Okul servisine kameralı takip

Okul servisine kameralı takip

Özgecan Aslan cinayetinden sonra servisçilere duyulan güvenin azaldığını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Güveni yeniden tesis etmek için servislere kamera sistemi yerleştirildi. Veliler akıllı telefonlarla aracın için takip edebilecek” dedi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Özgecan Aslan cinayetinin ardından ailelerin ve araçlara binen kişilerin servisçilere güveninin azaldığını belirterek, "Bu güveni yeniden tesis ettirmemiz lazım. Servislere kamera sistemi yerleştirildi. Velilerimiz, servis araçlarının nerede olduğunu, servisin içini akıllı telefonlar aracılığıyla takip edebiliyorlar" dedi. Apaydın, servis taşımacılığı ve servis işletmeciliğinin çok önemli olduğunu ifade ederek, Türkiye´nin geleceğini taşıyan öğrenci servislerine gereken ilginin gösterilmesi gerektiğini söyledi. Servis şoförlerinin, çocuklara ailesinden sonra en yakın kişi olduklarını anlatan Apaydın, o nedenle servis seçiminde hassas davranılması gerektiğini kaydetti.

VELİLER HASSAS DAVRANMALI

Servis İşletmecileri Odası´na kayıtlı olmayan araçların seçilmemesi konusunda aileleri uyaran Apaydın, "Siz bir minibüse ya da otobüse binersiniz, kaptanı beğenmezseniz bir sonraki durakta inersiniz ancak okula giden öğrencilerimizin böyle bir şansı yok. Evden okula, okuldan da eve aynı servis aracıyla gidecektir. Bu nedenle servis seçimi çok önemli, velilerimiz bu konuda hassas davransın. Biraz daha uygun fiyatlı olan korsan servislere itibar etmesinler" diye konuştu. Servis taşımacılığı yapan sürücülere yönelik sık sık eğitim düzenlediklerini vurgulayan Apaydın, belediye ekiplerince de servis araçlarının fenni muayenelerinin, emniyet kemerlerinin, serviste dinlenen müziğe kadar her şeyin denetlendiğini bildirdi.

UYGULAMA BAŞKENT´TE BAŞLADI

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı da minibüste işlenen Özgecan Aslan cinayetinin ardından toplu taşıma araçlarının güvenliğiyle ilgili tartışmaların başladığını ve servis araçlarına kamera sisteminin yerleştirilmesinin gündeme geldiğini söyledi. 2015-2016 eğitim öğretim döneminde okul servislerine kamera sisteminin yerleştirilmesi ve GPS ile araçların takip edilmesi konusunda çalışmaların başladığını kaydeden Elmadağlı, "Servis araçlarımıza biri önde, biri arkada, biri sağda, biri de içeride olmak üzere 4 kamera yerleştireceğiz. Şu anda bazı servis araçlarımızda bu kamera sistemi yerleştirildi. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde ise tüm servis araçlarımıza kamera sistemini yerleştirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Okul servisine kameralı takip

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli