Polatlı´da ki İmar Rantı İddiaları Asılsız Çıktı!

Polatlı´da ki İmar Rantı İddiaları Asılsız Çıktı!

Polatlı İlçesi Şehitlik Mahallesi´nde imar rantı yaşandığı iddialarında bulunan CHP Polatlı İlçe Başkanı Selami Ovacık´ın yaptığı açıklamaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Öte yandan konunun yargı da olmadığı yetkililerce söylendi.

CHP İlçe Başkanı Selami Ovacık,´ın Şehitlik Mahallesi Üçpınar Mevkiinde yaşandığı iddia edilen imar rantında usulsüzlük yapıldığı gibi söylemlerinin asılsız olduğu öğrenildi.

 Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya yaptığı açıklama da şunları kaydetti. Bugüne kadar kanunların belirlediği sınırların dışına hiç kimsenin çıkmadığını belirten Yıldızkaya; “Buna asla izin vermem” dedi.

 Yıldızkaya, CHP İlçe Başkanının iddiaları hakkında ise; “Hayatının hiçbir döneminde toplumun sevgisini, takdirini ve desteğini alamamış, ardından iki kişinin yürümediği bir zat, mesnetsizce, cahilce, alçakça ve hatta çukurca atıp tutuyor. Bütün belediye meclis üyelerimizi hedef alan bu iddiaları kınıyorum. İsim vermeden dedikodularla insanı zan altında bırakmak, çukur siyasetin en dibidir.  Yasal olmayan ahlak dışı bir tek bilgi ve belgeniz varsa acilen bunu adli makamlara veriniz. Eğer gitmiyorsanız suç işliyorsunuz. Bunu verecek cesaretiniz yoksa getirin ben vereyim sizin yerinize. Böyle bir siyaset anlayışı olamaz. Atatürk´ün partisinin ilçe başkanı böyle davranamaz. Bu çamur at izi kalsın tavrı bir davranıştır. Güneş balçıkla sıvanmaz.” ifadelerini kullandı.

“Her şeyi açıklasınlar, ben de bileyim”

Yapılan açıklamada bahsi geçen isimlerin açıklanmamasına değinen Yıldızkaya, isim vermeden konuşmak aciziyettir, dedi. Yıldızkaya, Ovacık´a çağrıda bulunarak; “Açıkça bunu kamuoyuyla paylaş” dedi ve bu açıklamaların cahil hatta yarı cahilce olduğunu da söyledi. Daha sonra emsal artışları hakkında konuşan Yıldızkaya, 5 binlik emsalin belirlendiği planlarda, 6360 sayılı yasa ile yetkinin Büyükşehir belediyesinde olduğunu İlçe Belediyelerinin bunu yapmaya yetkisi olmadığını söyledi.



Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı