ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Ak Parti İl başkanı Murat Alpaslan Öğretmenler günü ile ilgili konuşmasında;Yüksek duygularla donatılmış insanın, gerçek ve güzel insan olabilmesi için akıl, zekâ, irade gibi güzelliklerini doğru ve faydalı kullanabilmesi için eğitim ve öğretime ihtiyacı

 Alpaslan;Geleceğin Türkiye’sini öğretmenlerin süzgecinden geçiren metanetli yürekler, güçlü omuzlar, kuvvetli kafalar inşa edecektir. Öyleyse insanın şekil almasında en önemli unsurlardan biri, ruh ve gönül mimarlarımız olan öğretmenlerimizdir. Onların emeklerine kadirşinaslık gayesiyle belirlenen, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmen oluşunu kutladığımız bir 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü daha yaşarken, gelmiş geçmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Öğretmenler Günü’nü kutluyor, bütün eğitim camiasına hayırlar getirmesini, geleceğin Türkiye’sine daha çok huzur, düzen ve gelişmişlik getirmesini diliyoruz dedi.

 

Öğretmenlerimizin daha huzurlu bir eğitim-öğretim süreci yaşayabilmeleri ve gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın çağdaş standartlarda yetişebilmelerini sağlamak amacıyla AK Parti iktidarında “önce eğitim” dedik. Bu alandaki hizmetlerimizi hem çeşitlendirdik, hem geliştirdik:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2003-2012 tarihleri arasında 358 bin adet kadrolu öğretmen alımı yapılmıştır.

2003`ten 30 Ağustos 2012`ye kadar 181 bin 419 dersliğin yapımı tamamlanarak eğitim-öğretimin hizmetine sunulmuştur. Sadece geçen yıl 4 bin 900 civarında yeni derslik kazandırılmıştır. Türkiye`nin 71 ilinde altyapı itibarıyla derslik başına 30 öğrencinin altına inme başarısı gösterilmiştir.

Öğretmenlerin il içi, dışı, açıktan, naklen ve ilk atama işlemleri elektronik ortamda ve şeffaf bir şekilde yapıldığı için ilk kez adam kayırmaların önüne geçilmiştir.

Bu yıl uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemiyle de Türkiye`de, eğitimin demokratikleşmesi ve esnekleşmesi gerçekleştirilmiştir.

2002`de 53`ü devlet, 23`ü vakıf olmak üzere toplam 76 üniversite bulunmaktaydı. 2003-2012 yılları arasında 50`si devlet, 47`si vakıf olmak üzere 92 yeni üniversitenin kurulmasıyla toplam üniversite sayımız 103 devlet, 65`i vakıf olmak üzere 168`e çıktı. 2002-2003 akademik yılında 1 milyon 798 bin 623 öğrencimiz öğrenim görürken, 2011-2012 akademik yılında öğrenci sayısı 4 milyon 112 bin 687 olmuştur. 10 yıl içinde öğrenci sayısındaki artış tam yüzde 129 olmuştur. Öğretim elamanı sayısında bu süre içinde yüzde 56`lık bir artış sağlanmıştır.

2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren ders başı yapan öğretmenler ilk defa norm kadro yönetmeliği doğrultusunda bilgisayar ortamında puan esasına göre, nokta atama sistemiyle belirlendi. Böylece Öğretmenler direkt olarak görev yapacakları okullara atanmaya başladı.

Cumhuriyet tarihinden bu yana en yüksek bütçe, çocuklarımızın geleceği için eğitime ayrıldı. 2001 yılında 7.5 milyar TL olan MEB bütçesi 2013 yılı için 47 milyar 496 milyon TL olarak belirlendi.

Öğretmen maaşları gerek dolar bazında, gerek TL bazında % 200 artırıldı.

Yıllardır çile olan ders kitapları ücretsiz ve okulun ilk günü öğrencilere dağıtıldı.

1967’den beri ilk kez yenilenen müfredata paralel olarak öğretmen kılavuzu ve öğrenci çalışma ve ders kitapları hazırlandı. Öğrencilerin ezberci müfredattan muhakemeye ve öğrenmeye dayalı müfredata geçmeleri sağlandı.

Bütün bunların yanı sıra okul öncesinden üniversiteye, yurtlardan burslara, eğitim yardımlarından engellilerin eğitimine, yeni üniversitelerden rekor bütçelere, okullaşma oranının yükseltilmesinden yeni okulların açılması ve onarımlara, okul (özellikle lise) çeşitlerinin artırılmasından yeni spor salonlarına, laboratuarlara, kütüphanelere, okullarda bilişim teknolojisinin kullanılmasından okuma yazma seferberliklerine kadar pek çok alanda büyük gelişmeler sağlanmış ve AK Parti döneminde “Eğitimde Devrim” yapılmıştır.

 

“Oku, düşün, uygula, neticelendir” sözüyle yeni nesile teoride ve pratikte sonuca odaklanmayı öğütleyen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz, eğitimde kaliteli yetişmiş nesiller hedefiyle çabasını sürdürüyor. Elbette ki yapılacak icraatlar bitmemiştir ve hızla devam edecektir.

 

Eğitim sistemimizin can suyu, geçip gittikleri yerleri yeşerten öğretmenlerimizin, daha nice mutlu Öğretmenler Günü’ne kavuşmalarını diliyor, onlara hayatta daima başarılar temenni ediyoruz. Ebediyete irtihal eden ve şehit olan öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, emekli öğretmenlerimize de minnet, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı