Olaylı Bütçe Toplantısı

Olaylı Bütçe Toplantısı

Sincan Belediye Meclisi 2015 Mali Yılı Bütçe tasarısı 170 000 000.00 TL öngörülerek oybirliği ile onaylandı. Cenazesi olduğu gerekçesiyle toplantıya katılamayan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın yerine AKP Meclis Üyesi Süleyman Karacan’ın başkanlığ

Toplantıda söz alan MHP Meclis Üyesi Efkan Özkan bütçe tasarısını günü kurtarmaya matuf bir tasarı olarak nitelerken tasarının Sincan’da yaşayan insanların ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılamadığı eleştirisinde bulunarak ‘Yerel yönetim ve genel siyasete YÖNETİM  yerine YÖNETİŞİMİ koyan AKP ye bağlı mevcut belediye yönetimi uygulamada şeffaflık ve açıklığı unutmuş; konu ile ilgili tüm aktörlerin yönetime katılımını ve sorumluluk almalarını gözden kaçırmıştır. Halka, içinde halkın ve yönetenlerin farklı anlam yüklediği kavram ve terimler ile siyaset yapan mevcut idare, tabiri caiz ise halkı kandırmaktadır... Ortada bir şehir var; bu şehrin geçmiş yıllara sari olarak birçok yapısal ve gelişimden kaynaklı lokal sorunları mevcut. Son 15 yıllık bütçeler üst üste konulup basit bir aritmatik hesap yapıldığında; ortaya çıkan netice;  akıl tutulması ve halktan alınan oylara bir ihanet durumunu gözler önüne sermektedir. ‘ dedi.

MHP Meclis Üyesi Hamdi Yılmaz ise bütçede belirtilen yanılgı payının % 5 yerine %10 tutularak (17 milyon TL) bütçenin şişirilmeye çalışıldığı, kira gelirlerinin ( 3 milyon 300 bin TL) yanlış hesaplandığı eleştirisinde bulundu. Yılmaz yaptığı konuşmada Yapracık Konutlarına dolmuş seferleri başlatılması gerektiğine, Kent Ormanlarının ücret karşılığı sulanması gerektiğine, Cimşit Mezarlığı’nda hayvanların otlatıldığına, hasta nakil araçlarının yetersiz olduğuna da değindi. Yılmaz ayrıca Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallelerinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşümde hak sahiplerinin haklarının bazı kurum ve kuruluşlara peşkeş çekildiği, hak sahiplerinin borçlandırılarak mülklerinin zorla kamulaştırıldığı iddiasında bulundu.

2015 Mali yılı bütçe tasarısının görüşüldüğü toplantıya seyirci olarak katılan çok sayıda Saraycık Mahallesi sakinleri Başkan Tuna’nın bulunmadığı toplantıda Meclis Başkanlığı yapan Süleyman Karacan’a şikayette bulundular. İmzalamaları istenen geçici sözleşmede dairelerin hak ettikleri yerde ve oranda verilmediği, daireler için borçlanmak zorunda bırakıldıkları, sözleşme maddelerinin muğlak olduğu iddiasında bulunan mahalle sakinleri gündemin bütçe olması gerekçesiyle şikayetleri ertelendi.



Anahtar Kelimeler: Olaylı Bütçe Toplantısı

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli