POLATLI?DA ÜNİVERSİTE ÇALIŞMALARI

POLATLI?DA ÜNİVERSİTE ÇALIŞMALARI

Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber, Polatlı Belediye Başkanlığına seçilen Mürsel Yıldızkaya?yla yıldızlarının uyuştuğunu, Polatlı?da Üniversite çalışmalarına birlikte devam edeceklerini söyledi.

 Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’yı makamında ziyaret eden Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Büyük Berber, ‘’ Yeni Başkanımızda son derece uyumlu hemen yıldızımız barıştı Sayın Başkanla inşallah hizmetlere devam edeceğiz, elimizden geldiği kadar. Tabi bir üniversite bir ilçede tek başına var olamaz mutlaka oranın yöneticileriyle hem Belediyeyle hem Kaymakamlıkla koordineli çalışmak zorunda. Kaymakamımızı Gürsoy Osman Bey zaten dostumuz; Başkanımızı da sevdik inşallah bundan sonra Polatlı’ya bir üniversite kazandırma projemizi aynen birlikte devam ettireceğiz.’’ Dedi.
 POLATLI İLAHİYATI 1 YIL İÇİNDE BİTİRMEK EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ-
 

Polatlı Üniversitesinin kurulması yolunda kurulan Gazi Üniversitesi İlahiyat ve Uygulamalı bilimler fakülteleriyle muhtemel öğrenci sayısı hakkında bilgi veren Rektör Prof.  Büyükberber şu görüşlere yer verdi: ‘’ yeni  İlahiyat Fakültesinin inşaatını 1 yıl içerisinde bitirmek en önemli hedefimiz. Ardından bugün birkaç yere bakacağız. Bir Polatlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu kararı YÖK’ten geçti. Bu karar 3 bin 5 Yüz, 4 bin öğrenci anlamına geliyor.  Ve kapatacağımız okullardaki öğrencileri de buraya aktaracağımız için, öğrencisi hazır, hocası hazır, idari personeli hazır. 70 tane hocası var o okulun hazır durumda. 100 küsur tane idari personeli var. Eğer bugün bir mekân bulunabilirse bu sene Eylül’den itibaren o okul ki çok büyük. Biliyorsunuz şuan Polatlı Fen Edebiyat Fakültesinde 6 yüz öğrenci var.  Hâlbuki bu onun 5-6 katı büyüklüğünde bir okul.  Onunla ilgili ne yapabiliriz. Onu Başkanımla birlikte bakacağız. ‘’

 DEVLET HASTANESİ BİNASININ ÜNİVERSİTEYE KAZANDIRILMASI-
 ’ Devlet Hastanesinin taşınma durumu var. O bina ıslah edilebilir mi,  onu değerlendireceğiz. Kaymakam Bey’de gelecek inşallah.Bunun dışında eski ilahiyat fakültesi olabilir diye düşündüğümüz bir küçük bina vardı orayı nasıl değerlendirebiliriz. Bazı birimleri oraya götürebilir miyiz oraya bakacağız. İnşallah biraz maddi problemler çözülürse Polatlı için başka türlü hiçbir problem yok.  Öğrenci başka ilçelerden buraya gelmek için istekli.
 Bizim isteğimiz aynen devam ediyor.  Başkanımız inşallah gayretli zaten bir eğitimci onun da büyük faydası var.  Daha önce Yakup Hocam gibi, ayrıca ben tarihçilere ayrıca severim.  Bir de öyle bir özelliği var.’’
 

-POLATLI ÜNİVERSİTESİ HAYALİ
 ‘’Yeni bölümler geldiğinde 2-3 yıl sonrasında tahminen Polatlı’nın öğrenci sayısı: Hacettepe’nin okulunun Gazi’ye devriyle alakalı da yazışmalar bitti aslında. Biz yeni bir üniversite başlığı altında o okulu devralmak istiyoruz, açıkçası.  Ama Gazi’ye devralma konusu da gündemde orada 1200’e yakın öğrenci var.  Bizim fakültede öğrenci sayısı 8 yüze fala çıkabilir tahmin ediyorum,  2 bin etti.  4 bin ya da 5 binde meslek yüksekokulu öğrencisi olacak gibi gözüküyor. İlahiyat fakültesi geliyor. İlahiyat fakültesinin fazla bir öğrencisi olan okul değil rakam olarak belki 3-4 yüz öğrencisi olabilir. Ama fakülte başlığı altında olduğu için önem arz ediyor. Tahmin ediyorum 8-10 bin civarında öğrencisi olan okul gözüküyor .Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulsun diye YÖK’e başvurmuştuk oradan çıktı Milli Eğitim Bakanlığında bekliyor. Orası olursa orada bir 2 bin civarında potansiyeli var. İhtiyaçlara göre ileride bazı birimler Gazi Üniversitesinden bu tarafa doğru kaydırılabilir.  Bur da olması daha uygun olacak olan okullar olabilir. Başkent Organize Sanayinde bir okul yapılıyor hızla tamamlanıyor.  Muhtemelen Eylül ayında devir alacağız. Biz aslında orasını da Polatlı üniversitesi için ileride bir okul diye düşündük. Onun şimdi yurt sorunu var, başta ulaşım onlarda.’’

 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTENİN BİLE BÖYLE ÖĞRENCİSİ BU KADAR YOK.-
 ‘’ Yani 12-13 bin öğrencisi olan büyük bir üniversite için, küçük bir üniversite değil, büyük bir üniversite bile denilebilir.  Yıldırım Beyazıt Üniversitenin bile böyle öğrencisi bu kadar yok.
 Başlangıç için iyi çok ta kaliteli öğretim üyesi geliyor. Bizim Polatlı’daki Fen Edebiyat Fakültesinin öğretim üyesi profili bizim Gazi Fen Fakültesinden farklı değil… Hakikaten yurt dışı doktoralı işinin ehli genç bir ekip oluştu.  O nedenle gelecekte yayın sayısı üniversitenin kalitesi açısından da Polatlı iyi şeyler yapacaktır. 
 

 Başkent Organize Sanayide açılan bölümlerde çok orijinal. Yani, normal klasik meslek yüksekokulu gibi değil de havacılık gibi, lojistik gibi, raylı sistemler gibi yeni istihdama yönelik, Polatlı’yı yönelik bölümler geçti,  Yükseköğrenim kurumundan. Bu bölümlerde açılacak inşallah.

 

 Biraz organize sanayi bölgelerinin içinde meslek yüksekokulları açılsın istiyoruz. Her yerde olabilir. Polatlı’nın içinde de olması lazım ama.  Teknik bilimlerin, Hacettepe’nin gibi mesela sanayiyle iç içe olması lazım. Yani çocuk orada gidip 3-4 saat teorik gördükten sonra gidip bir kalıp fabrikasında akşama kadar çalışmalı ki gerçek teknisyen öyle yetişmesi lazım, yeni konsept te bu. Aynı şeyi Kazan’da da yapıyoruz, okulu da TAİ yapıyor.  TAİ’nin tüm tesislerinde Gazinin öğrencileri çalışacak inşallah. O da inşallah 1 yıla yakın biterse hatta Kazan bile buradaki üniversiteye dahil edilebilir.  Coğrafik olarak ta aslında çok uzak değil…’’
 BAŞKAN YILDIZKAYA: ÜNİVERSİTE VE TARİH TURİZMİ POLATLI’YA ÇOK BÜYÜK İVME KAZANDIRACAK-

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Süleyman Büyükberber’le Polatlı Üniversitesinin alt yapısını oluşturacak fakülte ve yüksekokul çalışmalarını yürütmeye devam edeceklerini, Polatlı’nın üniversite ve tarih turizminde çok büyük ivme kazanacağını söyledi. Başkan Yıldızkaya , ‘’Tabi önce Sayın Rektörümün ziyaretinden çok memnun oldum. Öncelikle onu söylemeliyim.  Tabi Polatlı’nın bir hayalidir Üniversite şehri olmak.  Ben sayın rektörümüzün bu konuda çok sıcak ilgisini görüyorum.  İşin büyük kısmı bize düşüyor. Bu fakültelerin inşası, tamamlanması lazım.  Biz de Polatlı Belediyesi olarak, Polatlı halkı olarak bu sorunu mutlaka çözeceğiz.  İmkânlarımızı zorlayacağız.  Bu üniversitenin Polatlı’ya gelmesine, müstakil bir Polatlı Üniversitesi kurulmasını sağlayacağız. Ben onun için çok teşekkür ediyorum. Çok güzel şeyler bahsetti.  Üniversite ve tarih turizmi Polatlı’ya çok büyük bir ivme kazandıracak.  ’’ Diye konuştu.
 

-GAZİ’DEN POLATLI ÜNİVERSİTESİ KURULUR-

  Başkan Yıldızkaya şunları söyledi:  ‘’Yer probleminin çözümü için alternatif üretiyoruz, bu ziyaretin bir amacı da bu. Bu gün Sayın Kaymakamımızla birlikte dolaşacağız, en uygun yere bakacağız. Hacettepe Üniversitesi Polatlı Meslek Yüksekokullarının Gazi’ye devri konusu şuanda masada. Yakında sadece Gazi Üniversitesi olacak Polatlı’da.   Türkiye’deki pek çok üniversitenin altyapısında Gazi üniversitesi vardır.  Gazi Kurmuştur, inşallah Polatlı’da Gazi üniversitesinden yeni bir Polatlı Üniversitesi kurulur. ‘’
 

 Daha sonra Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber,  Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Selçuk Kervan, Gazi Üniversitesi Genel Sekreteri  Savaş Bayındır ve beraberindekiler İlahiyat Fakültesi inşaatı ile şehirde  incelemelerde bulundu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı