Rıfkı Güvener’den adaylık açıklaması

Rıfkı Güvener’den adaylık açıklaması

“Tek adam rejimine karşı hedef, her düzeyde demokrasidir”

Sevgili yol arkadaşlarım,
2015’den beri başkan yardımcısı, Nisan 2018’den beri de il başkanı olarak gururla üstlenmiş olduğum görev sürem 16 Şubat itibariyle sona ermektedir.

Büyükşehir belediyesi seçim sürecini yöneterek Ankara’daki 25 yıllık AKP sultasına son vermiş bir il başkanı olarak, kongrede, yeniden il başkanlığına aday olmam konusunda başta hayır bileşenleri ve özellikle parti tabanında yoğun bir ısrar ve ilgi olduğunu memnuniyetle görmekteyim.

Zor günlerden geçmekte olan Türkiye’yi içine sürüklenmekte olduğu bu bataklıktan çıkartacak yegane güç, halkın desteğini arkasına alacak ve bütün kurum ve kurallarıyla parti içi demokrasiyi her düzeyde işletmeyi ilkesel olarak kabul edip uygulayacak olan cumhuriyet halk partisidir.

İçerde ve dışarda izlediği politikalarla Türkiye’yi bataklığa sürüklemekte olan tek adam rejimine karşı her düzeyde demokrasi kültürünü benimsemiş cumhuriyet halk partisinin 30 yılı aşkın bir süredir üyesi ve son dönemin Ankara il başkanı olarak, her koşulda parti içi demokrasinin işlerliğe kavuşturulması gerektiğine inanmaktayım.

Sayın genel başkanımız ile bu çerçevede yaptığım son görüşmede, ülkemizin içine düştüğü zorluklardan kurtulabilmesinin öncelikle cumhuriyet halk partisinin birlik ve beraberliğine ihtiyacı olduğu konusunda hem fikir olduk.

Sayın genel başkanımıza, ülkemizde kurulmasını istediğimiz demokrasinin bütün kurallarıyla işler hale gelebilmesinin önkoşulunun, öncelikle ülkeyi yönetmek iddiasındaki siyasal partilerin demokrasiyi içselleştirmesiyle mümkün olacağına olan inancımı bir kez daha belirterek, il başkanlığı görevimi, 16 şubat itibariyle tamamlayıp, yeniden aday olmayacağımı ilettim.

Benim için en büyük makam, 25 yıllık akp zihniyetine son vermiş olmanın haklı gururuna ve partili yol arkadaşlarımın gönüllerine girmiş olmanın onuruna sahip olmaktır.

kamuoyuna saygılarımla duyururum.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı