Muhtarlarla İstişare Toplantısı

Muhtarlarla İstişare Toplantısı

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, 6360 sayılı yasayla Mahalleye Dönüştürülen Köylerin muhtarlarına görev ve sorumluluklarına ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Şehir merkezindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, vaat edilen tüm hizmetlerin, kaynak üretip, harcamalarda tasarruf ederek hizmetleri bir bir yerine getirilmekte olduğunu söyledi.

Su İşletmesinin ASKİ’ye bağlanmasıyla Belediyenin aylık 1 buçuk milyonluk gelir kaybına uğradığını,   belirten Başkan Yıldızkaya, ‘’Planlamamızı yaptık,  kaynak elde etme, kaynağa ulaşma konusunda mesafe aldık. Yani hangi kaynakları üretebiliriz. Biz Ekim ayından itibaren daha rahat bir sürece giriyoruz. Artık seçim beyannamemizde yapmış olduğumuz vaatlerin teker teker hayata geçmesi için çalışmalar yürütüyoruz.   Yıl sonuna  kadar vaat ettiğimiz birkaç projenin temelini attığımızı, 2015 yılında da hizmete girdiklerini göreceksiniz.’’ dedi.

 Kaynakları Doğru, Yerinde, Tasarruf Ederek Kullanıyoruz-

Büyükşehir yasasıyla ortaya çıkan gelir kaybı ve sorumluluk artışına rağmen şehre hizmet üretip vaatlerini tek tek gerçekleştireceklerini belirten Başkan Yıldızkaya, ‘’  Biz Polatlı’ya hizmet getirirken kaynakları doğru kullanmak istiyoruz. –tüm samimiyetimle söylüyorum- Polatlı Belediyesinin parasını kendi parama gösterdiğim  itinayla, bir lirasını boşa  sarf etmeden harcamaya gayret gösteriyoruz. Bir kuruşun heba olmasına izin vermek istemiyorum.  Lüzumsuz harcamalara, kişiye özgü harcamalara, buda böyle oluversin harcamalarına son verdim.     Biz elimizdeki kaynakları doğru kullanır,  bunu doğru yatırıma yönlendirirsek istediklerimizi yapacak çapta ve güçte bir Belediyeyiz.  Heyecanımız var çalışmak istiyoruz. ‘’  diye konuştu.

Bu Koltuklar Kimseye Baki Değil

Başkan Yıldızkaya şunları söyledi: ‘’ Bu koltuklar kimseye ebedi değil, kimseye baki değil.  Öyle bir hırsımızda yok.  Ama Polatlı halkı bizi şereflendirdi.  Böyle bir görev verdi biz de o göreve layık olmak için, halkımıza layık olmak için var gücümüzle çalışıp, hemşerilerimize hizmet  yapabiliriz.’’

Her Mahalleye Hizmet Edeceğiz

 ‘’Polatlı’nın sorunları var, mahallelerin sorunları var…  Bizim için Polatlı’da bir mahallenin öteki bir mahalleden önce ya da sonrası yoktur. Bir mahalleden çok oy aldım, diğerinden az oy aldım, hizmete çok oy aldığım mahalleye götüreceğim mantığı bizde yoktur.    Ben bir muhtarımın talebini hemen yerine getirmek isterim bu beni mutlu eder.  Her işi aynı anda yapma imkanımız olmadığı için öncelikli sorunlarımızı belirleyip ona göre harekete geçelim, yasal çerçevede imkanlarımıza göre, mahallenin yapısına göre işler yapar,   sorunlarımızı çözersek ben bu olumsuz şartlara rağmen, bu işten Polatlı’nın karlı çıkacağını ümit ediyorum.’’

Tarihi Değerlerimizi Türkiye Ve Dünya’ya Tanıtıyoruz

‘’  Bizim için en önemli görev bu şehrin tanıtılmasıdır. Bu şehrin tarihi değerlerinin, tarihi mirasının bütün Türkiye’ye ve başka başka ülkelere tanıtmak, Polatlı’nın bu değerlerinin bilinmesini sağlamaktır. Bu çok da zor bir şey değildir.    Kısa sürede ulusal televizyon kanallarında çıkma, ulusal gazetelerde haber yapma şansını bulduk.  Polatlı çok dinamik, çok hareketli bir şehir.  Çok vilayetten de önde bir şehirdir. ‘’

 Başkan Yıldızkaya,  Şehri birlikte yönetme sözünü gerçekleştirmekte olduklarını,  yerel  yönetimin temelinde bulunan  mahalle muhtarlarıyla 15 günlük, 1 aylık toplantılarla  Polatlı’nın sorunların tespit ve çözümü yoluna gideceklerini dile getirdi.

 Belediye Evi’nde gerçekleştirilen toplantıda mahalle muhtarları sorun ve isteklerini, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya ilettiler.



Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı