NAZLIKA´NIN DİSİPLİN KARARI İŞTE BÖYLE ALINDI

NAZLIKA´NIN DİSİPLİN KARARI İŞTE BÖYLE ALINDI

CHP´yi günlerdir meşgul eden Atatürk fotoğrafının indirilmesi olayı Parti Meclis´inde aydınlığa kavuştu. Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka´nın iddia ettiği kişinin kendisi olduğunu belirterek, belgelerle odasındaki Atatürk fotoğrafının ind

CHP PM Kemal Kılıçdaroğlu´nun başkanlığında toplanarak, bir milletvekilinin makam odasındaki Atatürk fotoğrafını indirdiği iddiasını masaya yatırdı. Yaklaşık 4 saat süren tartışmanın ardından olay açıklığa kavuşturuldu.  

 İLK SÖZ İDDİA SAHİBİNİN

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda ilk söz iddiayı dile getiren Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka´ya verildi. İddiasının arkasında duran Nazlıaka, “Ben o arkadaşın ismini ideolojik bir tartışma yapılması amacıyla arkadaşlarımla paylaştım. Paylaştığım arkadaşlara da, ‘sakın basına sızdırmayın´ diye uyardım. Ben kendi partili arkadaşlarıma güvenmeyeceğim de kime güveneceğim. Ama bu basına sızdırıldı. Ben partimizde Atatürk´ün manevi şahsiyetine zarar verecek bir üyenin olduğunu sanmıyorum” savunmasını yaptı. Ancak Nazlıaka, iyi niyetinde şüphe etmediği bir yol arkadaşını ifşa edemeyeceğini belirterek, yine isim vermedi.

 ‘TÖHMET ALTINDA BIRAKIYORSUNUZ´

Bunun üzerine söz alan PM üyelerinin büyük çoğunluğu, Nazlıaka´nın iddia ettiği o ismi açıklamasını isteyerek aksi  takdirde bütün milletvekillerinin ‘töhmet´  altında kaldığını dile getirdi.

 

 KILIÇDAROĞLU ÇOK SİNİRLENDİ

Nazlıaka´nın ‘yol arkadaşımı ifşa etmem´ sözlerine Kılıçdaroğlu´nun çok sinirlendirdi. “Atatürk´ün resmini indiren birisiyle yol arkadaşlığı yapılmaz arkadaşlar” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, “Burada söz konusu olan Atatürk´tür. Bu olayın üzerini örtemeyiz. Aylin Hanım, çıkıp burada o ismi açıklayacak” restini çekti.

 YILMAZ SÖZ İSTEDİ, NAZLIAKA TERK ETTİ

Kılıçdaroğlu´nun sözlerini kesen CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, son bir haftadır kulislerde kendi isminin de olaya bulaştırıldığını öne sürerek çok önemli bir açıklama yapacağını belirterek söz istedi.

 Yılmaz´ın söz talebi üzerine Nazlıaka, toparlanarak, Genel Başkan konuşmasını rahat bir ortamda yapmasını gerekçe göstererek toplantıyı terk edeceğini söyledi.

 Necati Yılmaz´ın, “Aylin Hanım, lütfen beni dinleyin, bu sizi de ilgilendiriyor” sözlerine rağmen, Nazlıaka hızlı adımlarla toplantıyı terk etti.

 

 

 YILMAZ BELGELERİ GÖSTERDİ PM İKNA OLDU

Nazlıaka´nın toplantıyı terk etmesinin ardından kürsüye çıkan Yılmaz,  elindeki fotoğraf ve Meclis kayıtlarıyla söz konusu iddianın gerçeğini yansıtmadığını anlattı. Nazlıaka´nın odasına gelmeden önce İstanbul Milletvekili Ali Özcan´la oturduğunu ve o anda çekilmiş fotoğrafları göstererek, makam odasındaki Atatürk fotoğrafının yerinde durduğunu belirtti. Bununla yetinmeyen Yılmaz, TBMM´den odasında Aylin Hanım´ın sadece birkaç dakika durduğunu, çay ısmarlamak istemesine rağmen çay bile içmediğini belirterek, o zaman sürecine ilişkin diğer konukların isimlerini tek tek sayarak, fotoğraflı olarak kanıtladı. Yılmaz, olayın tamamen iftiradan ibaret olduğunu belirterek, "Kimsenin korumasına ihtiyacım yok. En büyük koruyucum gerçeğin kendisidir. Benimle ilgili olay bütün çıplağıyla bundan ibarettir" dedi.

 KILIÇDAROĞLU, “EVET O İSİMDİ AMA AÇIKLAMAM ETİK OLMAZDI”

Yılmaz´ın konuşmasının ardından bir PM üyesi "Aylin hanımın size verdiği isim Necati Yılmaz mıydı?" sorusunu sordu. “Evet´ yanıtını veren Kılıçdaroğlu "Ancak kendisi açıklamıyor, benim açıklamamı istiyor. Kendisinin açıklamadığı bir ismi ben nasıl açıklarım arkadaşlar? Bu etik olmazdı. Kaldı ki, Aylin hanım ile Necati Bey´i yüzleştirmek istedik ancak davetimize icabet etmedi, ortada bir kanıt yok. Bir iftira söz konusu arkadaşımızı dinlediniz. İlk günden beri bütün milletvekillerini töhmet altında bıraktı. Şimdi cezasını çekecek” dediği öğrenildi.

Necati Yılmaz´ın belgeli konuşması sonucun belirlenmesinde etkili oldu. PM´de yapılan gizli oylama sonucunda Nazlıaka, toplantıya katılan 58 PM üyesinin, 54 oyuyla disipline sevk edilmesi kararlaştırıldı.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı