OHAL YASASI KANUNLAŞTI

OHAL YASASI KANUNLAŞTI

Yaklaşık 22 saattir devam eden bir genel kurul var. 22 saat ne yaptınız derseniz Türkiye’yi demokrasi liginden biraz daha uzaklaştıracak,

Yaklaşık 22 saattir devam eden bir genel kurul var. 22 saat ne yaptınız derseniz Türkiye’yi demokrasi liginden biraz daha uzaklaştıracak, Türkiye’yi otokratik sistemle yönetilen ülkeler arasına biraz daha yaklaştıracak bir yasayı çıkardık Sabah 7.30’da. OHAL yasası kanunlaştı. Ardından Turizm teşvik kanunu geldi devam ediyoruz.

Biz arife gününe bir gün kala 22 saat değil 122 saat çalışmayı bile göze alabilirdik ama bu çalışma esnasında keşke 3600 ek gösterge var, memura, imama, polise, sağlık çalışanına söz verdiğimiz 3600 ek gösterge keşke olsaydı. Öğretmenler bekliyor, dön görevlileri bekliyor, polis bekliyor, sağlık görevlileri böyle bir yasa için çalışsaydık biz de tatlı bir yorgunlukla bayrama girerdik. EYT ile ilgili düzenleme yapalım diyoruz hayır. Ne getiriyorlar OHAL. Emeklilerin intibak yasasından kaynaklanan hak ihlalleri var bunu düzeltecek bir kanun getirelim, hayır OHAL yasasını getiriyorlar. OHAL’i bir yıl daha uzattılar. TMSF’nin şirketlere kayyum atama yetkisini üç sene daha uzattılar. Komisyondan üç yıl diye çıktı bir yıla indirdiler gözaltı sürelerini uzatan OHAL’in süresini.

SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN BİR DAHA CUMHURBAŞKANI OLAMAYACAK

Bunlar bir yıl içinde erken seçim yapabilirler, çok sürpriz olmaz. Erken seçime hazırlanıyorlar. Cumhurbaşkanı’nın sözlerine baktığınızda partililerle yaptığı söylemlerinde erken seçim sinyallerini alıyoruz. Ben üç aydır, dikkat edin bunlar yeni bir çözüm sürecine gidiyorlar dedim. Sayın Cumhurbaşkanı biz düşmanlarımızla barışmayı onlarla ittifak becerebilen bir milletiz dedi. Kiminle ittifak yaptığını göreceğiz. İstedikleri ittifakı yapsınlar istedikleri kadar seçim kanunu değiştirsinler Sayın Recep Tayyip Erdoğan son Cumhurbaşkanıdır. Bir daha cumhurbaşkanı olmayacak, bir daha Ak Parti iktidar olmayacak.

BİR PARLAMENTO 80 KANUN ÇIKARTIP, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 80 KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME YAYINLAMIŞSA BU PARLAMENTONUN HİÇBİR HÜKMÜ KALMAMIŞTIR

Meclisimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten sonra 80 tane kanun çıkardı. Bunların yarısından fazlası bir önceki kanunu düzeltme hali. Bir parlamento 80 kanun çıkartıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan 80 kanun hükmünde kararname yayınlamışsa bu parlamentonun hiçbir hükmü kalmamıştır, parlamento işlevsizleşmiştir, parlamentonun itibarı azalmıştır. Bugün gelen kanunda diş protezi teknisyenleri ile ilgili kanun var, nerede görüşüldü biliyor musunuz? Plan bütçe komisyonunda. Tütün üreticilerinin ceza kanunu plan bütçe komisyonunda görüşüldü. Bunların bir tanesi tali komisyona havale edilmedi. Parlamento çalışıyor demek mümkün değil. Parlamento sadece torba kanun yaparken birisinin eline torba veriyorlar, senin ne ihtiyacın şu şu madde at torbaya, bir çorba kanun olarak geliyor. Sarayın verdi hükümleri onaylayan bir makam haline geldi parlamento.  1923’ten beri hizmet ediyor, parlamento bu sistemde akamete uğradı.

İLK SEÇİMDE BU DÜZEN YIKILACAK

Geçtiğimiz yasama döneminde çıkardığımız hiçbir kanunun bu milletin meselesini çözmediğini gördük. Biz geziyoruz milleti gezmeye devam edeceğiz. Emin olun sanki başka bir ülkede yapıyorlar çünkü bunların hiçbirinin sıkıntılardan haberi yok, sadece şunu diyorlar porsiyonlarınızı küçültün. Siz porsiyonlarını küçülteceksiniz ki, az yiyeceksiniz ki biz porsiyonlarımızı büyütelim. Sarayın harcamalarına bakın her sene yüzde yüzden fazla artıyor. Millete gelince porsiyonun küçült, emekliye gelince sen bin lira ile geçin, öğrenciye KYK borcunu öde, EYT’liye sen çalışmaya devam edeceksin ya da bekleyeceksin. Türkiye’nin meseleleri ile sarayın meseleleri birbiri ile bağdaşmadı. Saray rejimleri böyledir. Bu düzen bir gün yıkılacak, ilk seçimde yıkılacak. O zaman sakladıkları o şatafatın altında ezilecekler. Bu Meclis’te 7 bin çalışan var çok azı hariç kurban kesemedi. Umuyorum bu Kurban Bayramı Türk milletine hayırlar getirsin, milletimizin bayramı mübarek olsun, sıkıntıların son bulduğu gerçekten bayram olarak kutladığımız güzel bayramlara erişmemizi Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.



Anahtar Kelimeler: YASASI KANUNLAŞTI

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli