Neslihanoğlu'ndan Murat Köse'ye cevap

Neslihanoğlu

ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, AKP Grup başkan vekili Murat Köse'nin duyumlarla yola çıktığı asılsız iddialarına cevap verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinde(ABB) Aralık ayı 2. birleşim oturumunda AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse  "10 milyar nerede?", "Meclis üyeleri imarda dolaşıyor" ifadelerini kullandı.

MADEM VARSA ÇIKACAKSINIZ İSİM İSİM AÇIKLAYACAKSINIZ

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu önerge gerginliğiyle ilgili, tüm parti gruplarıyla Meclis başlamadan önce soru önergelerinin Meclis divanına verilmesi yönünde prensip kararı aldıklarını hatırlattı. Neslihanoğlu, Köse’ye, “Önergeyi mahkemeye verebilirsiniz. ‘Mahkeme kararını verecek siz de göreceksiniz’ böyle bir ifade yok Türkiye Cumhuriyeti’nde yargının kararını siz vermiyorsunuz. Yasalar doğrultusunda mahkeme kararını verir” eleştirisinde bulunurken, Köse’nin iddialarına şu yanıtları verdi: “Belediye başkanını despotlukla ağzıma alamayacağım ithamlarla suçladınız. Sizin bir grup başkanvekili olarak bu cümleleri hem belediye başkanımıza hem de Meclis’teki hiçbir arkadaşıma kullanmanızı yakıştıramıyorum. Burada 6 milyonu yöneten bir belediye başkanı var. 6 milyonun seçtiği Belediye Meclisi var. Bizi Türkiye izliyor, konuşmalarımıza dikkat edeceğiz, tartarak konuşmamız gerekiyor. 10 gün önceki konuşmayı aynen dinledik. Siz söylemekten yorulmadınız ama ben aynı şeyleri cevap vermekten yoruldum. Mahkemeye intikal eden dosyalar var. Siz de dile getirdiniz. Madem öyle yargıya intikal eden dosyalarla ilgili bizim dönemimizde de varsa, bu tür işlere karışan varsa hep birlikte peşine düşelim. İmar’da dolaşan Meclis üyeleri dediniz. 1.5 sene oldu biz bu işleri bilmiyoruz ki öğrenemedik ki. Sizin aklınızda o varsa ben ne yapayım. 1.5 senede imar katında ne dosyası takip edilir. Komisyon Başkanı’mız yanımızda, gelen imar konularına bir bakın. Bütün gruplardaki arkadaşlar da dahil hangi arkadaş hangi rantsal işin peşine düşmüş. Bunlar bütün Meclis’i zan altında bırakıyor.

CHP HİÇBİR BİREYE PASPAS OLACAK PARTİ DEĞİL

Size yakıştıramadım diyeceğim ama tarzınız bu demek ki; ‘Sizleri paspas ediyor’ gibi bir ifade kullandınız. CHP bu ülkeyi kuran partidir. Hiçbir bireye de, partiye de paspas olacak parti değildir. Parti işlerine sızmış 3-5 kabile yöneticisi bu Meclis’i yönetiyor diyorsunuz. Biz burada 148 tane Meclis üyesi arkadaşız. Hepsi birbirinden değerli Ankara’ya hizmet etmek için gelmiş olan arkadaşlar. Ne demek tüm parti gruplarına sızmış. Tüm arkadaşları nasıl töhmet altında bırakırsınız. Madem varsa çıkacaksınız isim isim açıklayacaksınız. Genel konuşmayla yuvarlama ile bu işler olmaz. Bunları açıklayan kimseyi zan altında bırakmayın. Bizde kumpas, yalan, arkadan dolanma, dedikoduyla siyaset olmaz. Bizim alnımız ak, geçmişimiz temiz, geleceğimiz de inşallah aydınlık olacak.”

 

Başkan Mansur Yavaş’ın oturuma katılmamasını kendilerinin istirham ettiğini belirten CHP Meclis Üyesi Ertan Işık, “Başkan katılsaydı iyi olurdu ama sizin de (Murat Köse) ortak tanıdığınız bir dostumuzla gerilim tırmanmasın, sağduyulu davranalım diye biz istirham ettik” dedi. Işık, Murat Köse’yi de eleştirerek, Köse’nin kamuoyunu yanılttığını savundu. Köse’nin bir belediye başkanına yakışmayacak ifadelerde bulunduğunu söyleyen Işık, hem geçmişte hem de bugün olanlarla ilgili birlikte davalara ve soruşturmalara müdahil olma çağrısı yaptı.

-CHP Meclis Üyesi Selim Kaptanoğlu da yaptığı konuşmada Murat Köse’nin ‘devşirme’ sözüne sert tepki gösterdi.

-Geçmişten bugüne seçilmiş her belediye başkanına saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti Meclis Üyesi Ali İhsan Ölmez ise belediye başkanının da Meclis üyesine saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.



Anahtar Kelimeler: Neslihanoğlu' Murat ' cevap

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı