Nar Kadın Dayanışma Ağı´na Dava Açılıyor

Nar Kadın Dayanışma Ağı´na Dava Açılıyor

Büyükşehir Belediyesi, cadde ve sokak tabelaları üzerine öldürülen veya başka olaylarla gündeme gelen kadınların isimlerini yapıştıran Nar Kadın Dayanışma Ağı üyeleri hakkında yasal işlem başlatıyor.

Sticker yapıştırılarak isimleri değiştirilip kullanılmaz hale getirilen cadde ve sokak tabelaları Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından değiştiriliyor.

Nar Kadın Dayanışma Ağı üyelerinin yaptığı bu eylemin kamu malına zarar vermek, kenti kirletmek ve insanları yanlış yönlendirerek tehlikelere neden olmakla suçlayan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar , yapılan bu eyleme karşı  yasal çerçeve içerisinde mücadele edeceklerini belirterek eylemi yapanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü´ne yazılan yazıda da, “Nar Kadın Dayanışma Ağı adlı organizasyon tarafından Ankara´daki çeşitli cadde ve sokak tabelalarının üzerleri kapatılarak hem kamu malına zarar verilmekte hem de vatandaşlar ile ambulans, itfaiye, emniyetin vb. adres tespitini engellenmektedir” denilerek gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Dr. Mediha Eldem isiminin üzerine de yapıştırdılar

Nar Kadın dayanışma Ağı üyeleri tarafından cadde ve sokak tabelalarının üzerindeki isimler kapatılarak değişik kadın adları ile değiştirilmişti. Üçpınar, yapılan bu hukuksuz eylemde, Cadde ve Sokaklarda kadın ismi yok diye Atatürk döneminde Türkiye´nin ilk kadın hükümet tabibi olan Dr. Mediha Eldem´in Kızılay´daki sokak tabelasının üzerine Özgecan Aslan´ın isminin yapıştırılmasının ayrıca bir ironi olduğunu belirtti.

Tabelalar yenileniyor

Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından, üzerlerine afiş yapıştırılarak kullanılamaz hale gelen sokak ve cadde tabelalarının yenilendiğini kaydeden Vedat Üçpınar, Numarataj şube müdürlüğü ekiplerince yapılan keşifler ve vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda zarar verilen tabelaların tamamen değiştirildiğini söyledi.

Üçpınar,  Cadde ve Sokak tabelalarındaki isimlerin sticker  yapıştırılma olduğunu belirterek, "Üzerine ayrıca bir sticker yapıştırıldığı zaman bunlar sökülürken mutlak surette tabeladaki asıl isimlerde tahrip oluyor, kullanılmaz hale geliyor. Bu nedenle tabelaları tamamen değiştirmek durumunda kalıyoruz" diye kaydetti



Ankara

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 06:02
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:59
  • Salı 24.6 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli