RedHack şimdi de Gökçek`i yaktı

RedHack şimdi de Gökçek`i yaktı

Yolsuzluk belgelerini yayınlayan korsan grubu RedHack Melih Gökçek`in başını ağrıtacak belgeler yayınladı.

 Kızıl korsan grubu RedHack düzenlediği son saldırıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`i hedef aldı.

RedHack, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanvekili, Ankara Ticaret Borsası Başkanı ve Kredi Garanti Fonu Başkanı Faik Yavuz`un ricası ile Gökçek`in, Yavuz`un Yenimahalle Macunköy`de yer alan arsasının mevcut emsal değerini yükselttiğini, böylece arsanın 41 bin 482 metrekarelik inşaat alanının 82 bin 955metrekareye çıkartıldığını ortaya koydu.

RedHack, popüler sosyal paylaşım sitesi twitter`da, "Yavuz kendi kârını 4 katına çıkarabilmek için Gökçek`ten arazisinin emsal değerinin artırılması için ricacı olmuş" diye yazdı.

Milliyet`ten Evin Demirtaş`ın haberine göre açıkladıkları yolsuzluk belgeleriyle gündeme bomba gibi düşen RedHack grubu, son olarak Yavuz ve sekreterinin bilgisayarına, "Kızıl Virus" saldırısı düzenledi. RedHack, ele geçirdikleri 6 belge ve 4 bilgi notunu Twitter`da yayınladı.

RedHack, "Kentsel dönüşüm adı altında cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunlarından biri ile gecekondularından olanlar için kılını kıpırdatmayan Gökçek`in kimi ricalara nasıl vesile olduğu Yavuz`un kar hesaplarında ortaya çıktı. Yavuz kendi karını 4 katına çıkarabilmek için Gökçek`ten arazisinin emsal değerinin artırılması için ricacı olmuş" diye yazdı.

İNŞAAT ALANI ALANI YÜKSEKLİK SERBESTLİĞİ

RedHack`in yayınladığı arazi belgelerinden ilki Yenimahalle Macunköy 43312 Ada 2 Parsel`e ait.Anadolu Bulvarı ile İstanbul Yolu`nun kesiştiği noktada, İstanbul Yolu`na cepheli arsanın büyüklüğü 27 bin 655 metrekare. RedHack, Yavuz`un ricası üzerine Gökçek`in arsanın 1.5 olan mevcut emsal değerini yükselttiğini belirterek, "Mevcut emsale göre 41 bin 482 metrekare olan toplam inşaat metrekaresi, emsalin 2.5 olması durumunda 69 bin 137 metrekareye, emsalin 3 olması durumunda 82 bin 955 metrekareye çıkar" diye yazdı.

2. arazi belgesi ise Yenikent Çoğlu Köyü 1598 Ada 1 Parsel`e ait görünüyor. F tipi cezaevi yolu üzerinde yer alan arsanın mecvut emsal değeri 0.30. Arsa enine genişletilemeyeceği için yükseklik serbestliği tanınmış.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN TAYİN RİCASI

RedHack`in yayınladığı bir diğer belgede ise Yavuz`un iş bulma kurumu gibi çalıştığı ileri sürüldü. Yavuz`un, Kırıkkale Sulakyurt İlçesi`nde görev yapan Osman Kömürcü adlı polis memurunun Ankara merkeze tayininin yapılması için İçişleri Bakanlığı`ndan ricacı olduğu belirtildi.

Yavuz, öğretmen tayinleri için ise eski Ankara il Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta`dan ricacı olmuş. Redhack, Yavuz`un, "Mertcan Muratoğlu`nun puanı 347.630. Ümitköy 

Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

13.05.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:28
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:37
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false