ODTÜ ve FKF üyelerinden Gökçek`e Sürpriz Hayırlı Olsun Pankartı

ODTÜ ve FKF üyelerinden  Gökçek`e Sürpriz Hayırlı Olsun Pankartı

ODTÜ ve FKF`den 1071 Malazgirt bulvarına "ALO MELİH" Pankartı

"Alo Melih: Yolcusun Haberin Yok" diyerek hayırlı olsun demeyi tercih eden ODTÜ öğrencileri ve Fikir Kulüpleri Federasyonu üyeleri yaptıkları açıklamada "Melih Gökçek’in kurduğu fantezilere ortak olmayacağız" dediler.

Açılan pankartı belediye çalışanları hemen kaldırırken Fikir Kulüpleri Federasyonu ve  Odtü Öğrencileri Ortak bir yazılı açılı açıklamada bulundu.

Gençler kendi kendilerine savaş kazandıklarını ilan eden bir yönetimle karşı karşıya olduklarını ifade ederek ; "  Melih Gökçek’in ODTÜ’ye açtığı savaşın son adımlarından biriydi ODTÜ Yolu. Aylarca dedik; bu yol şehircilik anlayışının katledilmesidir, bu yol halkın vergilerinin şov için harcanmasıdır, bu yol ODTÜ’ye karşı açılan savaşın bir aracıdır, bu yol Ankara’nın ormanlarına yönelik bir saldırıdır. Kimseyi dikkate almadan, günlerce sesini duyurmaya çalışan ODTÜ’lüleri gaza ve plastik mermiye boğdular, yeri geldi arkadaşlarımızı ateşe attılar. Antakya’da bir kardeşimizin ölümüne neden olan ise, Gökçek’in duyduğu bu nefret ve saldırganlığın tüm AKP’ye işlemiş olmasıydı. Ahmet Atakan, bu ülke daha güzel bir yer olsun derken katledildi" kaydetti.

"Melih Gökçek’in kurduğu fantezilere ortak olmayacağız"

Bunun bir savaş olduğunu kabul ederek yaptıkları bu yola Malazgirt 1071 adını verdiler diyen grup açılmasına şöyle devam etti ; "  Kendi kendilerini kazanan ilan etmeye çalışan Gökçek ve AKP, açıktır ki bir hayal dünyasında yaşıyorlar. Türkiye’de protesto edilmeden gidebildikleri şehir kalmamış, çürümüş düşünceleri ve projeleri ülkenin aydınlanmacı ve bağımsızlıkçı halkı tarafından defalarca reddedilmiştir. Bu şartlar altında kendi fantezilerini yaşamakla kalmayıp, kitleleri de bu fanteziye ortak etmeye çalışan Gökçek başaramayacaktır. Artık onların istediği gibi olmak zorunda değil hiç bir şey. Melih Gökçek’in kurduğu fantezilere ortak olmayacağız"

"ODTÜ SONUNA KADAR BU SİYASİ SAVAŞI SÜRDÜRECEK"

Gökçek’in kendi kendini muzaffer bir komutan ilan etmeye çalışacağı açılış töreni anlamsız bir şovdan başka bir şey değildir diyen öğrenciler ; " ODTÜ`lüler olarak, buradan bu savaşın siyasi bir savaş olduğunu ve sonuna kadar savaşacağımızı ilan ediyoruz. Yaklaşan seçimlerde ODTÜ’den Melih Gökçek’e tek bir oy çıkmaması için tüm ODTÜlüleri kolları sıvamaya çağırıyoruz" dediler.

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı