NEW YORK SOKAKLARINDA ANKARA RÜZGARI?

NEW YORK SOKAKLARINDA ANKARA RÜZGARI?

ABD?nin finans merkezi New York?ta bu yıl 32?ncisi düzenlenen ?Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali? etkinlikleri start aldı.

 “Türk Günü Yürüyüşü”ne katılmak üzere kalabalık bir heyet ile New York’ta bulunan Büyükşehir Belediyesi heyeti, festivalin ilk gününde Ankara’yı büyük bir başarı ile temsil etti.   

         Türk Bayrağı’nın dalgalandığı ve sokaklarında Ankara rüzgarının estiği bir hafta sürecek olan etkinliklerin ilk gününde, Amerika Birleşik Devletleri’nin finans merkezi Wall Street’teki Bayrak Töreni ve Brooklyn Belediyesi’nin ev sahipliğindeki kutlamalarda Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Oyunları Topluluğu, gösterileriyle büyük beğeni topladı.

 

WALL STREET’TE TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI…

       Türk Amerikan Dernekleri öncülüğünde gerçekleştirilen Türk Günü Yürüyüşü etkinlikleri ile Türk kültürünün tanıtılması hedefleniyor.   

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelen hafta içinde düzenlenen kutlama ve tanıtım etkinliklerine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, bürokratlar ve FOMGET Halk Dansları Topluluğu’ndan oluşan heyet, ilk olarak Wall Street’te düzenlenen Bayrak Töreni’ne katıldı.

Türk-Amerikan Derneği Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Kurtuluş önderliğinde New York Borsası’nı simgeleyen Boğa Heykeli önünde düzenlenen bayrak çekme töreni ve gösterilere Milletvekilleri, Türk Konsolosluğu yetkilileri, Amerika’da yaşayan Türkler, Amerikalılar ile Dünyanın dört bir yanından New York`u gezmeye gelen turistler büyük ilgi gösterdi.  

Türk-Amerikan Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Kurtuluş burada yaptığı konuşmada, Amerika’nın en önemli noktalarından birinde 1 hafta süre ile Türk ve Amerikan bayraklarının göklerde birlikte dalgalanacağını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu katılımcı topluluklara desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından, Türk ve Amerikan bayrağı, iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından göndere çekildi.

      Bayrak töreninden sonra Wall Street’te, Bursa Mehter Takımı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bando Mızıka Topluluğu birer konser verdi. Büyük ilgi ile izlenen konserlerin ardından Wall Street’in bu özel gün için trafiğe kapatılan sokağında Türkiye’nin dört bir yanının folklorünü ustalıkla sergileyen FOMGET Halk Oyunları Topluluğu dansçıları izleyenlerden alkışlarla tam not aldı.  

 

BROOKLYN’DE TÜRK HALAYI

Türk Günü Yürüyüşü’nün ilk günkü etkinlikleri Brooklyn Belediyesi’ndeki Türk Festivali ile devam etti. New York Başkonsolosluğu, Türk Amerikan Dernekleri ve Brooklyn Belediyesi ortaklığındaki festival Brooklyn Belediye Binası’nda gerçekleştirildi.

Türk yemeklerinin yabancı konuklara ikram edildiği festivalde, konuklar bir yandan Türk lezzetlerini tadarken, bir yandan da Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası solistlerinden ünlü sanatçı Nur Yoldaş’ın söylediği pop şarkıları ile coştu. Eğlencenin ardından Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz, burada yaptığı konuşmada Türk dostlarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek,  Ankara heyetini aralarında görmekten mutlu olduklarını söyledi.  

Daha sonra Brooklyn Belediye Binası önünde gün boyu süren Türk Günü kutlaması etkinlikleri çerçevesinde bir kez daha sahne alan FOMGET, burada muhteşem bir gösteri daha sundu.  FOMGET dansçıları, gösterilerin ardından bu kez de memleket hasreti çeken Türkler ile yabancı konukları da içlerine alarak oluşturdukları geniş halay ile Türk Günü’ne dostluk ve kardeşlik damgasını vurdular.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli