POLATLI´NIN SU SORUNU, ASPİRİN TEDAVİSİYLE VE PALYATİF ÇALIŞMALARLA ÇÖZÜLEMEZ

POLATLI´NIN SU SORUNU, ASPİRİN TEDAVİSİYLE VE PALYATİF ÇALIŞMALARLA ÇÖZÜLEMEZ

Ankara Büyükşehir Meclisi üyesi Mahir Özel, Polatlı´nın içme kullanma suyu sorununun aspirin tedavisi ve palyatif çalışmalarla çözülemeyeceğini söyledi.

Polatlı insanın gözü kulağı, sesi olmaya devam edeceklerini, her fırsatta Şehrin ve insanının sorunlarının çözümü için çaba sarf edeceklerini söyleyen MHP´li Büyükşehir Meclisi üyesi Mahir Özel,  Polatlı´nın içme suyu sorunun palyatif çalışmalarla değil, Ankara Büyükşehir Şebekesine Bağlanarak kalıcı olarak çözülmesini istiyoruz´´ dedi.

 Büyükşehir Meclisi Bütçe görüşmeleri ve  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek´in  Polatlı için 2016  Yılı Projelerinin eksikliğini anlatan Mahir Özel şunları söyledi:

‘´Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 2015 yılı Aralık ayı oturumunda ASKİ´nin 2016 yılı için yapacağı çalışmalara ilişkin bilgilendirme ve 2016 yılı içme suyu projeleri ve ücret  tarifeleri anlatılırken yaklaşık 10,81´lik bir  su ücretine zam yapılacağı  ifade edildi.  Sık sık su kesintileri yaşayan Polatlı´ya da 10.000 metreküplük su deposu yapılacağını, başka yerlerden edindiğimizi bilgilere göre de 2017 yılında da yeni bir 10.000 metreküplük su deposunun daha yapılacağını öğrendik.  

Ancak Polatlı´nın su sorunu palyatif çözümlerle ve aspirin tedavisi ile çözülemez. Polatlı için net planlama ve projelendirme yapılarak temelden çözülmesi gerekir. Bildiğiniz gibi biz MHP Grubu olarak, göreve geldiğimizden beri Polatlı içme Suyu sorununun çözülmesi, Polatlı halkının sorunlarının çözülmesi için Belediye meclisinde ve Büyükşehir Meclisinde önergeler vererek, gündeme getirerek gerekli çalışmaları yürüttük. 

 Ne var ki dönem dönem bazı küçük işlemlerle yeterli olmayan bir takım işlemlerle geçiştirilmeye uğraşılıyor.  Biz umuyorduk ki Polatlı´nın içme suyu 2016´da en azından Ankara´dan, Ankara´nın şebeke suyundan, TOKİ´ye gelen şebeke suyundan yada Ankara Sincan Temelli üzerinden gelen başka bir hat ile Polatlı suyu sağlansın.  Bu şekilde bir planlama Polatlı´nın içme ve kullanma suyu sorununun tümden çözülmesini istemiştik.   Büyükşehir´den, ASKİ´den Polatlı´nın içme kullanma suyunun kalitesini artıracak, Şehrin büyük sorununu tümden çözecek çalışmalar bekliyoruz.

 Büyükşehir Belediye Meclisi MHP grubu olarak Polatlı´nın sorunlarının çözülmesi için isteklerimizi, projelerimizi anlatıyoruz.  Polatlı halkının isteklerini tercüman olmak için çalışıyoruz, sorunlarını dileklerini aktarıyoruz.  Kesin bir şekilde parça parça, dönem dönem, yer yer değil de tümden, kökten çözülmesini istiyoruz.   Polatlı´nın Suyunun Ankara Şehir Şebekesine Bağlanmasını İstiyoruz.

 Duyuyoruz ki mevcut Yüzükbaşı - Polatlı hattının paralelinde bir hat daha çekilerek yenilenmesi planlanmaktaymış.  Buna hem kaynakların israfı bakımından hem de zaman açısından, hem kullanılan suyun kalitesi açısından  şiddetle buna karşıyız.  Bu tür bir çalışma çok yanlış olur.  Bütün emeklerin ziyanı anlamına gelir.

 Diğer taraftan yüzde 10. 85´lik zam, hem tüketici hem de toptan üretici fiyatları endeksinin çok üzerindedir.   Emeklimiz, SSKlımız, Bağkurlumuz ya da memurumuz yüzde 6 bazında zam alırken yüzde 11´lik artışı çok fazla buluyoruz. 

 Her ne kadar sayın İ. Melih Gökçek, Ankara içme suyunun Manisa ile Aydın ile İzmir ile kıyaslayarak daha ucuz olduğunu iddia ediyor sa da  biz  öncelikle kendi şartlarımıza, yerel şartlara ve geçinme endeksimize, alım gücümüze  bakarız  bunu da bu şekilde belirtmekte fayda görüyoruz.

 MHP gurubu olarak Ankara´da yine bu konuda girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Polatlı´nın su sorununu, istenilen şekilde, Polatlı insanına layık olduğu şekilde çözülmesine gayret edeceğiz. Bu konuda da Polatlı´nın bütün büyükşehir Meclisi üyelerinden katkılarını bir Polatlılı olarak bekliyoruz.   Sadece İlçe Merkezinde değil kırsal mahallelerde de pek çok sorun var.  Yeri geldikçe bu sorunlarla da sürekli olarak yakinen ilgilenip çalışmalar devam ediyoruz. 

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli