Nallıhan ve Beypazarından Başkan`a Oy Sözü

Nallıhan ve Beypazarından Başkan`a Oy Sözü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, aynı gün helikopterle hem Nallıhan?a hem de Beypazarı?na giderek, iki ayrı toplantıya katıldı. Toplantılarda Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan ve yeni Büyükşehir Belediyesi yasası ile sorumlul

Toplantılarda Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan ve yeni Büyükşehir Belediyesi yasası ile sorumluluk alanına girecek olan ilçelere yapılacak yatırımlara değinen Başkan Gökçek, müjdeli haberler verdi.

            Her iki ilçede de coşkulu kalabalık tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Gökçek, ilçelilerle fotoğraflar çektirdi, sohbet etti ve dertlerini dinledi.

 

İLK DURAK NALLIHAN

 

            Başkan Gökçek’in helikopterle ulaşımını sağladığı ilk durağı Nallıhan oldu. AK Parti Nallıhan İlçe Başkanlığı’nın davetlisi olarak Nallıhan’da düzenlenen Yeni Büyükşehir Belediye Yasası bilgilendirme toplantısına katılan Başkan Melih Gökçek, Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak tarafından ilçenin futbol sahasında karşılandı. Daha sonra Nallıhan Kültür Merkezi’ne geçen ve burada da Nallıhan Belediye Başkanı Ahmet Adnan Okur ve Eymir Köyü Folklor Ekibi tarafından karşılanan Başkan Melih Gökçek, çok sayıda Nallıhanlı ile birlikte folklor ekibinin Cezayir oyununu izledi.

Başkan Gökçek daha sonra, beraberinde Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Mete ve Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak ile birlikte toplantı salonuna geçti.

Toplantı salonunda kendisini bekleyen Nallıhanlıların alkışlarıyla karşılanan Başkan Melih Gökçek, Türkiye’de yaşanan güncel olaylara değinerek, Gezi Parkı olaylarında dış güçlerin etkisine vurgu yaptı. Türkiye’nin artık, yurtdışında fakire fukaraya elini uzatan bir ülke haline geldiğini, sadece geçen yıl Afrika ülkelerine 2,5 milyar dolar yardım yaptığını kaydeden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

“Nereden nereye gelmişiz. 25 Cent’e muhtaç olan Türkiye’nin

23 milyar dolar dış borcu vardı, şu anda dış borcumuz bitti, IMF bizden 5 milyar dolar borç para istiyor, bazıları bunu hazmedemiyor” dedi.

             

YEREL SEÇİMLERDE DESTEK İSTEDİ

 

         Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile ilgili Nallıhanlılara bilgi veren Başkan Gökçek, muhalefet çevrelerinin, “köyler elinizden gidecek, su parası vermeye başlayacaksınız, artık sizin eliniz kolunuz bağlandı” gibi söylemlerine itibar edilmemesini istedi.

Başkan Gökçek, yeni yasanın ilçelere getireceği yararların, ilçe belediyelerinin bütçesinin kat be kat üstünde olacağını söyledi. Bu konuda Kazan’ı örnek gösteren Başkan Gökçek, “İlçe belediyesi Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanınca yasa gereği gelirlerinin yüzde 35’i Büyükşehir Belediyesi’ne geçecek doğru. Ama buna karşı ilçe belediyesinin yapacağı büyük projeleri zaten Büyükşehir Belediyesi yapacak. Neredeyse bu yüzde 35, bizim buraya yapacağımız hizmetin zekatına denk geliyor. Kazan Belediyesi’ne Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ödediği yüzde 35’in 20 katı kadar yatırım yaptık. Eğer Büyükşehir’e katılmasaydı, bu hizmeti alamayacaktı” diye konuştu.

 

-NALLIHAN’A ASFALT VE MEYDAN SAATİ SÖZÜ

 

Nallıhan’a seçimlere kadar asfalt sözü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ayrıca ilçeye seçim öncesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmek üzere bir de meydan saati sözü verdi ve “Siz kendi Belediye Meclisinizden asfalt lamanın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması ve ilçeye meydan saati dikilmesi için karar alın, biz de Büyükşehir olarak karar alalım, makineler gelsin asfaltı döksün” dedi.

Başkan Gökçek, seçimi kazanmaları halinde de Nallıhan’ı ihya edeceklerini ifade ederek, “Bu sefer sandıkta bize sahip çıkacaksanız biz de size sahip çıkacağız” diye konuştu. Başkan Gökçek, seçimleri AK Parti olarak kazanmaları halinde ilçeye başta Aile Yaşam Merkezi, park ile birlikte, keçi, nar fidanı, arıcılık ve bağcılık konusunda, her türlü desteğe hazır olduklarını da belirtti, “Biz söz verdiğimiz zaman tutarız” diye konuştu.

 

“TWİTTER’I ÖĞRENİN”

            Nallıhanlılardan Twitter’ı kullanmayı öğrenmelerini isteyen Başkan Gökçek, “Eskiden atalarımız kavgayı cenk meydanında yaparmış kılıç ve kalkanla, sonra tüfek icat olmuş mertlik bozulmuş, tüfekle yapmaya başlamış, bu zamanda da savaş sanal alemde yapılıyor” diye konuştu.

“İnsanlar birbiri ile orada laf kavgasına giriyor, ortalığı da oradan karıştırıyorlar, ortalığı da oradan düzeltiyorlar. Allahın izniyle bu silahı elimize almamız lazım” diye konuşan Başkan Gökçek, salonda bulunan yaşlı bir kadın katılımcıyı eliyle göstererek, “Ona bile twetter’da tweet atmasını öğreteceksiniz, bakın bu her insana şart çünkü savaş orada, birçok şeyi oradan göreceksiniz ve siz de onlara cevap vereceksiniz altta kalmayacaksınız” dedi.

Her yaştan insanın twitt atmasını öğrenmesini öneren Başkan Melih Gökçek, “Allah’ın izniyle bu silahı elimize almamız lazım” diye konuştu. Başkan Gökçek, folklor gösterileri ile karşılandığı Nallıhan’da vatandaşlarla da bol bol fotoğraf çektirdi.

 

-İKİNCİ DURAK BEYPAZARI

 

Toplantının ardından yine helikopterle AK Parti Beypazarı İlçe Başkanlığı’nın davetlisi olarak, Beypazarı’na geçen ve burada da AK Parti İlçe Başkanı Avni Erdoğan ve Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp tarafından karşılanan Başkan Melih Gökçek, aylık Danışma Toplantısı’na katılarak, Beypazarılılara hem ülkedeki son gelişmeler hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Beypazarı ile ilgili yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

Toplantı salonunda kendisini bekleyen Beypazarılıların alkışlarıyla karşılanan Başkan Melih Gökçek, ilçelilere seslenerek yine Türkiye gündemine ilişkin son günlerde yaşanan önemli gelişmelere değindi. Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı ekonomik gelişmelerden, yaşanan olaylara kadar pekçok konuya değinen Başkan Gökçek, Beypazarlılara, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye yapılacak çalışmalara ilişkin müjdeli haberlerini sıraladı.

 

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR-

 

 “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” özlü sözü ile yaptıkları çalışmanın Beypazarı’nın geleceğine ışık tuttuğunu ifade eden Başkan Gökçek, Beypazarı ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle aktardı:

            “Şimdi gelelim Beypazarı ile ilgili projelerimize; Beypazarı Belediye Başkanı kardeşimle bir araya geldik ve bazı sözler verdik. Biliyorsunuz siz Beypazarı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı değildiniz. Ama Allah’ın izniyle kanallarınızın ve içme suyunuzun yarısından fazlası bitti. İnşallah seçime kadar tamamı biter. Birlikte çalışıyoruz, son olara 60 kilometre boru daha gönderdik.

            Beypazarı’na 1 park yaptık, 1 parkı da revize ettik. Araba, kamyon ihtiyaçları vardı, imkanlarımız dahilinde onları karşılamaya çalıştık. Daha Büyükşehir’e bağlanmadan suyunuzu getirdik, temiz su içmeye başladınız.  Nereden nereye geldik.

Bir sözümüzü tutamadık onun da farkındayım, çöplük meselesi var. Hepsi bir arada olmuyor, onu da bu sene hallederiz, çöplüğü dışarıya taşıyacağız.”

 

-“BEYPAZARI İÇİN YAPTIKLARIMIZ KAT BE KAT ARTACAK”-

 

Muhalefetin Beypazarı’nın Büyükşehir’e bağlanması ile sıkıntıya düşeceği yönünde propaganda başlattığını belirten Başkan Gökçek, buna iltifat edilmemesi gerektiğini belirterek, yaşanacak gelişmeyi, “Beypazarı bu 1,5-2 senede aldığı hizmeti sanıyorum tarihi boyunca almadı.  Siz Büyükşehir Belediyesi’ne girmeden biz bu kadar yatırım yaptık, katıldığınız zaman kat be kat bu hizmet artacak” sözleriyle dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, her şeyin daha güzel olması için vatandaşların desteğine ihtiyaçları olduğunu da hatırlatarak, Nallıhan’da olduğu gibi Beypazarlılardan da yüzde 70 oy oranı beklediklerini kaydetti.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli