Polatlı´da ‘´Türk´ün Ateşle İmtihanı: Sakarya´´ Fotoğraf Sergisi

Polatlı´da ‘´Türk´ün Ateşle İmtihanı: Sakarya´´ Fotoğraf Sergisi

Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi(POTA) tarafından organize edilen sergide, Sakarya savaşına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı ve Yunan arşivlerinde yer alan fotoğraflar yer alıyor.

Ankara´nın Polatlı ilçesinde, Sakarya Zaferinin 97. Yıldönümü Anısına "Türk´ün Ateşle İmtihanı: Sakarya" isimli fotoğraf sergisi Polatlı Cumhuriyet Meydanı Gar önünde açıldı.
Serginin kurtuluş mücadelesinin acımasız ve kanlı gerçekleştiğini gösterdiğini anlatan POTA Genel Koordinatörü Emekli Albay Kadim Koç, ‘´Fotoğrafla baktığımızda yokluk ve strateji içerisinde verilen bir savaş... Sergideki fotoğraflar atalarımızın ne büyük zorluklarla vatanı düşmandan kurtardığını göstermektedir.  Cumhuriyete giden yol Polatlı´da gerçekleşen Sakarya Zaferiyle açılmıştır.  30 Ağustos Zaferini ve bağımsız, genç cumhuriyetimizi müjdeleyen Sakarya Savaşıdır" dedi.
Koç, Yunan askerlerinin meyve çekirdeklerini kırdığı ve Mustafa Kemal Atatürk´ün Polatlı tren istasyonundaki fotoğraflarının Şehirde ilkkez teşhir edildiğini sözlerine ekledi.
 Polatlı İstiklal Madalyalı Gaziler Derneği Başkanı İhsan Edip Doğan ise "Türk´ün Ateşle İmtihanı: Sakarya" adlı resim sergisine istiklal savaşı gazilerinin fotoğraflarını teşhir ederek katkı sundukların söyledi.  Doğan, ‘´Sakarya Meydan Muharebesi kazanıldıktan sonra Haymana ve Polatlı köylerinden İstiklal Mücadelesine katılan bin 3 yüz elli kişiye madalya verilmiş. Bizde rahmeti rahmana kavuşan bu gazilerimizden fotoğraflarına ulaştıklarımızı teşhir ediyoruz. Dedesinin fotoğrafını burada gören, adını okuyan hemşerilerimiz mutlu oluyor.´´ Diye konuştu.  İhsan Edip Doğan, çevre il ve ilçelerden Sakarya savaşına katılan kişilerin bilgi ve fotoğraflarına ulaşmak istediklerini ve yetkililerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.
 ‘´Türk´ün Ateşle İmtihanı: Sakarya´´ adlı fotoğraf sergisinde Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt(ATASE) ve Denetleme Başkanlığı Arşivinden ve Yunan kaynaklarından elde edilen  otuz yedi adet fotoğraf vatandaşların ilgisine sunuluyor. Ayrıca etkinlik sahasında Topçu ve Füze Okulundan getirilen mevzi ve toplar ile saygı nöbeti alanı ilgi çekiyor.

 



Ankara

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 06:02
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:59
  • Salı 24.6 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli