Personel Sürgünü Meclisi Gerdi!

Personel Sürgünü Meclisi Gerdi!

30 Mart yerel seçimlerinden sonra bazı belediye çalışanları siyasi düşüncelerinden dolayı en uzak taşra ilçelere sürgün edilerek yıldırma politikası güdülmesi Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışmalara neden oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısı açılışına sürgün personel polemiği damgasını vurdu. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya 30 Mart yerel seçimlerinden sonra bazı belediye personelinin siyasi düşüncelerinden dolayı merkeze uzak ilçelere sürgün edildiği söylendi. Personelin gittikleri yerlerde ulaşım, yemek, temizlik barınacak yer gibi pek çok sıkıntılarının olduğunu dile getirerek çalışma barışının bozulduğunu söyledi.

Göreve Değil Ölmeye Gönderdiler

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez ise çizilen tablonun abartılı olduğunu ‘Siyaset sonuna kadar yap ama burada yapma, haddini aşıyorsun, geniş zamanda lüzumsuz siyaset yapıyoruz arkasından bedeline gelince kaçıyoruz’ ifadesini kullanınca CHP’li meclis üyeleri ‘Çarpıtıyorsunuz sürgünü hak ettiler demeye getiriyorsunuz’ diyerek tepki gösterdiler. CHP’lİ Yılmazkaya Kesikköprü ve Nallıhan’da görevlendirilen belediye personelinin içler acısı bir durum yaşadığını belirterek artık seçimler bitti kavga da bitsin. Arkadaşlarımızdan bir tanesinin eşi kanser kendisinin ise tek böbreği var. Yüzde 40 iş kaybı heyet raporunun olmasına rağmen tam teşekküllü hastanenin bulunmadığı ilçede çalıştırılması teftişlik bir konu değil midir? Buna nasıl müsaade ediyorsunuz’ şeklinde konuştu.Yılmazkaya’ya cevap veren Meclis başkanı Ali İhsan Ölmez ise iddiaları abartılı bularak ilgili personelin siyaset yaptıklarını bunun bedelini ödediklerini ima eden Ölmez, ‘Bunca dramatik tablo karşısında nasıl oldu da politikaya zaman ayırdı. Kanser illetiyle boğuşan adam nasıl oldu da kendisini siyasete verdi. Çizdiğiniz tablonun abartılı. Siyaset yapılmalı ama iş yerinde yapmamalı.’ diyerek Yılmazkaya’ya ‘haddinizi aşıyorsunuz’ sözleri  meclis üyeleri tarafından tepki ile karşılandı. 



Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli