MYK´DAN İL KONGRELERİ HAKKINDA TARİHİ KARAR

MYK´DAN İL KONGRELERİ HAKKINDA TARİHİ KARAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK toplantısına, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç´un çıkışı damga vurdu. İl kongresi öncesi MYK üyelerini uyaran Koç, “İl kongrelerinde MYK üyeleri olarak taraf olmayalım; Genel Başkanı zor dur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, il kongreleri öncesinde Genel Merkez´in takınacağı tavır masaya yatırıldı.

HALUK KOÇ´TAN 2019 UYARISI
Düzgün Haber´in edindiği bilgiye göre, basına kapalı toplandıda söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Büyük Kurultay öncesi il kongrelerine sıra geldiğine dikkat çekerek, “2019 seçimleri Türkiye´nin geleceği açısından çok önemli bir seçim. Bu süreci parti olarak sağlıklı bir şekilde yürütmemiz gerekiyor. Bunun için de fedakar örgütümüzü kırmamamız gerekiyor” uyarısında bulundu.

Haluk Koç, MYK´da bütün arkadaşlarına il başkanlığı yarışında tarafsız kalmalarını istedi

“AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİ OLACAĞIZ”
MYK üyelerine uyarılarına devam eden Haluk Koç, “MYK üyeleri, teşkilatlarda ayrıştırıcı değil birleştirici olmak zorundadır. Taraf değil tarafsız olmak zorundadır. MYK üyelerinin, örgütlerimizde taraf olması kadar yanlış bir şey olamaz. Genel Başkanı, zor durumda bırakacak hal ve haraketlerden kaçınmak zorundayız. Bırakalım, örgütlerimiz demokratik hakkını sonuna kadar kullansın. Biz de tarafsız kalarak bu demokratik yarışa katkı sunalım” önerisinde bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Önce kendi içimizde adaleti sağlayacağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU NOKTAYI KOYDU
MYK toplantısının sonunda il başkanlığı yarışı konusunda genel bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun ise, “Arkadaşlar Türkiye´ye çok partili sistemi getiren parti olarak, parti içi demokrasi konusunda da ülkemize örnek olacağız. Bir kişiyi küstürmek yok. Eğer Türkiye´de ‘adalet´ talebinde bulunuyorsak, o zaman önce kendi içimizde adaleti sağlayacağız. Bize düşen görev, hangi birim için seçim yapılırsa yapılsın, sandığın konulmasını ve seçimlerin adil ve şeffaf bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktır. Sandıktan kim çıkarsa saygı duyacağız. Parti içi demokrasi konusunda herkese örnek olacağız. Buna uymayan varsa gereğini yapacağız” uyarısında bulundu.

‘KAVGA EDENLE YOLUMUZU AYIRACAĞIZ´
Kurultay sürecinde parti yönetiminin göstereceği demokratik tavır ve olgunluğa gölge düşürecek kişilerin de çıkabileceğine dikkat çeken CHP Lideri´nin, “Demokratik yarış sonucunda kaybeden gidip kazananın elini kaldıracak. Küsmek, darılmak, kavga etmek yok. Kavga edenlerle yolumuzu ayıracağız. Bizim, kendisi için değil, partisi ve ülkesi için çocuklarının geleceği için mücadele edecek dava adamlarına ihtiyacımız var. Buna uyan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır” dediği öğrenildi.



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı