NECATİ YILMAZ, ANKAPARK´IN AKIBETİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

NECATİ YILMAZ, ANKAPARK´IN AKIBETİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP´li Necati Yılmaz, Melih Gökçek´in “kişisel zevkim” dediği Ankapark´ın akıbetini Meclis gündemine taşıdı.

Yapımına 2013 yılında başlanan Ankapark´ta 27 Mart´ta çıkan yangının ardından projenin devam edip etmeyeceğini Başbakan Yıldırım´a soran Yılmaz, “Ankara´nın acil çözüme ve çözüm için bütçeye ihtiyacı olan birçok sorunu varken, Ankapark inşaatının inatla devam ettirilmesi bütçenin israf edilmesi değil midir?” sorusunu yöneltti.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminin en maliyetli projelerinden biri olan Ankapark´ta 27 Mart´ta çıkan yangının ardından projenin akıbetini TBMM gündemine getirdi. Atatürk Orman Çiftliği arazisine dahil olan bir alana inşa edilen, yapımı 2013 yılında başlayan ve hala devam eden Ankapark´ın güncel maliyetinin 1 milyar 279 milyon liraya ulaştığının ifade edildiğini kaydeden Yılmaz, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankapark´ın tamamlanması durumunda 2 milyar liraya mal olacağı açıklamasını yapmıştır, ortaya çıkan bu hesaba rağmen hangi sebeple hala proje devam ettirilmektedir? Ankara´nın acil çözüme ve çözüm için bütçeye ihtiyacı olan birçok sorunu varken, Ankapark inşaatının inatla devam ettirilmesi bütçenin israf edilmesi değil midir?” sorularını yöneltti.

“ANKARA´NIN BÜTÇESİ İSRAF MI EDİLİYOR?”

            Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım´ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 5 yıl içerisinde neredeyse Ankara´nın 1 yıllık tüm bütçesinin Ankapark inşaatına yatırılmış olduğunu belirterek, “Ankara´nın acil çözüme ve çözüm için bütçeye ihtiyacı olan birçok sorunu varken Ankapark inşaatının inatla devam ettirilmesi bütçenin israf edilmesi değil midir?” diye sordu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi´nin konu ile ilgili araştırmalarına da yer veren Yılmaz, “Yapılan araştırmalar Ankapark inşaatı tamamlanır ve kullanıma açılırsa harcanan 1 milyar lirayı karşılayabilmek için kişi başı 50 TL´den 20 milyon ziyaretçiye ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Bu koşullarda Ankapark´ın ekonomik olarak işletilmesi mümkün müdür? Ankapark´ın işletilmesinden beklenen kar/zarar ne kadardır?” sorularını yöneltti.

“DOĞAL TAHRİBAT NASIL TELAFİ EDİLECEK?”

            CHP´li Yılmaz, 1.200.000 metrekarelik alana kurulması planlanan ve inşası süren Ankapark´ın, Atatürk Orman Çiftliği arazisine verdiği tahribatın boyutlarını ve kamu zararının nasıl karşılanacağının açıklanmasını isteyerek, Meclise sunduğu önergede, “AOÇ´de bulunan hayvanat bahçesi nereye taşınmıştır/taşınmış mıdır? Hayvanat bahçesinde bulunan hayvanların akıbeti nedir? Hayvanlar nereye nakledilmişlerdir?” sorularına yer verdi.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli