Patlamanın Olduğu Yere “Demokrasi Anıtı” Yapılacak

Patlamanın Olduğu Yere “Demokrasi Anıtı” Yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 10 Ekim´deki terör saldırısında 99 kişinin hayatını kaybettiği Tren Garı önündeki meydana “Demokrasi Meydanı” adının verilmesi ve bu alana da “Demokrasi Anıtı” yapılması yönündeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı önerisin

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez´in başkanlığında yapılan toplantısında, gar önündeki meydana “Demokrasi Meydanı” isminin verilmesi ve bu alana “Demokrasi Anıtı” yapılmasını öneren Başkanlık Yazısı okundu.

Başkanlık yazısının okunmasının ardından grup sözcüleri değerlendirmelerde bulundular. Yapılan görüşmelerin ardından, daha önce resmi bir ismi bulunmayan Patlamanın olduğu, Talatpaşa Bulvarı, Hipodrom Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi kesişiminde bulunan Ankara Tren Garı önündeki meydana “Demokrasi Meydanı” isminin verilmesi, 13 ret oyuna karşı 101 oyla "oy çokluğu” ile kabul edildi.

Meydana “Barış Meydanı” ismi verilmesi önerisinde bulunan CHP Grubu, oylamada AK Parti´nin “Demokrasi Meydanı” önerisine kabul oyu verirken, teklifin öncelikle Komisyon´da görüşülmesini isteyen MHP Grubu ise teklife de ret oyu verdi. Patlamanın olduğu Gar önüne, "Demokrasi Meydanı" ismi, Büyükşehir Belediye Meclisi´nin bu yöndeki kararının Valilik tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek.

"Demokrasinin olmadığı yerde barış olmaz"

Öte yandan, Belediye Meclisi´nin kararının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, meydanın ismiyle ilgili eleştirilere, Twitter hesabından yanıt verdi. Başkan Gökçek, "Niye Demokrasi Meydanı?" diyenler var. Demokrasinin olmadığı yerde barış da olmaz. Terörün panzehiri demokrasidir. Terör, demokrasiyle yok olur " yanıtını verdi.

Ulaşım dairesi Büyükşehir´e

Meclis´te ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı´nın “Ürün Temini” ile EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren "Ulaşım Dairesi Başkanlığı"nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı emrine verilmesini öngören Başkanlık yazıları da “oy birliği” ile kabul edildi.

Dünya şampiyonu güreşcilere ev ödülü

Meclis toplantısında, başarılı sporculara ödül verilmesine yönelik Başkanlık yazısı da ele alındı. 8-13 Eylül 2015´te Las Vegas´ta Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası´nda Dünya Şampiyonu olan ASKİ Spor´lu güreşçiler Taha Akgül ile Rıza Kayaalp´e birer daire verilmesi kararlaştırıldı. 8-18 Ağustos 2015 Brezilya Gençler Dünya Şampiyonası, 3-10 Ağustos 2015 Sırbistan Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası, 4-12 Eylül 2015 Rusya Yıldızlar Dünya Boks Şampiyonası ve 1-9 Eylül 2015 İsveç Yıldızlar Avrupa Halter şampiyonalarında dereceye giren sporcu ve antrenörlerine, 5216 Sayılı Yasa gereğince ödül verilmesini uygun gören Başkanlık Yazısı, “oybirliği” ile kabul edildi.



Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı