POLATLI ESNAFI POTA’YLA ŞEHRE GELEN TURİSTTEN MEMNUN

POLATLI ESNAFI POTA’YLA ŞEHRE GELEN TURİSTTEN MEMNUN

Polatlı Esnafı, Belediyenin Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezinin aracılığıyla Sakarya Şehitleri, Duatepe, Sakarya Zaferi Anıtı, Ilıca, İnler Gazitepe ve Gordion gezilerine katılıp yemek ihtiyacını Polatlı’da gideren ziyaretçilerden memnun.

Faaliyete geçtiği günden itibaren her hafta yüzlerce insanın Polatlı’daki tarihi yerleri gezmesini sağlayan POTA,  şehir merkezindeki ticari hayatı  hareketlendirdi. Özellikle yemek sektöründe faaliyet gösteren işyeri  yetkilileri daha fazla turistin Polatlı’ya gelmesinin işlerini artıracağını söylediler.

POTA Genel Koordinatörü Kadim Koç,   ‘’ Zirve Dağcılık Kulübüyle ilk kez rota belirleyerek Sakarya Savaşının cereyan ettiği alanda yürüyüş gerçekleştirdik.  Yeni rotalar belirleyerek yeni gruplarla yeni yürüyüşler gerçekleştireceğiz.  Geçtiğimiz günlerde Ankara Sanayi Odası, Bilkent Üniversitesi iç Mimarlık Bölümü,   Ankara merkez ve Çevre ilçelerden okul grupları tarihi mekanlarımızı geziyorlar.

 Öğle vakti Polatlı Şehir Merkezinde 1 saatlik mola veriyoruz. Bu gelen gruplar şehir merkezinde dolaşıyorlar,  karnını doyuran,  alışveriş yapan insanlar oluyor. Esnafımızdan, vatandaşlarımızdan çok olumlu tepki alıyoruz. Gelen gruplarda esnafın kendilerine göstermiş olduğu ilgiden memnunlar.  Polatlımızı daha fazla turist grubunun ziyaret etmesi için çaba sarf ediyoruz.’’ Dedi.

-ZİRVE DAĞCILIK, SAKARYA ZAFERİ YOLUNDA YÜRÜDÜ-

 Zirve Dağcılık Kulübüyle yapılan gezi izlenimlerini aktaran Kadim Koç şunları söyledi: ‘’ tarihe tanıklık ediyoruz. Avdanlı – Ilıca- İnler Gazitepe Rotasını 7 Aralık Pazar günü 60 kişi ile yürüdük. Ilıca köyünde öğle yemeği molası verdik.  Burada Ilıca Köyü Muhtarı ve köy halkının sevgisine  şahit olduk.  Ilıca Köyü halkı, gelen konuklara, kavun, çay vs. ikramında bulundu.  Halk bizim gezilerimizden memnuniyetini dile getirip Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’ya ve diğer yetkililere teşekkür etti.’’

-SAKARYA ZAFERİ VE GORDİON ÇOK ÖNEMLİ-

POTA gezilerine katılan Bilkent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi  Yard.Doç. Dr. Serpil Altay,  Sakarya Zaferi ve Gordion’un çok önemli olduğunu, gerekli tanıtım ve rehberlik  hizmetleriyle   herkese tanıtılması, hatırlatılması gerektiğini söyledi.

 Bilkent Mimarlık bölümü öğrencileri, daha önce Polatlı’nın içinden  geçtiklerini ilk kez POTA’nın organize ettiği geziyle  şehrin içine girdiklerini tarihi mekanları gezdiklerini, esnafın tavrından memnun olduklarını   ifade ettiler.

 POLATLI ESNAFI,  GEZİLERLE GELENLERİN EKNOMİYİ CANLANDIRDIĞINI SÖYLEDİ

 Polatlılı esnaf Nurettin Arıkan: ‘’Dışarıdan gelen yerli yabancı turistler ilçemizin ekonomisine katkıları olur. Bizim müşterimizin artması piyasanın canlanması gerçekleşir.  Özellikle esnafımız için çok faydalı’’

 Şenol Ödekbaş, ‘’buraya dışarıdan insanların gelmesi bizim için çok önemlidir. Piyasayı canlandırmaktadır.’’

9 Kasım’da Bilkent Üniversitesi Mimarlık bölümü öğretmen ve öğrencileri, Ankara Sanayi Odası 7 Aralık Zirve Dağcılık, 5 Aralık PTO KOSGEB Kursuna katılan 40 kişi,  3 Aralık’ta Ankara Yenimahalle Orta Okuldan 86 kişi,  olmak üzere 4 aylık sürede binlerce insan, Sakarya Zaferi Anıtı, Şehitlik, Duatepe, Godion, Sakarya Zaferi alanları gezilerinden yararlandı.



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı