ODTÜ yolu inşaatı çöktü, bir öğrenci içine düştü

ODTÜ yolu inşaatı çöktü, bir öğrenci içine düştü

Tartışmalı ODTÜ Yolu inşaatında büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. İş makineleri çalışırken okulun A-4 kapısına giden asfalt yol çöktü.


Sabah saat 9.00 sıralarında Anadolu Bulvarını Konya Yoluna bağlayan ve gece baskınıyla 3 bin ağacın sökülerek çalışmalarına başlanan bağlantı yolunda göçük meydana geldi. Olay kampüsün 100. Yıl Mahallesi girişinde öğrencilerin kampüse gidişlerinin yoğun olduğu anda yaşandı. 24 saat çalışmalarını sürdüren işmakineleri ODTÜ’ye giden ve öğrencilerin sıklıkla kullandıkları asfalt yolun kenarında kazı çalışması yapıyordu. Bu sırada çalışmaların yapıldığı yerde su borusu patladı ve inşaat alanı suyla dolmaya başladı. Elektrik-elektronik bölümünden olduğu öğrenilen yabancı uyruklu bir öğrenci de yaya olarak kampüse doğru giderken bir anda altındaki asfalt yol çökmeye başladı. Su baskını nedeniyle göçmeye başlayan yolda göçüğe düşen yabancı uyruklu öğrenci kendi imkanlarıyla çukurdan çıkmaya çalıştı. Bu sırada çevrede bulunanlar olayı görür görmez öğrencinin yardımına koştu.

Olayın görgü tanıklarından yüksek lisans öğrencisi Zeynep Gürel taksiyle okula doğru giderken, kenarı iş makinelerinin kazısıyla uçuruma dönüşen okul yolunda öğrenciyi gördüğünü ve inşaat nedeniyle insanların can güvenliğinin bulunmadığını düşünürken büyük bir gürültü duyduğunu söyledi. Gürel yaşadıklarını şöyle anlattı: “Taksiyle ilerlerken yolun kenarında yürüyen öğrenciyi geçtiğimiz anda büyük bir gürültü duyduk. Arkamı dönüp baktığımda az önce orada yürüyen çocuğun gözden kaybolduğunu fark ettim. Hemen taksiyi durdurdum ve göçük yerine gittim. Öğrenci son anda yola elleriyle tutunmuş ve uçurumdan aşağı yuvarlanmaktan kurtulmuş. Kendi imkanlarıyla çıktı. Taksiyle okula kadar eşlik ettik. Olayda herhangi bir yara almadı ama çok daha kötü şeyler olabilirdi”

 

TEHLİKE DEVAM EDİYOR 


Yaşanan göçük nedeniyle asfalt yol trafiğe kapatılırken öğrenciler çalışmalar devam ederken kazanın yaşandığı yer yaya trafiğine açık bırakıldı. Öğrenciler göçük nedeniyle tek şeride düşen yolda okula gitmeye devam etti. Yola düşen öğrencinin ODTÜ rektörlüğüne şikayette bulunduğu öğrenilirken 100. Yıl mahallesinde şebeke suyunun kesildiği belirtildi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı