Polis Eğitimi abartır, Eylemci Taşla Eylem Yaparsa

Polis Eğitimi abartır, Eylemci Taşla Eylem Yaparsa

Başkent Ankara`da Temmuz ayı içinde yaşanan gezi parkı eylemlerinde kimilerine göre yandaş kimilerine göre Candaş olarak bilinen basın mensuplarına saldırılar tam gaz sürüyor.

 Haber alma özgürlüğünden yana olan vatandaş ve haberlerin doğru yazılmasını savunan Emniyet güçlerinin ve eylemcilerinin tek hedefi basın mensupları.

Geçtiğimiz gezi parkı eylemlerin de çok sayı da basın mensubu görevlerini yaparken eylemcilerin ve polislerin şiddetine ve müdahalelerine maruz kalırken, ODTÜ eyleminde yine hedef basın mensupları oldu.

Ankara Emniyeti`nin 5000 polis ile Eylül ayın da  yaşanması beklenen eylemlere karşı özel eğitimler ile hazırladığı Emniyet mensupları ODTÜ`de yapılan müdahale de  Hürriyet  muhabiri ve TFMD Derneği Başkanı Rıza Özel "Polisten Plastik mermi , Öğrenciden taş yiyerek" yaralandı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türkiye Yerel Gazeteciler  Derneği Başkanı Kenan Akçahanoğlu ; "  Alan da hiç bir tarafın müdahili olmadan sadece en iyi fotoğrafı çekmek için mücadele eden alan muhabirleri aynı şekilde polis ve eylemcilerin tek hedefi olmaya devam ettiğini belirtti. Akçahanoğlu ve Yönetim kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada ; "  Meslektaşımız Rıza Özel kaldırıldığı hastanede tedavisi yapılarak olayı ucuz atlatırken,Eylül ve Ekim ayında  alan da yaşanılacağı belirtilen  olaylarda sadece işini yapmak için zor şartlarda çalışan muhabirler hiç bir can güvenliği olmadan olayların aktarımı için alanda işlerini yapmaya devam edecektir. Demokrasiden yana olup elinde taşla gezen ve sadece onlar gibi işimizi en iyi şekilde şiddet kullanmadan çözmeye çalıştığımız tek koruyucumuz temin edilebilirse gaz maskesi olan ama sözlü ve taşlı ve gazlı saldırılara maruz kaldığımız alan çalışanları olarak   saldırıları kınıyoruz.  İki duvar arasından bile geçerken izin almak zorunda kaldığımız ve eylemcilerin yanında yandaş başın polisin yanında Candaş basın olarak gerek eylemcilere gerekse polisler tarafından sürekli şiddet gördüğümüz işimize sadece saygı bekliyoruz. kurumların siyasi görüşleri ve farklıları herkesimin fikrine uymasa da okuyucuların ev izleyicilerin izleyip izlemem hakkı olmasına karşın olayda bizim makinelerimizi bırakıp kaçma sansımız olmadığını belirmek gerekiyor. Alan çalışanlarına saygı gösterilmesini beklediğimizi belirterek tüm olaylarda yaralanan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi temsil ettiğimiz derneğimiz adına kamu oyuna sunuyorum" dedi.   



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı