Polatlı Tarihe Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Polatlı Tarihe Saygı Yürüyüşü gerçekleştirildi.

13 Eylül Sakarya Zaferinin 93. Yıldönümü Kutlamaları çerçevesinde Polatlı Belediyesi Tanıtım Ajansının(POTA), düzenlediği Tarihe Saygı Yürüyüşünün ilk etabı gerçekleştirildi. Sakarya Meydan Muharebeleri Tarihe Saygı Yürüyüşü ilk etabında Alagöz Kararg

Polatlı Cumhuriyet Meydanından başlayan Tarihe saygı yürüyüşüne  Polatlı Belediye Başkan Vekili ilhan Kırpık, Belediye Başkan Yardımcıları Veli Keskin, Muhsin Akdeniz, MHP İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç, Kent Konseyi Başkanı Serpil Öztürk,   İhsan Edip Doğan Başkanlığında Polatlılı gazi ve yakınları da katıldı.

Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur

Belediye Başkan Vekili İlhan Kırpık, Polatlı topraklarında gerçekleşen Sakarya Savaşı ve zaferinin toplum tarafından bilinmediğini, bilinirliği artırmak gayesiyle düzenledikleri Tarihe Saygı Yürüyüşlerinin Polatlı insanından sonra Türkiye’nin Sakarya Zaferinin bu topraklarda gerçekleştiğini öğrenmesine vesile olacağını söyledi.  Kırpık, ‘ Bu tarihi mekanları gezdiğimizde Ülkemizin, Cumhuriyetimizin ne zor şartlarda kazanıldığını görüyoruz.  Tarihini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur. Sakarya Savaşını, Polatlı ve Türkiye tarihini bilmek, öğretmek, Gençlerimize Milli Şuur ile tarih bilinci kazandırmaya yönelik Tarihe Saygı Yürüyüşü gibi etkinlikler düzenleyen Belediye Başkanımız Mürsel Bey’e çok teşekkür ediyorum.’’ dedi

Tarihi okumak yetmiyor, gezip görmek yaşamak gerekiyor

Yeni neslin Sakarya Meydan Muharebelerinin önemini bilmedilerini, böyle etkinliklerin milli bilinç ve milli şuurun uyanmasına yardımcı olduğunu belirten MHP Polatlı İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç ise,’Tarihi okumak yetmiyor, tarihin yaşandığı yerde gezip, görmek yaşamak gerekiyor. Polatlımız tarihi açıdan çok zengin bir ilçedir. Bize göre Türkiye’nin kurtuluşunun başladığı ilk noktadır. Tarihimizin öğrenilmesi için Mürsel Başkanımız böyle bir etkinlik başlattı, Polatlı halkının bundan sonra da bu gezilere yoğun bir katılım sağlayacaktır.’’ diye konuştu.

Tüm Türkiye’nin katılımıyla gerçekleştirmek istiyoruz

 Belediye Başkan Yardımcısı Veli Keskin ise Sakarya Zaferi Kutlamalarını Savaşını başladığı 23 Ağustos’ta gayelerinin öncelikle Polatlı halkının bu topraklarda gerçekleşen mücadeleyi özümsemesi, öğrenmesi ve sonra etrafına aktarması olduğunu söyledi. Keskin, ‘’ Polatlı Tanıtım Ajansının gerçekleştirdiği Tarihe Saygı Yürüyüşümüzü önümüzdeki yıldan itibaren ilk TBMM’den tüm Türkiye’den insanların katılımıyla gerçekleştirmek istiyoruz. Bu etkinliğimizi destekleyen sivil toplum kuruluşlarına, gazilere ve tüm Polatlı halkına çok teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

Tarihe Saygı Yürüyüşünde  Sakarya Zaferi  Uzmanı emekli Albay Kadim Koç katılımcılara rehberlik etti.

 Tarihe Saygı Yürüyüşleri 31 Ağustos’ta Çal Dağı,  7 Eylül’de Karatepe, Yıldız Dağı, Sarıçal Tepe Mevzileri, 9 Eylül’de Kocadere Mevzileri, Gazi Tepe, Toydemir Mevzileri, 10 Eylül Çarşamba günü ise Kartal Tepe Mehmetçik Anıtı, Basri Kale Tepe Mevzileri ve Duatepe gezileriyle son bulacak.



Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı