´´RÜYAYLA AMEL EDİLMEZ´´

´´RÜYAYLA  AMEL  EDİLMEZ´´

Saadet Partisi il divan toplantısında konuşma yapan Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, seçimde ittifak içerisinde yer almayacaklarını belirterek" Cumhur ittifakı kendi tabanında bile yer bulamıyor." diye belirtti.

Sincan ´da düzenlenen il divan toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, İl Başkanı Fatih Beyazıt, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ak Parti´ye kaymış olan oyların tekrar Saadet Partisi´ne kaydığını belirten Fatih Beyazıt, ittifak diye tutturan kişilerin uykularının son zamanlarda iyice kaçtığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

´´Türkiye´nin gündeminde bir ittifak söz konusu  ve bu ittifakta soru işaretlerinin olduğu hepimizin malumudur. İki partinin ittifaklarına kendi partilerinin tabanları sıcak bakarken birileri ise, Recep Tayyip Erdoğan´ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesine çok da sıcak bakmıyor. Bazı parti üyeleri ise MHP ile birlikteliği içine sindiremiyor, kendi kalplerinde bunu kabul etmiyor. Bu iki partinin tabanında büyük bir üstü kabul gören cumhur ittifakının, kendi tabanlarında taraftar bulamadığı hiç kimsenin inkar edemeyeceği gerçek haline gelmiş durumda. Genel Başkanımızın Ak Parti´ye kaymış olan Saadet Partisi oylarının geri dönmeye başladığını açıklaması, ittifak diye tutturan kitlenin uykusunu iyiden iyiye kaçırmış vaziyette´´dedi.

Çiftçi yiyecek ekmeğe muhtaç hale gelmişken bankaların kârlılık oranları yükseliyor.

Beyazıt; ´´ Devletin zirvesi henüz gündemde seçim yokken ülkeyi hızla kamplaştırma, kutuplaştırma, siyasi rant elde etme adına bir takım suni gündemlerle oyalarken diğer yandan da ülkemizde bir takım üzüntü verici verilerle karşı karşıya kalmaktayız. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından elde ettiğimiz ve kamuoyuna sunulan verilerde bankaların geçen yılı net kârı 2016 yılına kıyasla  %39.9 oranında artarak 49.1 milyar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ve karlılığına ulaşmış durumda. Maalesef yine verilere göre bankaların geçen yıl elde ettiği toplam faiz geliri 2016 yılına göre %27.1 artış sağlayarak 2016´ da 194.7 milyar lira olan bankaların faiz geliri geçen yıl maalesef ki 247.5 milyar dolara yükselmiş vaziyette. Bütün kesimlerin karlılık oranları düşerken çiftçi yiyecek ekmeğe muhtaç hale gelmişken, bankaların karlılık oranları yükseliyor.Ama Türkiye´de bu ülkeyi yönetenlerin gündemlerini hiçbir şekilde meşgul etmiyor. Bizim için üzüntü verici olan da budur´´ diye belirtti.

Fatih Beyazıt: ´´Yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ittifak konusunda beklentilerini açıklarken ´Sandık günü seçmen ittifak yapar, Saadet Partisi´ne oy veren çok geniş bir kitlenin önümüzdeki dönemde Cumhur ittifakının yanında yer alacağını düşünüyorum.´ diye talihsiz bir açıklamasına hep birlikte şahit olduk. Kurtulmuş maalesef rüyayla amel edilmeyeceğini henüz anlamış değil. Geçmişte yapmış olduğu hatasını biz görmüş olduğu rüyalara bağlasak ta bugün o hala rüyada olduğunun farkında değil. Milli görüşü temsil eden Saadet Partililer sandık ortaya konunca Saadet Partisi´nin adayı dururken Cumhur ittifakının yanında yer almayacaktır´´ diye konuştu.

HABER: İBRAHİM ŞAHİN



Anahtar Kelimeler: RÜYAYLA AMEL EDİLMEZ

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı