Öztürk yeniden başkan seçildi

Öztürk yeniden başkan seçildi

Ankara Gazete Bayileri ve Satıcıları Esnaf Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı. ANKESOB Toplantı Salonu?nda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen genel kurulda mevcut Başkan Yaşar Öztürk yeniden göreve seçilerek, güven tazeledi.

 

Divan Başkanlığını ANKESOB Başkan Vekili Hasan H. Çavuşculu’nun yaptığı genel kurulda yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.

Genel kurula üyelerin yanı sıra,  ANKESOB Başkan Vekili Muhittin Köksal ve bazı odaların başkanları ile Yaysat Ankara Bölge Müdürü Fatih Erikli ve Habertürk Ankara Pazarlama Müdürü Recep Kocakök de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, faaliyet raporları ve denetim kurulu raporları, bilanço ve gelir-gider raporları ayrı ayrı okunarak kabul edildi. Yeni dönem çalışma programı ve tahmini bütçe de okunarak onaylandı.

Dilek ve temenniler bölümünde Yaysat Ankara Bölge Müdürü Fatih Erikli yaptığı konuşmada Ankara Gazete Bayileri ve Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yaşar Öztürk ve yönetimine bugüne kadar gerçekleştirdikleri hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, yeni dönem için başarılar diledi. Erikli, “Ankara Gazete Bayileri ve Satıcıları Esnaf Odası’nı ayakta tutmak ve yaşatmak için elimizdeki imkanlar dahilinde destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Gazete satıcılarının ve dağıtıcılarının hep yanlarında olacaklarını da ifade eden Erikli, “Sorunlara hep çözüm odaklı yaklaşacağız” şeklinde konuştu. Erikli, “Genel kurulun ve seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Divan Başkanı Hasan H. Çavuşculu, sözü Başkan Öztürk’e vermeden önce yaptığı kısa konuşmada, “Yaşar Başkanın gazete satış noktalarının Avrupa standartlarında olması için gerçekleştirdiği gayretli girişimleri bilen birisi olarak kendisine ve yönetimine önümüzdeki süreçte de başarılar diliyorum. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur.” değerlendirmesinde bulundu.   

“Hep birlikte büyük bir coşkuyla 44. olağan genel kurulumuzu yapmanın mutluluğunu ve coşkusunu yaşarken,  genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Yaşar Öztürk, “Bizlerden şimdiye kadar desteklerini esirgemeyen Doğan Grubu Yaysat Genel Müdürü Hakan Urhan’a, Sabah Grubu Turkuvaz Dağıtım Genel Müdürü Faruk Öner’e, Habertürk Gazetesi Dağıtım ve Pazarlama Genel Müdürü Varol Köse’ye ve bölge müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Odamızı hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Çok sıkıntılı olduğumuz dönemlerde gazetelerimizin Ankara temsilcilerinin katkılarıyla görüştüğümüz Büyükşehir Belediyesi ile bazı sorunlarımızı aştık. Bizlere destek ve katkıları olan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.   

Başkan Öztürk konuşmasının devamında gazete bayii ve satıcılarının sorunlarını sıralayarak yeni dönemde bu sorunları çözüme kavuşturmak için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.  Öztürk, “Yerel seçimlerden hemen sonra ben ve arkadaşlarım Büyükşehir Belediye Başkanından randevu alarak sorunlarımızı ve isteklerimizi iletmek için görüşeceğiz.” açıklamasını yaptı.

‘GAZETE BÜFELERİMİZİN KİRA BEDELLERİ ÇOK YÜKSEK’

 Öztürk, şunları dile getirdi: “İlla ki gazete büfeleri değişecekse kent estetiğine uygun olarak değişsin ve ücretsiz olarak bizlere teslim edilsin. Önemli bir sıkıntımız da kira ücretlerimizin çok yüksek olması. İnşallah bu sıkıntıyı çözeceğimize inanıyorum. Tirajlar düştü. İnsanlar artık internetten gazetelerini okuyor. Bu durum sektörümüzü oldukça zayıflattı. Zaten çok düşük kar marjları ile çalışıyoruz. Ankara’da taksi duraklarının kira bedellerinin belediyenin almış olduğu meclis kararıyla yarı yarıya düşürüldüğünü biliyoruz. Taksi durakları düşük fiyatlarla kiraya veriliyorsa gazete büfelerinin kiraları da uygun olmalı. Esnafımız içinde bulunduğu zor şartlardan dolayı bu kiraları ödemekte gerçekten çok zorlanıyor. İstanbul ve İzmir’deki büfelerin kiraları kültür hizmeti olarak görüldüğü için çok düşük. En büyük hedefim inşallah Ankara’da büfelerimizin kira bedellerinin düşürülmesi. Bir diğer sorunumuz ise 1970 yıllarının ruhsatı ile çalışıyoruz. Gazete dışındaki ürünlerin satışını sağlayacak bir şekilde ruhsatlarımızın güncel hale getirilmesini istiyoruz. Son olarak yine önemli bir sorunumuz ise devirlerimizin kapalı olması. Taksi ve dolmuş devir oluyor, gazete büfesi devir olmuyor. Bayi yaşlanmış ya da bırakmak istiyor. İsteyen bıraksın, devir alan da daha büyük bir şevkle devam etsin. Arkadaşlarımla birlikte bu sorunlarımızı çözüme kavuşturmak için yeni dönemde belediye nezdindeki girişimlerimize ve mücadelemize devam edeceğiz” 

Öztürk konuşmasının sonunda olağan genel kurulun ve seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, genel kurula katılan tüm üyelere teşekkür etti.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra oy kullanma süreci başladı. Genel kurulda, tek listeyle yapılan seçimde oyların tamamını alan mevcut Başkan Yaşar Öztürk ve ekibi güven tazeleyerek bir kez daha göreve geldi. 

Seçimlerin ardından birlik ve beraberliği vurgulayan bir konuşma yapan Başkan Yaşar Öztürk, yeniden seçilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine duyulan güvene teşekkür etti.

Yaşar Öztürk başkanlığındaki Ankara Gazete Bayileri ve Satıcıları Esnaf Odası yönetim kurulunun diğer üyeleri şu isimlerden oluştu: Ertok Erdal, Murat Ulaş, Arap Yaşar Yakut, Metin Öztürk, Mehmet Orhan ve Kemal Özbek.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu