Otopark Mafyasının Başı Gökçek

Otopark Mafyasının Başı Gökçek

CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Ankara’da otoparklar üzerinden ANFA şirketi aracılığıyla büyük bir yolsuzluk yapıldığını belirterek “elbet bir gün bu yaptıklarının hesabını verecekler” diye konuştu.

CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otoparkları kendi şirketi ANFA’ya otomobil başına günlük 55 kuruştan kiralandığını belirterek, ANFA’nın da buraları üçüncü şahıslara 65 kuruşa kiraladığını söyledi. Erdoğdu, “Ankara halkı soyuluyor. Otopark gelirleri, belediyenin kasasına akması gerekirken başkalarının cebine giriyor. Ankara’da otopark mafyasının başı Melih Gökçek’tir” dedi.

Belediye kaynakları cebe akıtılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 5 bin 312 araç kapasiteli otoparklarını kendisinin de işletebileceğine ancak kiralama yönteminin tercih edildiğine dikkat çeken Erdoğdu, belediyenin 2886 sayılı kanuna göre, rekabetçi ihaleler ile otoparkları kiralaması gerektiğini, bu durumda da çok daha yüksek gelir elde edeceğine işaret etti. Erdoğdu, “Ama yasalara aykırı şekilde otoparklar 25 yıllığına komik bir fiyata kiralanmış. Böylece ihale ile rekabet koşulları oluşturulmadığından 25 yıl boyunca neredeyse bedavaya kiralanan otoparklar yoluyla belediyenin kaynakları birilerinin cebine akıtılıyor” diye konuştu. 

Zarar 2 katrilyon 

Böyle kapsamlı bir yolsuzluğun Sayıştay Başkanı’nın neden raporlayarak TBMM’ye getirmediğini Sayıştay Başkanı’nın açıklaması gerektiğinin altını çizen Erdoğdu, 25 yıl sonunda ANFA’nın 1,5 milyar TL gelir elde edecek olmasına karşın, ANFA’dan kiralayanların yaklaşık 3,5 milyar lira gelir kazanacağına işaret etti. Erdoğdu, “Böylece belediyenin 25 yıllık zararının 1 milyar 924 bin 107 TL olduğu ortaya çıkıyor. Bu da eski TL ile yaklaşık 2 katrilyon zarar demek.

Ankara halkı soyuluyor

“Ankara halkının diğer yolsuzlukların yanı sıra otopark yoluyla da soyulduğu” ifadesini kullanan Erdoğdu, “Komik fiyatlarla kiralanan otoparklar, fahiş fiyatlara Ankara halkına satılıyor. Belediyenin 55-65 kuruşa kiraladığı yeri, otopark mafyasının başı Melih Gökçek, halka 10 kat pahalıya veriyor” diye konuştu.

Bunun hesabını verecekler

Aykut Erdoğdu ANFA şirketinin üzerinden büyük yolsuzluklar yapıldığına dikkat çekerek “Belediyenin ANFA şirketi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin organize yolsuzluklarının gerçekleştirildiği bir Truva atıdır” ifadelerini kullandı. Ankara halkını sadece otoparklardan bu kadar büyüklükte zarar ettirenler elbet bir gün bu yaptıklarının hesabını verecekler” diye konuştu.

Egemen ALDOĞAN



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli