir basın toplantısı düzenlendi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, İç Mimarlar Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Kimya Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve demokratik kitle örgütlerinim katıldığı basın toplantısında Gökçek´in planı deşifre edildi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Melih Gökçek´in Ankara Bulvarı´nı kapatma kararını şöyle değerlendirdi: “Sadece Ankara Bulvarı değil bütün planlar iptal edilmiştir. Gökçek, Ankara  Bulvarı´nı trafiğe kapattığını söylemektedir. Sadece Ankara Bulvarı´nı değil, AOÇ planı içerisindeki tüm yolları, Ankapark´ı ve Kaçak Saray´ı da kapatmalıdır. Büyükşehir Belediyesi Meclisi´nin kararı, AOÇ alanlarındaki herşeyin iptal edildiğini kabul ediyor, Atatürk Orman Çiftliği´ndeki herşeyi durdurdu, mahkeme kararına uymak zorundayız diyor. Aslında Melih Gökçek, bu meclis kararı ile alan içerisinde bulunan Kaçak Saray´la ilgili Cumhurbaşkanlığı´nın açıkladığı ´bizi ilgilendirmiyor´ açıklamasını yalanlamış oluyor.” 

AOÇ´yi talan etmek için harcanan parayla Ankara demir ağlarla örülürdü

Candan şunları söyledi: “AOÇ içerisinde hukuksuz bir şekilde yapılan yaklaşık 50 kilometrelik yol iptal edilmiştir, bu yollar üzerinde yapılan yaklaşık 10 kavşak vardır. Herhangi 4 şeritli bir yolun bir kilometresi 5 milyon dolar, 1 katlı kavşağın ve battı çıktının maliyeti 30 milyon lira, Ankapark´ın maliyeti 800 milyon lira. Kaçak sarayın başlı başına  yaklaşık maliyeti 20 milyara dayanmış  durumda. İptal edilen karar yüzünden, toplam 22 milyar lira harcanmış. Oysa 22 milyar liraya 392 kilometre Ankaray yapabilirdi. 22 yıldır Ankara´yı bilimsel planlama ilkelerinden yoksun şekilde yöneten ve bir metre metro yapamadığı için elinden metrosu alınan bir belediye başkanıyla karşı karşıyayız. Bu parayla aklıselim yöneticiler, Ankara´nın altını demirağlarla örebilirlerdi. Lakin Belediye Başkanı oyuncaklarla oynamayı seçti. Bu da Ankara´nın başına gelecek en büyük talihisizlik. Dava açtık kazandık, şimdi trajedi olan ikinci perde oynanmaya başladı. Halk ile meslek odaları karşı karşıya getirilecek, sağ sol kampalaşması yaratılarak hatalar örtbas edilmeye çalışılacak. Akara halkı bunlara geçit vermeyecek."

"Gökçek, TMMOB´yi hedef gösteriyor"

"Solcular bize birşey yaptırmıyorlar" taktiğinin zeytinyağı taktiği olduğunu vurgulayan Candan, "Ankara´yı 22 yıldır kimin yönettiği ortada. Son seçimleri nasıl kazandığını herkes biliyor. Melih Gökçek, TMMOB´yi hedef göstermektedir. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. Halkın kullandığı yolu mühürlüyerek şov yapıyor. Her yeri mühürle. Cumhurbaşkanı´ndan korkusunda Kaçak Saray´ı mühürleyemiyor. Hukuk topal işlemez, Ankapark´ı da mühürle. Kamu kaynakalarını israf ettin, onları da tazmin etmek için hukuksal yollara başvuracağız" dedi.

"Ankara´nın meydanları, yeşil alanları hançerlendi"

Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan ise “Melih Gökçek´in başkanlığı döneminde kentin tüm meydanları, yolları, yeşil alanları hançerlenmiştir. Ulus´ta Gençlik Parkı´nda insanların gittiği alan kullanılmaz durumda. Kuğulu Park Kavşağı, Atatürk Bulvarı´na baktığımızda 10 metreye varan bir yaya aksı yok edilmiş, trafiğe açılmış, yürünmez haldedir. Ankara´nın girişlerinde ne idüğü belirsiz giriş kapıları var, göbeklerde saat kuleleri var, bir şehre nasıl kötülük edersiniz, baktığınızda bu saydıklarımızı çoğaltabilirsiniz. ODTÜ´ye bir gecede baskın yaparak orayı tahrip etmiştir. Bir Belediye Başkanı´nın icraatları bunlar olamaz, her zamanki gibi burda da zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyor" dedi.



Anahtar Kelimeler: Mimarlar Odası Gökçek Yapma

Ankara

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 06:02
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:59
  • Salı 24.6 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli